Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

A murit Tony Bennett; artistul avea 96 de ani

Tony Bennett, legendarul artist, cu o carieră de opt decenii, a murit în această dimineață în New York. Avea 96 de ani. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Tony Bennett - Fly Me To The Moon (Live At Home)
Tony Bennett - Fly Me To The Moon (Live At Home) │ FOTO: captură YouTube

Trecerea în neființă a lui Tony Bennett a fost confirmată de publicista sa, Sylvia Weiner Ea a spus că a murit în orașul său natal, New York. Nu a existat o cauză specifică a morții, dar Bennett fusese diagnosticat cu boala Alzheimer în 2016. 

Muzica are puterea specială de a ajunge chiar și la pacienții cu o formă avansată de demență, stârnind amintiri și restabilind conexiunile cu cei din jur. Poate acest lucru ar explica faptul că, după diagnosticul din 2016, Tony Bennett a continuat să plece în turneu, să susțină concerte cu atâta siguranță, precizie și profesionalism încât publicul și criticii nu au bănuit niciodată condiția sa.

La începutul lui 2021, familia legendarului cântăreț a vorbit deschis despre afecțiunea degenerativă de care a suferit Tony Bennett.

Tony Bennett rămâne în memoria colectivă pentru cântece precum "The Way You Look Tonight", "Body and Soul" sau "(I Left My Heart) In San Francisco". A colaborat cu numeroși artiști, de la Lady Gaga la Aretha Franklin și Frank Sinatra, acesta din urmă numindu-l "cel mai bun cântăreț din domeniu".

Pe parcursul unei cariere care a durat opt decenii, Tony Bennett a vândut milioane de discuri și a câștigat 20 de premii Grammy, inclusiv un premiu pentru întreaga carieră.

Trending