Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Queens of the Stone Age lansează piesa "Carnavoyeur", plină de emoţie angoasantă

Queens of the Stone Age mai are puţin până a merita o apariţie într-un eventual sezon nou "Twin Peaks", judecând după sound-ul pieselor noi. "Carnavoyeur" e cel mai nou single al său şi sună a universul angoasant al lui David Lynch.

Publicat

pe

Coperta single Queens of the Stone Age Carnavoyeur
Coperta single Queens of the Stone Age Carnavoyeur │ FOTO: QOTSA

După primul single de pe noul album, "Emotion Sickness", care avea o combinaţie senzaţională de voce şi chitară, acum avem parte de un track atemporal. "Carnavoyeur" are de toate: tristeţea The Cure, e muşcător ca A Perfect Circle la început de carieră, iar Josh Homme îşi continuă evoluţia ca vocalistul cu cea mai je m'en fiche-istă voce. E ca şi cum îi pasă extrem de mult şi în acelaşi timp extrem de puţin de durerile proprii şi ale lumii din jur.

Chitara e un personaj în sine în această piesă, strat cu strat acoperit de câte un distors apocaliptic. Sună a genul de melodie popularizată de o urmărire lentă într-un film horror în care vezi inevitabilul venind. Odată cu acest single Queens of the Stone Age a anunţat o serie de petreceri de audiţie pentru noul său album "In Times New Roman...".

LP-ul va debuta în luna iunie 2023, mai precis pe 16 iunie prin casa de discuri Matador. Este al optulea album al formaţiei americane şi primul din 2017 încoace. Atunci QOTSA lansa "Villains". Fanii vor putea asculta melodiile noi înainte de lansarea oficială, dar doar dacă fac parte din celebrul Midnight Club al formaţiei.

Fanii respectivi sunt invitaţi în magazinele de muzică şi pub-uri în 23 de ţări pentru audiţie. Acolo vor găsi şi merch, viniluri în ediţie limitată şi vor avea parte de bilete cadou la concerte. Josh Homme şi compania se pregătesc să fie headlineri la Glastonbury Festival, la The Other Stage.

Recent la un concert din Boston trupa a interpretat o altă melodie nouă live, "Negative Space".

Queens of the Stone Age pornea la drum în 1996, abordând genuri ca rock alternativ, stoner rock, desert rock, hard rock şi alternative metal. Formaţia provine din patria grunge-ului, Seattle. A fost fondată de către solistul şi chitaristul Josh Homme, singurul membru constant în multiplele schimbări de lineup. Din 2013 în lineup se află Troy Van Leeuwen, Michael Shuman, Dean Fertita şi Jon Theodore.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Queens of the Stone Age revine cu piesa "Emotion Sickness" şi anunţă un album nou

Queens of the Stone Age sună în acelaşi timp modern şi îşi păstrează sound-ul clasic, odată cu lansarea piesei "Emotion Sickness". Debutul single-ului a venit la pachet cu anunţarea noului album "In Times New Roman".

Publicat

pe

Coperta album Queens of the Stone Age In TImes New Roman
Coperta album Queens of the Stone Age In TImes New Roman

Queens of the Stone Age descrie noul album drept "sunetul unei formaţii creând muzică pe care proprii membrii vor să o audă, în vreme ce le dau celorlalţi ameni un forum sonic în care să se adune". "Emotion Sickness" e definit de chitara sa sacadată, perfect suprapusă peste bas şi percuţia în egală măsură de dozată, mitraliată spre ascultător.

E în acelaşi timp un track ideal pentru un joc NFS şi pentru un bar american în care se întâmplă petreceri de burlaci psihedelice. Versurile sunt despre consumerism, cumva apocaliptice şi nihiliste. Au şi o doză de romantism, dar pe latura dinspre finalul relaţiei, cu o doză de je m'en fâche specifică amărăciunii dragostei neîmplinite. Sunetul aminteşte puţin de perioada "Rated R" a trupei, dar cu extra elemente psihedelice. E clar că Josh Homme face o treabă excelentă, chiar în pragul aniversării sale de 50 de ani, care vine pe 17 mai 2023.

Queens of the Stone Age şi-a petrecut ultima săptămână lansând teasere pentru noul single, cu clipuri online şi afişe în Londra. Au trecut 6 ani de la ultimul album al trupei, "Villains" din 2017. "In Times New Roman" va sosi pe 8 iunie prin Matador Records. Iată tracklist-ul acestui nou release:

  • Obscenery
  • Paper Machete
  • Negative Space
  • Time & Place
  • Made to Parade
  • Carnavoyeur
  • What the Peephole Say
  • Sicily
  • Emotion Sickness
  • Straight Jacket Fitting

Formaţia pregăteşte un turneu european, care începe pe 16 iunie în Olanda, continuă în UK, ţările nordice, Polonia, Franţa, Spania, Germania. Queens of the Stone Age este o formaţie de rock alternativ şi stoner rock, care a debutat în 1996. Provine din Seattle, Washington, patria grunge-ului din care şi preia elemente de altfel. Grupul a fost fondat de Josh Homme, care a fost singurul membru constant pe parcursul schimbărilor de lineup. Acum i se alătură Troy Van Leeuwen la chitară şi percuţie, Michael Shuman la bas şi Jon Theodore la tobe.

Citește în continuare

Trending