Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Asking Alexandria şi-a anulat concertul din România; Află motivul

Se pare că 2023 ne aduce aproape la fel de multe anulari şi amânări de concerte ca în perioada pandemiei. După Five Finger Death Punch, Sam Smith şi câţiva artişti la SAGA, acum şi Asking Alexandria şi-a anulat concertul din România.

Publicat

pe

Poster concert Asking Alexandria Quantic 2023
Poster concert Asking Alexandria Quantic 2023 │ FOTO: Asking Alexandria

Asking Alexandria a forţată să îşi anuleze restul turneului european, după ce toboşarul, James Cassells şi-a rupt piciorul. Anunţul vine la doar o zi după ce trupa şi-a anulat concertul din Estonia din acelaşi motiv. Vestea vine după ce Five Finger Death Punch şi-a anulat concertul de la noi din cauza unor probleme cu hernia pentru solistul Ivan Moody.

Am avut parte şi de o anulare a lui Sam Smith la Summer In the City, iar la SAGA nu au mai venit Wiz Khalifa, Lil Nas X şi Sickick. Revenind totuşi la Asking Alexandria, trupa tocmai ne oferise două piese noi în iunie 2023: "Psycho" şi "Bad Blood". Ei bine nu le mai auzim pe 4 iulie 2023 în Quantic, deoarece grupul nu mai poate ajunge la noi... şi nici în alte ţări din Europa.

Iată declaraţia oficială a trupei:

După ce a văzut un alt specialist în Estonia, acesta l-a sfătuit pe James să îşi odihnească piciorul rupt. Cântatul la tobe nu este o opţiune pentru el în acest moment. Acestea fiind zise nu avem de ales şi trebuie să anulăm restul turneului european.

Grija noastră principală este de a îl pune pe James pe picioare şi şi cânte la tobe din nou fără a îi provoca daune pe termen lung. Vă mulţumim tuturor pentru toată dragostea, susţinerea şi înţelegerea în această perioadă grea. Să vă oferim aceste veşti nu e niciodată uşor, aşa că înseamnă mult pentru noi.

Între timp Asking Alexandria se pregăteşte să lanseze albumul cu numărul 8 din discografia să. Se numeşte "Where Do We Go From Here?" şi va sosi la toamnă prin casă de discuri Better Noise Music. De pe LP am ascultat single-ul "Dark Void" în luna mai, cu o revenire la rădăcinile metalcore ale grupului.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 4 iulie 2023

Asking Alexandria

Loc
Quantic Club
Comentează

Albume noi

Asking Alexandria a lansat EP-ul "Dark Void"

Mărturisesc că odată cu EP-ul lansat de Asking Alexandria la început an 2024, am aflat şi ceva nou despre trupa. Şi anume a fost fondată în... Dubai. Ce piese noi ne propune EP-ul "Dark Void" şi care e treaba cu Dubai aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Asking Alexandria Dark Void EP
Coperta album Asking Alexandria Dark Void EP

Anul 2024 a început cu trupa britanică Asking Alexandria lansând EP-ul "Dark Void". Asta deşi în 2023 primisem un LP complet nou, "Where Do We Go From Here?", care a sosit prin Better Noise Music. EP-ul a apărut pe 12 ianuarie 2024 pe platformele digitale şi include 5 piese, printre care şi versiunea originală de "Dark Void", alături de un radio edit nou, o versiune de pian şi una remixata de Sullivan King.

Track-ul face referire la probleme mentale, precum depresie, anxietate şi singurătate. Versurile sunt şi despre tăria de a te confrunta cu toţi aceşti demoni interni.

Lansarea nu a venit ca o coincidenţă, a fost aleasă special vinerea de dinainte de Blue Monday. Blue Monday este cea mai deprimantă zi din an, 15 ianuarie în 2024. E ziua cea mai deprimantă din an, de obicei a treia zi de luni din ianuarie. Pe EP-ul cel nou se mai află şi melodia cu influenţe electronice, "Nothing Left", care a primit şi un lyric video proaspăt, pentru a sărbători materialul nou lansat.

În 2023 Asking Alexandria a lansat al optulea său album din discografie, "Where Do We Go From Here?", care include hitul sau de la posturile de radio rock din vest, "Psycho". E un material produs şi mixat de către Matt Good, care a colaborat cu From First to Last, trupă de metal a lui Sonny Moore, cunoscut mai bine sub numele de DJ Skrillex. A mai lucrat şi cu Hollywood Undead.

Discul a strâns 43 de milioane de stream-uri de la debut. Trupa a avut şi momente grele acum jumătate de deceniu, când l-a înlocuit pe solistul Danny Worsnop, plecat să înceapă o carieră solo. El a revenit între timp în trupă, unde colaborează cu Ben Bruce (chitara), Cameron Liddell (chitara ritm), Sam Bettley (bas) şi James Cassells (tobe).

Ben Bruce a format Asking Alexandria în Dubai în 2006, având membri complet diferiţi. Mutarea în UK venea în 2008.

Citește în continuare

Trending