Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Urmărește-o pe Maia Morgenstern interpretând "Vis cu Cai" feat FiRMA - VIDEO

FiRMA a publicat un extras din concertul "Origini", ce a avut-o ca invitată pe Maia Morgenstern. Actrița a interpretat cu emoție și intensitate poezia "Vis cu Cai", acompaniată de o partitură muzicală. Te invităm să urmărești momentul.

Publicat

pe

FiRMA - Origini și Maia Morgenstern
FiRMA - Origini și Maia Morgenstern │ FOTO: Diana Matei

Anul trecut, FiRMA a dat startul unui proiect muzical atipic, intitulat "Origini". Seria concertistică este formată din confesiuni electro-acustice în stil rock'n'roll, ce descriu dragostea trupei pentru muzică, poezie și teatru. Mai mult decât atât, evenimentele se bucură de prezența unor invitați speciali, nume marcante din lumea artistică.

Maia Morgenstern a fost invitata concertului "Origini" din 1 mai 2022. Actrița a recitat poezia "Vis cu Cai", de Leonid Dimov, acompaniată de FiRMA. Interpretarea și expresivitatea scenică au creat o atmosferă deosebită, în care muzica, poezia, teatrul au transpus publicul într-o altă lume. Acum, cei care nu au putut participa la eveniment au șansa de a urmări momentul online.

Secvențe din concert sunt îmbinate cu scene de luptă. Soldați pe cai devin metafore ale unor bătălii care există de o eternitate, dar care pot înceta. Iar ei se pot odihni "Cu dinţii luminând în loc de zori / Cu copitele trase pe sub pântece / Tresărind în întunericul plin de cântece".

VIDEO: Maia Morgenstern, FiRMA - Vis cu Cai

"Vis cu Cai" este extrasă de pe albumul "Poezii alese Vol I", o coproducție FiRMA - Radio România, prin editura Casa Radio. Proiectul discografic reunește un set de nouă piese compuse de Daniel Rocca pe versurile poeților români, clasici și contemporani.

Discul a fost lansat pe 17 decembrie 2018 în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Humanitas Cișmigiu. Au fost invitate poetele Svetlana Cârstean, Adela Greceanu și Elena Vlădăreanu, nume ce apar pe acest material discografic.

Aflată în metamorfoză continuă, FiRMA transpune publicul în universuri paralele de la un material discografic la altul. În ultimii ani, acesta a fost invitat să călătorească alături de ei prin (des)cântecele incluse pe dublul album ”Descântece. Vol 1 & 2” și să experimenteze live, la maximă intensitate, trăirile personajelor din lumea teatrului prin cele nouă piese create și interpretate în spectacolul "Deșteptarea Primăverii".

FiRMA și-a reconfirmat în toate contextele poziția printre cele mai importante și fascinante trupe de alternative din România, prin acordurile originale, lirica subtilă și printr-o poveste vizuală inovatoare.

Trending