Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

The Chemical Brothers a lansat piesa "Skipping Like A Stone" în colaborare cu Beck - AUDIO

The Chemical Brothers a lansat piesa "Skipping Like A Stone", extrasă de pe viitorul album de studio, "For That Beautiful Feeling". Melodia este o colaborare alături de cântărețul american Beck.

Publicat

pe

Artwork The Chemical Brothers - Skipping Like A Stone ft. Beck
Artwork The Chemical Brothers - Skipping Like A Stone ft. Beck │ FOTO: captură YouTube

Pe 8 septembrie 2023, The Chemical Brothers va lansa un nou album de studio, "For That Beautiful Feeling", care include o serie de single-uri deja lansate în ultimii doi ani: "The Darkness That You Fear", "No Reason" sau "Live Again". Acum, duo-ul prezintă un nou cântec, "Skipping Like A Stone", alături de Beck. Muzicienii au mai lucrat în această formulă și în 2015 pentru piesa "Wide Open".

"Skipping Like a Stone" este un melanj de ritmuri hipnotizante, beat-uri rapide, voci puternice și un ritm ce cucerește de la prima ascultare.

AUDIO: The Chemical Brothers - Skipping Like A Stone ft. Beck

Albumul "For That Beautiful Feeling" conține 11 piese și vine după discul "No Geography" din 2019. La o lună după lansarea materialului, The Chemical Brothers va lansa și o carte despre experiența sa în muzica electronică.

TRACKLIST "For That Beautiful Feeling"

 1. Intro
 2. Live Again (feat. Halo Maud)
 3. No Reason
 4. Goodbye
 5. Fountains
 6. Magic Wand
 7. The Weight
 8. Skipping Like A Stone (feat. Beck)
 9. The Darkness That You Fear (Harvest Mix)
 10. Feels Like I’m Dreaming
 11. For That Beautiful Feeling (feat. Halo Maud)

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

The Chemical Brothers a anulat concertul de la Electric Castle 2023

Duo-ul britanic The Chemical Brothers, unul dintre headlinerii Electric Castle 2023, a anulat show-ul programat pentru astăzi, 21 iulie. Află motivul.

Publicat

pe

Roata de la Electric Castle
Roata de la Electric Castle │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

The Chemical Brothers și-au anulat show-ul programat din motive medicale, Tom Rowlands suferind o infecție a urechii în urma căreia medicii i-au recomandat să evite orice deplasare cu avionul sau expunere la sunete de intensitate puternică. Organizatorii împărtășesc dezamăgirea fanilor trupei, după doi ani în care au așteptat acești artiști în festival, după toate eforturile echipei EC care, împreună cu tehnicienii artiștilor, a pregătit întreaga producție. Aceștia își doresc, însă, ca publicul să se bucure de celelalte show-uri programate.

Astăzi, pe Main Stage vor urca Coma, Tash Sultana, Iggy Pop și Pendulum live. Află aici mai multe detalii despre program.

Absența celor The Chemical Brothers este cea mai recentă dintr-un șir de anulări. Ieri am aflat că Peggy Gou și Rezz nu au mai putut onora prezența de la Castelul Banffy.

În altă ordine de idei, cea de-a doua zi de EC 2023 a fost despre dragoste la prima vedere: artiști aflați pentru prima dată în România și publicul prezent pe domeniul Banffy au creat o conexiune pe viață.

Macklemore a depășit și cele mai mari așteptări. Ajuns de marți în România, artistul premiat cu Grammy s-a declarat cucerit de oameni, mâncare, atmosferă. "E imposibil să ai o zi proastă la Cluj! Mi-am cumpărat această ie și o să mă vedeți cu ea trei ani de acum încolo..", a spus artistul care și-a încheiat show-ul de aproape 2 ore declarând că Electric Castle este festivalul lui preferat din această vară.

În energia pozitivă creată de George Ezra, pe ritmuri de fanfară impuse de Meute sau în micul uragan asiatic stârnit de The HU, cei 50.000 de oameni prezenți în festival au ales să danseze până dimineață.

Citește în continuare

Muzică nouă

The Chemical Brothers lansează piesa "Live Again" şi anunţă un nou album

În pragul reprezentaţiei de la Electric Castle 2023, The Chemical Brothers tocmai a lansat o piesă nouă, "Live Again". Primim şi un videoclip oficial, dar şi vestea unui album nou al legendei britanice.

Publicat

pe

Videoclip The Chemical Brothers Live Again
Videoclip The Chemical Brothers Live Again │ FOTO: The Chemical Brothers

Noul album The Chemical Brothers se numeşte "For That Beautiful Feeling" şi este prefaţat de single-ul "Live Again". Va fi al zecelea material discografic al duo-ului britanic şi vine după cel din 2019, "No Geography". Conform comunicatului de presă al trupei, sunetul acetui disc este cel mai bine descris char de către titlul albumului.

E vorba despre sentimentul de imersiune completă în muzică şi de conexiune profundă cu o melodie. A fost înregistrat în propriul studio al grupupului, pe coasta de sud a Marii Britanii. Va debuta pe 8 septembrie prin casa de discuri EMI.

În ce priveşte noul single, când ascult "Live Again", o colaborare cu Halo Maud aud nostalgie şi un melanj de muzică a anilor '80 şi '90, poate şi ceva din 2000. Disonanţa, ecouri, acele sunete distorsionate ale unei nopţi nebune de party. Alături de un videoclip cu mişcări de cameră excelente şi o coregrafie cum doar roboţii ştiau să facă până mai ieri pentru Chemical Brothers.

E ciudat să auzi un beat dansabil, dar întreţesut cu o disperare şi o teamă existenţială. Regizorul clipului este duo-ul Dom & Nic, colaboratori de ani buni, decenii chiar cu The Chemical Brothers.

Noul LP include 11 piese, inclusiv single-urile lansate deja "No Reason" şi "The Darkness That You Fear". The Chemical Brothers este compus din Tom Rowlands şi Ed Simons şi avem aici aici o legendă a muzicii electronice, activă de trei decenii. Are 6 premii Grammy la activ, ultimul primit în 2020. Formaţia apărea în Manchester în 1989 şi făcea pionieratul muzicii electronice contemporane, alături de Prodigy, Fatboy Slim, The Crystal Method. Inital grupul se numea The Dust Brothers.

Ii auzim la Electric Castle 2023 în această săptămană, unde mai apar pe scena si Iggy Pop, George Ezra, Netsky, Morcheeba, Sigur Ros, Pendulum.

Citește în continuare

Trending