Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Începe Electric Castle 2023: detalii utile pentru festivalul de la Bonțida

Electric Castle 2023 își deschide porțile astăzi, 19 iulie, pentru un nou capitol muzical și de divertisment. Organizatorii au completat lista de informații utile pentru ca toți participanții să se bucure de o experiență lipsită de griji. Te invităm să le afli în articol.

Publicat

pe

Deschiderea festivalului Electric Castle 2023 pe 19 iulie │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Bagaje doar cu strictul necesar, aplicația EC instalată pe telefon, bilete și top-up rezolvate online, aceștia sunt ultimii pași pe care îi parcurg toți cei ce se pregătesc pentru cea de-a noua ediție Electric Castle. Între 19 și 23 iulie 2023, iubitorii festivalului se întâlni, din nou, pe domeniul Banffy pentru cinci zile de experiențe complete.

Scene EC 2023

Peste 300 de artiști au fost confirmați în lineup, iar printre aceștia se numără The Chemical Brothers, Macklemore, Iggy Pop, Sigur Rós, Pendulum, Nothing But Thieves, George Ezra, Tash Sultana, Peggy Gou, NovaTwins, Hospital Records, Netsky, Ameme.

Concertele se desfășoară pe 12 scene:

  • Main Stage
  • Hangar Stage
  • Booha Stage
  • Hideout Stage
  • Backyard Stage
  • Drip Factory
  • Stables
  • Radio Stage
  • Dance Garden Stage
  • The Beach Stage
  • Roots Stage
  • Camping Stage

Concertele de la Main Stage vor începe pe 20 iulie. Capete de afiș vor fi George Ezra și Macklemore joi, 20 iulie. Vineri, pe 21 iulie, festivalierii îi vor asculta pe Iggy Pop, Pendulum, The Chemicals Brothers. Sâmbătă, EC continuă cu Nothing But Thieves, Jamie XX, iar în ultima zi de festival, pe Main Stage vor urca Morcheeba, Vița de Vie, Subcarpați. Programul complet EC 2023 îl găsești aici.

Plăți Electric Castle 2023:

Toate biletele de tren, autobuz, parcare pot fi cumpărate online, pentru a scuti participanții de timpi de așteptare la ghișee. Electric Castle este un festival cashless, plățile fiind făcute cu brățara de festival. Procedura de alimentare a contului asociat brățării se realizează tot online, dar există și opțiunea de a face acest lucru la unul din cele 25 birouri de top-up din festival. Toate fondurile rămase în cont vor fi rambursate în incinta festivalului sau online, după încheierea evenimentului, printr-o procedură ce va fi anunțată de organizatori.

Program transport EC 2023

Program transport EC 2023 │ FOTO: Electric Castle

Reguli de acces Electric Castle 2023:

  • Intrarea în festival este posibilă doar prin locurile și la orele stabilite, exclusiv pentru participanții deținători de bilete.
  • Accesul în zona festivalului se face doar pe la intrările special amenajate, cu respectarea procedurilor de înregistrare a biletelor achiziționate și a schimbării în brățară.
  • Participanții au obligația să aibă asupra lor acte de identitate.
  • Toate persoanele cu dizabilități au intrarea gratuită în festival. Întreaga zona a evenimentului este accesibilă pentru cărucioare. Vor exista și toalete separate pentru persoanele în cauză. La fiecare scenă, persoanele în cărucioare vor fi lăsate să stea între scenă și bariere.

Deschidera festivalului Electric Castle 2023 pe 19 iulie │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Accesul copiilor:

Copiii cu vârsta de până la 12 ani beneficiază de intrare gratuită, atât timp cât ei sunt însoțiți de un adult cu abonament valid. Toți copiii care au sub 16 ani vor trebui însoțiți de un adult. Accesul minorilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani va fi acordat numai dacă aceștia prezintă o declarație din partea părinților sau a reprezentanților legali în vederea participării la eveniment.

Organizatorii recomandă ca pentru copiii sub 4 ani să fie folosite căști care atenuează zgomotul.

Numere de telefon - Safety Line

Două numere de telefon ar trebui să existe în agenda fiecărui participant. Safety Line este linia dedicată tuturor celor ce sesizează o situație ce poate crea disconfort, fizic sau mental, un simplu apel la numărul 0731.333.100 fiind suficient pentru a primi suport din partea echipei festivalului. Pe lângă acest număr de telefon dedicat, rămâne în vigoare codul "Angel shot" care, transmis la orice bar, asigură ajutor imediat pentru persoana ce se simte în nesiguranță. Pentru sesizări legate de transport există un chat dedicat pe whatsapp, la numărul +40 749 863 286.

Obiecte permise / interzise

Festivalul are, și acest an, propriul supermarket, peste 35 de restaurante, chiar și o zonă de grill pentru cei care vor să-și pregătească singuri masa. Accesul cu alimente și apă este permis doar pentru cei cazați în EC Village, atât timp cât produsele nu sunt ambalate în recipiente de sticlă. Aparatele foto & video, laptopurile, medicamentele, steagurile & selfie sticks și apa în bidoane de plastic sigilate, sunt acceptate la accesul în festival și camping. Nu pot fi aduse în nicio zonă din festival: droguri, cuțite și bricege, arme, explozibil, alcool, animale, biciclete, skate-uri, umbrele, instrumente muzicale, graffiti, stickere, materiale publicitate, mobilier de grădină, sisteme audio, drone.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri miercuri, 19 iulie 2023

Electric Castle 2023

Loc
Castelul Banffy

Trending