Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Guns N' Roses a fost cap de afiș la Glastonbury Festival 2023

Trupa Guns N' Roses a urcat sâmbătă seară, 24 iunie, pe scena Pyramid a celebrului festival Glastonbury cu un show care i-a impresionat pe cei peste 200.000 oameni prezenți la eveniment. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Guns N' Roses la Glastonbury Festival 2023
Guns N' Roses la Glastonbury Festival 2023 │ FOTO: Andrew Allcock

Guns N' Roses se află în plin turneu, iar pe 24 iunie a poposit la Worthy Farm din Marea Britanie. Cunoscută drept una dintre cele mai apreciate și bine vândute trupe din industria muzicală cu albumul "Appetite for Destruction", clasificat ca fiind cel mai bine vândut album de debut din istorie, Guns N' Roses a încântat publicul în cea de-a patra seară a festivalului Glastonbury, fiind cap de afiș pe scena Pyramid.

Prezentă în formula clasică, Axl Rose, Slash și Duff McKagan, formația a urcat pe scenă la ora 21:30 pentru un set de peste două ore. "Cum vă simțiți?", a întrebat Axl Rose, după terminarea primei piese. "Dorim să vă mulțumim că ne-ați invitat. Vă mulțumim!"

Artiștii au deschis seara cu "It's So Easy", de pe albumul "Appetite For Destruction" și au continuat cu "Bad Obsession" și "Chinese Democracy". Deși au oferit un spectacol electrizant încă de la început, publicul a reacționat cu o și mai mare energie la auzirea faimosului riff al lui Slash, din hitul lansat în 1987, "Welcome To The Jungle".

Setlistul a continuat cu o interpretare spectaculoasă a piesei "Mr. Brownstone" și a inclus în total 25 piese, printre care și faimoasele "Sweet Child O' Mine", "November Rain" și "Knockin' on Heaven's Door". Printre piesele care s-au auzit sâmbătă seară s-a numărat și "Live to Let Die", care i-a fost dedicată lui Paul McCartney, cu mesajul: "Ajutăm o anumită persoană să sărbătorească cea de-a 50-a aniversare a acestui cântec". O raritate pentru concertele Guns N’ Roses au fost piesele "Out ta Get Me" și "My Michelle", ambele extrase de pe albumul lor de debut, "Appetite for Destruction".

Trupa a adus și un omagiu Ucrainei cu piesa "Civil War", când Axl Rose a purtat steagul țării pe tricoul său, iar pe ecranele din fundal se puteau vedea imagini ale caselor devastate în urma războiului. În mulțime au fost prezenți și fani care purtau pălăria caracteristică lui Slash, ochelari negri și peruci asemănătoare părului acestuia.

Guns N' Roses își va continua turneul în vara aceasta cu spectacole în Europa, sub același lineup, ajungând la București duminică, 16 iulie, pe scena Arenei Naționale. Componența trupei pentru turneul european din 2023 este formată din Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer și Melissa Reese. În deschidere vor cânta Phil Campbell and the Bastard Sons.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 16 iulie 2023

Guns N' Roses

Loc
Arena Națională
Comentează

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare

Trending