Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Sezonul 6 al serialului Black Mirror este acum disponibil pe Netflix

Pe 16 iunie 2023 a sosit mult aşteptatul sezon 6 al serialului "Black Mirror", după o aşteptare de câţiva ani buni. Sezonul 5 debutase în 2019, deci au trecut 4 ani de atunci. Avem nume mari în distribuţie acum, de la Josh Hartnett la Salma Hayek.

Publicat

pe

Netflix Black Mirror sezonul 6
Netflix Black Mirror sezonul 6 │ FOTO: Netflix www.netflix.com

Au trecut 12 ani de la debutul "Black Mirror" în 2011, iar Charlie Brooker a dorit să lase în urmă abordarea SF şi distopică şi să se axeze pe povesti umane. Motivul? Au apărut prea multe alte seriale şi filme distopice SF. Acum odată cu sezonul 6 accentul se pune mai mult pe horror situaţional şi acţiune în trecut, prezent. Dorinţa principală este de a "evita să fie serialul acela despre conştiinţa umană care se uploadează pe un disc".

Spre exemplu episodul "Demon 79", al cincilea dintre cele 5 lansate pe 16 iunie se petrece în trecut, fără tehnologie modernă. Spune povestea lui Nida, un vânzător în magazin de pantofi care cheamă un demon din greşeală, iar acesta o obligă să facă 3 crime pentru a împiedica sfârşitul lumii. Este primul episod branduit "Red Mirror" şi axat pe supranatural, mai degrabă decât tehnologie. Se petrece în 1979.

Vedetele sezonului 6 includ nume ca Aaron Paul din "Breaking Bad", Josh Hartnett din "Pearl Harbour" şi "Penny Dreadful", Salma Hayek şi Kate Mara din "House of Cards". Sezonul începe cu episodul "Joan is Awful", cea mai meta producţie Netflix, în care personajul titular ajunge să se uite la ea însăşi pe Netflix, jucată de Salma Hayek. Chiar şi în momente intime sau dificile în cuplu, toată lumea îi vede viaţa seara de seară.

Episodul 2 este "Loch Henry", povestea unui cuplu de tineri care porneşte pe urmele unui criminal în serie într-un peisaj feeric scoţian. "Beyond the Sea" e poate cel mai bun episod, al treilea şi cel mai lung. Are o oră şi 20 de minute şi spune poveste a doi astronauţi, Josh Hartnett şi Aaron Paul, blocaţi în spaţiu timp de 6 ani.

Ei îşi văd familia prin descărcarea conştiinţei într-un robot pe Terra. Problema e când unul vrea să preia controlul familiei celuilalt.

Episodul 4 este "Mazey Day", despre un tânăr star de film hăituit de paparazzi, cu un element de horror gory.

Trending