Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Balkanik Festival 2023 pregătește o ediție aniversară la Grădina Uranus

Balkanik Festival se întoarce între 8 și 10 septembrie la Grădina Uranus și pe strada Uranus pentru a sărbători aniversarea de 10 ani. Ediția promite numeroase surprize, una dintre acestea fiind Balkanik Street Fair. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Balkanik Festival 10
Balkanik Festival 10 │ FOTO: Balkanik Festival

Balkanik Festival - Home of World Music, eveniment recunoscut la nivel internațional pentru atmosfera sa unică, artiștii inediți pe care publicul are ocazia să îi descopere, spiritul incluziv și caracterul de melting pot cultural pentru comunitățile din București, se întoarce între 8 și 10 septembrie la Grădina Uranus și pe strada Uranus, pentru a sărbători aniversarea de 10 ani.

Cea de-a X-a ediție a evenimentului aduce cu sine o componentă nouă - Balkanik Street Fair. Strada Uranus se închide între 8 și 10 septembrie pentru mașini și se deschide pentru o călătorie fascinantă prin cultura și tradițiile creative regionale, printr-un târg de artizanat și meșteșuguri reinterpretate, jam sessions, ateliere și diverse activități care completează și oferă amploare festivalului.

"De 10 ani vedem binele în public. De 10 ani vedem multiculturalism - adică oameni care știu versurile, chiar dacă nu cunosc limba. De 10 ani vedem egalitate - pentru că noi n-avem zonă VIP. De 10 ani vedem curaj - pentru că oamenii nu au nevoie de modă pentru a fi ei înșiși. De 10 ani vedem comunitate - nu toată lumea se știe, dar se recunoaște. De 10 ani vedem incluziune - suntem festivalul la care toate tipurile de familii se simt ca acasă. De 10 ani vedem binele în public. De 10 ani suntem o comunitate - și facem petreceri de ținut minte. De 10 ani trăim bucuria diversității. Bucuria ne definește" - organizatorii Balkanik Festival.

Balkanik Festival este un eveniment care și-a propus, încă de la prima ediție, să promoveze incluziunea, înțelegerea și acceptarea altor culturi, prin muzică și alte arte. Și anul acesta, festivalul își continuă misiunea de a reuni la București Occidentul și Orientul, invitând o selecție de artiști cunoscuți și emergenți de muzică tradițională reinterpretată și fuzionată. Astfel, sunetele tradiționale ale diferitelor culturi reprezentate în cadrul festivalului își găsesc forme noi de manifestare, prin jazz, rock sau arhitecturi electronice.

În Grădina Uranus vor avea loc concertele pe scena mare a festivalului, expoziții și instalații de artă, demonstrații ale unor meșteșuguri pe cale de dispariție, iar publicul se va putea deconecta de la ritmul orașului în oaza de natură unde vor fi amenajate zone de relaxare.

Prețuri bilete Balkanik Festival 2023

Primele 500 abonamente super early bird sunt disponibile online, la prețul de 70 lei. Următoarele 500 abonamente vor fi disponibile la prețul de 90 lei. La epuizarea primelor 1000 de abonamente, acestea vor costa 120 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare accesează agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 8 septembrie 2023

Balkanik Festival 2023

Loc
Grădina Uranus
Comentează

Trending