Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Greta Van Fleet a lansat piesa "Farewell for Now" - AUDIO

Greta Van Fleet continua să prefaţeze noul său album lansând încă un single, "Farewell For Now". Este o piesă plină de emoţie şi melancolie, o baladă ca în anii '70 sau '80. Se savurează şi disecă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Greta Van Fleet Farewell For Now
Coperta single Greta Van Fleet Farewell For Now │ FOTO: Greta Van Fleet

"Farewell For Now" sună simultan a melodie de nuntă americană şi de final de film. Acest single este extras de pe noul album Greta Van Fleet, "Starcatcher", care va sosi în iulie 2023. Basistul Sam Kiszka a explicat că nouă piesă exprimă sentimentul de a dori să stai pe scenă şi să savurezi magia creată de public.

În acelaşi timp apare şi regretul că trebuie să împachetezi şi să te duci în alt loc, dar şi încântarea că explorezi un loc nou şi public nou. Avem şi un solo pe cinste la final, iar sound-ul mă duce înspre Scorpions, Led Zeppelin şi alte formaţii atemporale ale deceniilor trecute.

Noul album se va lansa pe 21 iulie prin casele de discuri Lava, Republic, EMI Records. Precedentele single-uri de pe album includ "Sacred the Thread", în care solistul Josh Kiszka aduce un tribut modei şi outfiturilor pe care le poartă pe scenă. Primul single de pe album a fost "Meeting the Master", descris de trupă că o privire spre o lume ezoterică condusă de un profesor înţelept.

În iulie 2023 Greta Van Fleet va pleca în turneu de promovare pentru noul album, începând cu o oprire la Nashville Bridgestone Arena pe 24 iulie 2023. Se va opri şi pe la Madison Square Garden. Formaţia a debutat în 2012 şi din start a fost comparată cu Led Zeppelin, pentru sound-ul său, mai ales vocea plus chitara. Ulterior l-a şlefuit ceva mai bine, pe al doilea album, "The Battle At Garden's Gate", cel lansat în aprilie 2021.

Acest grup provine din Michigan, SUA şi include 3 membri care sunt rude între ei: Jake Kiszka, Sam Kiszka şi Josh Kiszka. Cei 3 sunt fraţi, iar Josh şi Jake sunt gemeni. Numele trupei provine de la o cunoştinţă de familie, pe care o chema de fapt Gretna Van Fleet şi sună foarte cool acest nume. Iniţial toboşar a fost Kyle Hauck, iar acum este Danny Wagner.

Trending