Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

A murit Sinead O'Connor; artista avea 56 de ani

Cântăreața irlandeză Sinead O'Connor a plecat dintre noi la vârsta de 56 de ani. Anunțul a fost făcut de familia artistei.

Publicat

pe

Fotografie Sinead O'Connor 2020
Fotografie Sinead O'Connor 2020 │ FOTO: Sinead O'Connor www.facebook.com

"Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a iubitei noastre Sinead. Familia și prietenii sunt devastați și au cerut intimitate în acest moment foarte dificil", este mesajul transmis de familia cântăreței.

Cauza morții nu a fost încă dezvăluită.

Decesul artistei vine la circa un an și jumătate după ce fiul ei, Shane, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis. Sinead a fost devastată de pierderea copilului său, iar ultimul mesaj publicat în social media a fost legat de Shane.

Sinead O'Connor și-a lansat albumul de debut - "The Lion and the Cobra" în 1987. Discul i-a adus o nominalizare la Grammy pentru "Cea mai bună interpretare rock feminină". Succesul său internațional a venit odată cu lansarea celui de-al doilea album - "I Do Not Want What I Haven't Got", care includea un nou aranjament al piesei "Nothing Compares 2 U", ce fusese scrisă inițial de Prince. Interpretarea lui O’Connor a ajuns pe locul 1 în mai multe țări și a rămas în topurile din Irlanda timp de 11 săptămâni. Cântecul i-a adus un premiu Grammy la categoria "Înregistrarea Anului", precum și un alt premiu pentru "Cea mai bună interpretare rock feminină". Albumul a câștigat un Grammy pentru "Cea mai bună interpretare muzicală alternativă".

În 2021, Sinead a anunţat că se retrage din muzică, dezvăluind şi detalii despre un ultim album: "No Veteran Dies Alone", care ar fi trebuit să fie lansat în 2022. Ulterior, artista s-a răzgândit şi a anunţat că îşi doreşte să mai petreacă timp pe scenă, menționând planuri de a face un turneu în Australia și Noua Zeelandă în 2024 și în Europa, Statele Unite și alte teritorii în 2025.

În ceea ce privește viața personală, Sinead O'Connor a fost un suflet chinuit. Artista a avut o copilărie dificilă după despărțirea părinților ei, când avea opt ani. Cântăreața a susținut încă de la o vârstă fragedă că mama ei, cu care a locuit după despărțire, a abuzat-o fizic.

De-a lungul carierei sale, O'Connor a avut parte de numeroase controverse. În 1993, a rupt în bucăți o imagine a Papei în timp ce cânta o versiune a capella a piesei "War" a lui Bob Marley, ca un protest împotriva abuzului sexual din cadrul bisericii. Sinead O'Connor s-a confruntat cu tentative de suicid și s-a luptat cu bolile mintale, a căutat ajutor atât profesional, cât și din partea fanilor.

Trending