Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

iMapp Bucharest 2023 aduce spectacole vizuale pe fațada Palatului Parlamentului

Concursul internațional iMapp Bucharest - Winners League, cel mai mare eveniment de video mapping din lume și cel mai important proiect de New Media Art din România, readuce, pe 23 septembrie 2023, spectacolul artelor vizuale și al tehnologiei pe faţada Palatului Parlamentului. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

iMapp Bucharest
iMapp Bucharest │ FOTO: iMapp Bucharest

În cadrul celei de-a opta ediții iMapp, publicul va vibra la unison în Piața Constituției, admirând lucrările 3D ale unora dintre cele mai valoroase echipe artistice din lume, câștigătoare ale festivalurilor partenere iMapp Bucharest: Video Mapping Festival Lille (Franța), Genius Loci Weimar Festival (Germania), CosmoLights Projections Mapping (Grecia), Zsolnay Light Festival (Ungaria), 1Minute Projection Mapping Competition (Japonia). Tema concursului - CONTRASTS -  va fi explorată de artiști într-un mod creativ și inovator, iar juriul format din importanți specialiști internaționali ai artelor audiovizuale va decide marele câștigător al Premiului ediției 2023.

Simbolul analizat și transpus artistic pe fațada de 23.000 de metri pătrați a celei mai mari clădiri administrative din Europa reprezintă însăși existența, care se dezvăluie printr-o succesiune de contraste, invitând publicul să asiste la un ansamblu de opoziții, abordând, ca sursă de inspirație, o gamă largă de contexte contemporane. Aceste contraste captivante reflectă diversitatea și profunzimea experiențelor umane, care există natural în lumea cotidiană. Antiteza prezent - trecut, bine - rău, lumină - întuneric implică, de fapt, nevoia pregnantă de întoarcere la starea de echilibru, atât empiric, cât și emoțional.

Sâmbătă, 23 septembrie, orașul va deveni un ecran imens, lucrările 3D proiectate ilustrând o efervescență de trăiri, emoții și percepții, purtând publicul într-o călătorie vizuală cu impact puternic. În cadrul evenimentului, timp de 12 ore, publicul se va bucura de muzică (DJ set și concerte), zone de relaxare și street food, activități și instalații, programul culminând cu proiecția concursului internațional iMapp Bucharest - Winners League. Bucureștenii și turiștii sunt așteptați în Piața Constituției pentru o nouă ediţie a unui show de artă și tehnologie unic în lume.

Concursul internațional de 3D video mapping iMapp Bucharest, organizat din anul 2014 de Primăria Municipiului București, prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, este un pionierat în România, fiind primul și cel mai mare eveniment de acest gen și de o asemenea anvergură și se află în top 6 cele mai importante astfel de concursuri din lume.

Membru ILO - International Light Festivals Organization, evenimentul deține premii internaționale. După o nominalizare anterioară în 2016, iMapp Bucharest a câștigat, în anul 2020, un premiu AV Awards din Londra - cea mai prestigioasă competiție mondială în domeniul audiovizualului, la categoria "AV in Action". De asemenea, fiind parte a campaniei de solidaritate pentru pace - Enlightenment, inițiată de Borealis - a festival of light SUA și Maxin10sity Ungaria, alături de participarea a 35 de artiști vizuali și proiectată în 75 de orașe din întreaga lume, concursul a câștigat, în anul 2023, un Premiu Telly, care oferă recunoaștere celor mai bune videoclipuri. Din anul 2019, acesta a evoluat într-o Ligă a Câștigătorilor, devenind liantul scenei mondiale de video mapping și o platformă internațională care încurajeză artiștii să participe la cât mai multe competiții de specialitate, în cadrul unei colaborări extinse cu cele mai renumite festivaluri ale luminii.

Comentează

Trending