Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Roger Waters a lansat o versiune nouă a piesei "Money"

Roger Waters a promis de ceva vreme că va lansa propria versiune a albumului "The Dark Side of the Moon", poate cel mai apreciat LP Pink Floyd. Am auzit deja câteva single-uri reinterpretate, iar cel mai nou este "Money", care se ascultă mai jos.

Publicat

pe

Roger Waters - "The Gunner's Dream" (2021)
Roger Waters - "The Gunner's Dream" (2021) │ FOTO: captură YouTube / Roger Waters

Roger Waters a confirmat şi că albumul "The Dark Side of the Moon Redux" se va lansa pe 6 octombrie 2023. Avem de-a face cu o reinterpretare foarte ambiţioasă a unuia dintre cele mai apreciate albume din istoria muzicii. Apare la 50 de ani de la înregistrarea originalului. "Money" este single-ul principal de pe LP şi a primit şi un videoclip cu versuri.

Waters avea doar 29 de ani când a apărut originalul, iar "The Dark Side of the Moon" a fost o explorare a naturii umane, a căderii în abisul nebuniei şi a trecerii inevitabile a timpului. Roger Waters îşi adaugă experienţa şi trăirile de jumătate de secol şi perspectiva propriei vieţi, înţelepciunea vârstei şi filosofiile în această nouă versiune de single.

Vocea sa e puternică şi profundă, gravă, versurile sunt filosofice şi sună diferit acum, în 2023. Producţia e semnată Waters şi Gus Seyffert şi înlătură elementele psihedelice de la Pink Floyd. Ne lasă cu ceva mai "crud", mai neprelucrat şi delicat, încă experimental şi texturat muzical. Pe albumul "Redux" vom găsi o reinterpretare pentru fiecare dintre cele 10 melodii de pe "The Dark Side of the Moon".

Formatul vinil al noului album va include o compoziţie originală bonus de 13 minute, inspirată de întregul proces creativ. Va fi track-ul final şi poate cea mai importantă creaţie de pe LP.

Iată ce a declarat Waters despre proiectul său:

Originalul "Dark Side of the Moon" pare în anumite moduri o lamentare a unei fiinţe bătrâne cu privire la condiţia umană. Dar Dave, Rick, Mick şi cu mine eram atât de tineri când am compus asta, iar când vă uitaţi la lumea din jurul nostru, mesajul nu a rămas valabil. De aceea am început să mă gândesc la ce ar putea aduce înţelepciunea unui bărbat de 80 de ani la o versiune regândită.

Când le-am menţionat ideea de re-înregistrare a lui "Dark Side of the Moon" lui Gus şi Sean, ne-am gândit cu toţii că eram nebun, dar cu cât reflectam mai mult, cu atât m-am gândit "nu e asta ideea?". Sunt imens de mândru de ceea ce am creat, o operă care poate sta cu mândrie lângă original, braţ la braţ peste o jumătate de secol.

Trending