Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Wiz Khalifa a anulat concertul de la SAGA Festival 2023

După Lil Nas X încă un headliner de la SAGA Festival a anulat apariţia sa la evenimentul de la Romaero Băneasa. E vorba despre Wiz Khalifa, care ar fi suferit o rană şi nu mai este capabil să susţină reprezentaţia sa.

Publicat

pe

Poster Wiz Khalifa Saga Festival 2023
Poster Wiz Khalifa Saga Festival 2023 │ FOTO: SAGA Festival 2023

Vineri, 23 iunie Lil Nas X a anunţat că din motive legate de sănătate e silit să îşi anuleze apariţia de la SAGA Festival 2023. În locul său a mixat Skrillex un set extins de 3 ore pentru a compensa pentru lipsa rapperului. De această dată Wiz Khalifa citează motive legate tot de sănătate, unele care implică utilizarea unor cârje.

Iată mesajul transmis pe pagina oficială SAGA Festival 2023:

Avem schimbări de ultim minut cu privire la lineup-ul SAGA Festival, pe care să le partajăm cu voi. Wiz Khalifa a suferit o accidentare şi nu mai poate apărea la SAGA Festival, cum era în plan. Deşi rănile sale nu îi ameninţă viaţa, ele sunt destul de grave încât să aibă nevoie să ia o pauză de la scenă pentru a se odihni şi a îşi reveni.

Îi trimitem toate vibe-urile noastre pozitive lui Wiz Khalifa pentru o recuperare rapidă şi abia aşteptam să îl vedem pe scenă, acolo unde aparţine.

Ştim că vestea este neplăcută, dar în adevăratul spirit rave suntem gata să ne adaptăm şi să ţinem petrecerea în mişcare. De aceea suntem încântaţi să anunţăm că Fisher, care a făcut senzaţie la scena Heat ieri îi ia locul lui Wiz pe scenă principală. Avem încredere că energia sa contagioasă şi bangerele sale vor ţine vibe-ul la cote înalte şi ringul de dans în mişcare.

Îi mulţumim lui Fisher pentru apariţia în ultima clipă şi că ne-a ajutat să transformăm o situaţie grea într-una pozitivă. Suntem siguri că setul sau va fi unul memorabil şi abia aşteptam ca voi să îl experimentaţi.

Apreciem înţelegerea voastră şi suportul vostru şi abia asteptm să creăm o experienţă de neuitat la festival cu voi toţi, în ciuda acestei schimbări de plan.

Raverii de la SAGA sunt afectaţi şi de vremea ploioasă de azi, în această ultimă zi sosind ploaia exact când intra lumea la concert. Wiz Khalifa este un rapper american cu vârsta de 34 de ani, provenind din Dakota de Nord. Pe numele său real Cameron Jibril Thomaz, artistul este activ din 2005 şi a avut în 2015 hitul "See You Again" pentru coloana sonoră a filmului "Furious 7".

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 23 iunie 2023

SAGA Festival 2023

Loc
Romaero
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Recenzie SAGA Festival 2023: anulări cu probleme, Skrillex impecabil, revenirea la Romaero nu a fost de bun augur

SAGA Festival 2023 a fost pe buzele tuturor în aceste zile, dar mai degrabă din motivele greşite. Între anulari ale artiştilor, temperaturi prea mari şi cereri de refund, ceva clar nu a mers bine. Ce a mers bine aflaţi totuşi din recenzia de mai jos.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Ce a mers bine?

Sonorizarea  de la SAGA Festival 2023 mi s-a părut OK, mă rog cel puţin pentru primele două treimi din public de la main stage şi pentru cei aflaţi la scena Heat, adică techno. Skrillex s-a auzit excelent, Delia a făcut mega show, inclusiv pirotehnic şi am avut şi lasere aferente. Parcă totuşi show-ul şi scena nu au avut grandiozitatea ultimelor ediţii.

Mi s-a părut şi că am mers mai puţin între scene decât anul trecut şi că opţiunile de mâncare erau mai bine coagulate în acel hangar decât "sparte" în jurul unui stadion. Mi-a plăcut şi mobilizarea lui Skrillex, care a făcut show de 3 ore, deşi nu era obligat, pentru a îi ţine locul lui Lil Nas X. Fisher l-a înlocuit pe Wiz Khalifa în ziua 3.

Am apreciat şi că au fost aduşi mulţi artişti români, cu accent pe ce vrea publicul, adică trapperi locali şi rapperi.

Ce nu a mers bine?

Multe... de la comportamentul paznicilor BGS care nu au gestionat bine mulţimea uriaşă de la intrare, la cozile uriaşe de la top up şi de la brăţări. Apoi faptul că nu puteai face top up din aplicaţie. Personal, am ieşit de la festival şi am fost la un restaurant de lângă şi la un Mega Image pentru mâncare şi băutură.

Apoi anulările: pierzi 2 headlineri şi un artist secundar în 3 zile. E vorba despre Lil Nas X, Wiz Khalifa şi Sickick. Asta dacă nu cumva am mai ratat pe cineva. Iar Lil Nas X era a doua zi după apariţia ratată de la SAGA la Glastonbury şi a făcut un show de milioane. Gurile rele zic că de fapt a avut nemulţumiri contractuale legate de SAGA şi nu probleme de sănătate.

Că nemulţumire personală e că scena Heat îşi merită numele: era pur şi simplu prea cald, 40+, mai ales în faţă. Şi nici măcar nu era plin hangarul. Au dispărut şi acele jocuri de lumini în valuri din 2021 de la Carl Cox şi nici măcar nu s-a aprins acel "piept de robot" în care se afla DJ-ul.

Încălecarea sonorizării e din nou o problemă: cine stătea în spate la Skrillex nu auzea mai nimic, auzea doar techno de la Heat.

Aglomeraţia a dominat evenimentul pe toată durata sa, însoţit de o căldură infernală şi mulţi se simţeau neconfortabil acolo. Sonorizarea de la scena trap nu a fost grozavă şi nici gimmick-urile artiştilor.

Am înţeles şi că pentru refund trebuie să te duci fizic la Romaero Băneasa, ceea ce dacă eşti din alt oraş sau din Berceni e cheltuială aproape cât biletul de SAGA pe o zi.

Alte constatări:

Skrillex a făcut o treabă bună, a fost impecabil, a început cu o melodie populară românească şi a adus şi piesă cu darabane "Xena", dar remixata. Am auzit mai puţin dubstep decât speram, dar măcar a lăsat piesele să curgă, spre deosebire de artiştii de la SAGA 2022.

Am fost şocat de media de vârstă foarte, foarte mică de la festival. E drept că au fost şi bilete cu preţ redus pentru cei sub 21 ani şi că 225 de lei pe zi nu era capăt de ţară. Mă uitam la ei şi nu prea îi vedeam că au putere de consum, trăgeau de o bere sau o cola. Au fost mai puţine activări decât în alţi ani şi mai puţin hype cu petrecerea din avion.

Varietatea food truck-urilor a fost OK, dar preţurile au fost lovite serios de inflaţie. Rava, Azteca, Amuly au fost mai mult pe gimmick decât pe muzică. Paula Temple a făcut senzaţie la techno, cu un baraj de sunete agresive şi beat-uri murdare.

Delia a dovedit în vreo oră ca e cel mai mare rockstar feminin din România, poate cu cel mai bun show de la SAGA din 2023. Şi Şatra Benz şi BUG Mafia au ridicat lumea în picioare.

Da, consensul e că lucrurile nu au ieşit bine, poate chiar mai rău decât la Fall In Love Festival 2019. Rămâne acum de văzut dacă organizatorii vor trage o lecţie de aici şi se vor revanşa în 2024 sau vor prefera să ignore critică şi să facă downsize la eveniment, că în acest an. Mi s-a părut că anvergură sa a scăzut.

Galerie foto SAGA Festival 2023:

Citește în continuare

Trending