Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Roger Waters a lansat o versiune nouă a piesei Pink Floyd "Time"

Roger Waters continuă să lanseze single-uri de pe versiunea proprie a albumului "The Dark Side of the Moon". Acum ne prezintă o versiune nouă a piesei Pink Floyd "Time".

Publicat

pe

Videoclip Roger Waters Mother editie carantina 2020
Videoclip Roger Waters Mother editie carantina 2020 │ FOTO: Roger Waters

"Time" este un single din 1973, iar acum, la 50 de ani distanţă avem parte de un re-release. Track-ul orginal apărea pe al optulea album al formaţiei Pink Floyd, "The Dark Side of the Moon". În 2023 primim un "The Dark Side of the Moon Redux", o ediţie reimaginată de Roger Waters, care poartă amprenta maturizării sale ca artist şi ca persoană.

Noua versiune de "Time" renunţă la o parte din sunetele psihedelice ale originalului în favoarea unei producţii ceva mai atmosferice. În prim plan se află vocea şoptită a artistului. Fostul basist Pink Floyd a produs acest single, dar şi albumul din 2023 alături de producătorul Gus Seyffert. Waters şi-a alcătuit o trupă compusă din Seyffert, Joey Waronker, Jonathan Wilson, Johnny Shepherd şi Jon Carin.

Proiectul coincide cu aniversarea a 50 de ani de existenţă pentru album, dar trebuie spus că nici un alt membru Pink Floyd nu a lucrat la acest proiect. Waters a mai lansat o versiune proprie a piesei "Money". Într-o declaraţie oficială, muzicianul britanic a declarat că s-a gândit serios la ce poate aduce înţelepciunea unui bărbat de 80 de ani în plus la "The Dark Side of the Moon".

Artistul se declară mândru de ce a ieşit şi consideră că opera poate ţine capul sus alături de original şi la jumătate de secol distanţă. Varianta completă de "The Dark Side of the Moon Redux" se va lansa pe 6 octombrie 2023 prin SGB Music. Waters va interpreta piesele live în cadrul a două concerte speciale live la London Palladium, pe 8 şi 9 octombrie.

În martie, fostul coleg al lui Waters în cadrul Pink Floyd, Nick Mason a dezvăluit că auzise deja extrase din noul LP şi îl consideră "absolut genial". Discul include toate cele 10 piese ale originalului, plus o compoziţie nouă şi originală de 13 minute.

Comentează

Trending