Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Alice Cooper lansează piesa "I'm Alice" şi anunţă albumul "Road"

Proaspăt trecut prin România cu ocazia ultimului concert Hollywood Vampires, Alice Cooper tocmai a anunţat un nou album solo. Artistul ne-a oferit şi un prim single de pe LP, intitulat "I'm Alice".

Publicat

pe

Coperta Album Alice Cooper Road
Coperta Album Alice Cooper Road │ FOTO: Alice Cooper

Noul album al lui Alice Cooper se numeşte "Road" şi va sosi pe 25 august prin casa de discuri earMUSIC. Introdus în Rock and Roll Hall of Fame, muzicianul nu dă semne că ar încetini, nici măcar la 75 de ani şi după o viaţă de abuz de alcool şi substanţe. Noul LP a fost produs de colaboratorul frecvent al lui Alice Cooper, Bob Ezrin, iar la chitară îl auzim pe Ryan Roxie, în vreme ce Chuck Garric e la bas.

Tommy Henrikson e la chitară, Glen Sobel la tobe şi Nita Strauss la încă o chitară. "Road" promite să fie o doză serioasă de Alice Cooper old school, cu dramatism, sunet cinematic şi muşcător. "I'm Alice" are câteva chitare suprapuse care se pot descrie doar ca "smooth ca whiskey-ul vechi". Alice Cooper intră pe piesă ca un povestitor înfocat care ne duce într-o poveste autobiografică.

Virează apoi spre rock clasic de tavernă americană şi ne prezintă alter ego-ul său, şlefuit pe parcursul a decenii. Aş fi surprins să aflu că acesta nu este intro pe noul album. De altfel uitându-mă la tracklist, văd că e chiar primul track:

01. I'm Alice
02. Welcome To The Show
03. All Over The World
04. Dead Don't Dance
05. Go Away
06. White Line Frankenstein
07. Big Boots
08. Rules Of The Road
09. The Big Goodbye
10. Road Rats Forever
11. Baby Please Don't Go
12. 100 More Miles
13. Magic Bus

Iată ce a spus Alice Cooper despre noul material discografic:

În trecut spectacolul primea recenzie înaintea muzicii. Am avut albume hit numărul 1, dar a fost mereu despre ce făceam pe scenă. Pentru "Road" am vrut ca trupa să fie implicată în fundaţia tuturor melodiilor. Îi văd pe aceşti tipi doar când suntem în turneu, aşa că am vrut să fie la fel de pregătiţi cum erau pentru show pe noul material.

Asta am făcut noi pe acest disc. Când ai o trupă aşa bună, eu cred că trebuie să îi etalezi talentul şi asta e modalitatea mea de a o face.

"Road" va debuta într-o varietate de formaturi şi viniluri color. Va avea DVD-uri şi Blu-ray-uri bonus cu concertul lui Alice Cooper de la Hellfest 2022, plin de piese clasice. De la "Poison" la "No More Mr. Nice Guy" şi "School's Out".

Comentează

Trending