Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Holzstock Festival revine la Hosman, în perioada 18-20 august 2023

Holzstock Festival revine la Hosman, jud. Sibiu pentru cea de-a noua ediție, ce va avea loc în perioada 18-20 august la ansamblul Bisericii Fortificate din Hosman. Evenimentul va găzdui concerte și numeroase activități precum ateliere, drumeții sau tururi ghidate. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Holzstock Festival 2023
Holzstock Festival 2023 │ FOTO: Holzstock Festival

Holzstock Festival se desfășoară într-o locație deosebită, Biserica Fortificată din Hosman, și s-a născut din dorința de a promova clădirile de patrimoniu din Hosman și inițiativele din Valea Hârtibaciului. În weekend-ul 18-20 august, întregul ansamblu va găzdui participanții: curtea bisericii devine zonă de camping, a doua incintă de fortificare este transformată în camping pentru van-uri și rulote, șura devine zonă de relaxare pe timpul zilei și ring de dans în cadrul afterparty-urilor.

Astfel, Holzstock Festival este un eveniment care reușește să repună în folosință clădirile de patrimoniu, conferindu-le o nouă întrebuințare în contextul modern, iar fiecare participant contribuie la valorificarea clădirilor istorice prin creșterea gradului de conștientizare a publicului larg în privința necesității eforturilor de conservare a patrimoniului.

Holzstock Festival și-a propus încă de la început să susțină scena emergentă a muzicii indie/alternative din România, alăturând headlinerilor (Vița de Vie, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers etc.) trupe valoroase și cu un public propriu din ce în ce mai consistent, dar care sunt sub radarul festivalurilor mari de la noi. De anul acesta, organizatorii își propun să nu mai aibă headlineri și să se dedice exclusiv trupelor mici și medii pe care le consideră relevante pentru evoluția micii scene indie/ alternative din România.

"Pentru ediția din acest an am avut privilegiul de a selecta pentru Holzstock trupele indie din România pe care le consider în momentul ăsta cele mai relevante, consistente, fresh, dar și cu cele mai puternice prestanțe scenice. Formații care s-ar potrivi cu ușurință pe scena oricărui festival alternativ important din lume și cu toate astea sunt ocolite de majoritatea festivalurilor de la noi.

Am pregătit un mix de shoegaze, indie, garage, punk, post-punk și chiar și ceva prog și math postmetal, numai bun pentru publicul nostru uber-cool & uber-nice. Cardinal, Baby Elvis, The Nuggers și frații lor Astro Générale, Bad Decisions, D.E.N.I.S. și Plant sunt fix act-urile românești care ar rupe scenele din lumea întreagă în momentul ăsta. Și sunt convins că asta se va întâmpla la un moment dat. Nivelul de energie al fiecărui performance îi va surprinde chiar și pe cei care sunt familiarizați cu înregistrările de studio ale trupelor din line-up.

Nu în ultimul rând suntem extrem de încântați să îi avem în line-up-ul de anul acesta pe Vague, un superb cvintet de NewWave/ Psych-Pop/ Krautrock/ Shoegaze din Viena/ Berlin. Holzstock Festival este o alternativă necesară", a declarat Vlad Ilicevici, director muzical.

Cele trei zile de festival aduc și numeroase ateliere și activități pentru toate vârstele:

  • Atelier de ceramică
  • Atelier de corșetat
  • Tir cu arcul
  • Pirogravură și pictură
  • Plimbare cu mocănița
  • Activități pentru copii
  • Drumeții
  • Tururi ghidate ale Ansamblului Bisericii Fortificate Hosman

Prețuri bilete Holzstock Festival 2023:

  • Biletele se găsesc online, la prețuri începând cu 100 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Trending