Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Theodor Andrei reprezintă România la Eurovision 2023 în cea de-a doua semifinală

Theodor Andrei cântă joi, 11 mai pe scena Eurovision 2023 de la Liverpool, iar evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Theodor Andrei - Eurovision 2023
Theodor Andrei - Eurovision 2023 │ FOTO: Chloe Hashemi/EBU

Astăzi vom afla dacă voturile publicului vor aduce calificarea României în Marea Finală Eurovision. Theodor Andrei va avea indicativul 03 (ordinea de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din diaspora trebuie să îl trimită la numărul afișat pe ecran în țara din care urmăresc concursul Eurovision. Românii din țară nu îl pot vota pe Theodor Andrei conform Regulamentului concursului.

Aşadar, fanii din ţările care vor participa alături de România în cea de-a doua semifinală Eurovision, respectiv cei din: Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lithuania, Australia, pot să-l voteze pe 11 mai 2023 pe interpretul melodiei "D.G.T. (Off and on)".

De asemenea, întrucât în cadrul Semifinalei Eurovision din 11 mai vor fi ascultate și piesele Spaniei, Marii Britanii şi Ucrainei, cei aflați în aceste state pot să-l susțină şi ei pe reprezentantul ţării noastre.

"Abia aştept să urc pe scenă, energia mea e la cote maxime şi sunt entuziasmat să arăt întregii lumi un show care se focusează pe valoarea artistică a melodiei. Încurajez pe toţi românii de pretutindeni să voteze cu sufletul pentru tinereţe, pentru o piesă altfel, cu spirit liber, cu dragoste şi cu energie de Rock'N'Roll! Va fi şi emoţionant, şi exploziv simultan. Vă mulţumesc din suflet pentru toată susţinerea. Votati indicativul 03 la numărul afişat pe ecran. Multă dragoste! Make love not war. Give peace a chance!", a declarat Theodor Andrei.

Numerele de telefon/ SMS precum şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară de către televiziunea publică care transmite competiţia muzicală.

Fanii din România își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro +TVA/ SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/ SMS trimis).

Comentează

Muzică & Dans

Prima reprezentație a musicalului "Chicago" de la Circul Metropolitan este SOLD OUT

Prima reprezentație a musicalului fenomen "Chicago", programată pentru 6 aprilie, este SOLD OUT. Doar câteva bilete mai sunt disponibile pentru show-ul din 7 aprilie.

Publicat

pe

Musicalul "Chicago" la București
Musicalul "Chicago" la București │ FOTO: Chicago Musical

Show-ul regizat de George Costin se joacă pe scena Circului Metropolitan din București, sâmbătă, pe 6 aprilie, de la ora 19:00. Spectacolul promite să aducă toată decadența și strălucirea anilor '20 în România. Doar câteva bilete mai sunt disponibile pentru show-ul de duminică 7 aprilie, și pot fi cumpărate online. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitate de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

"Este multă muncă în spatele acestui proiect. Multă pasiune. Am alcătuit o echipă de artiști experimentați, la care s-au alăturat și artiști aflați la început de carieră. Cred că este un semn foarte bun că acest fenomen artistic are popularitate din ce în ce mai mare în România. Bucureștiul este o capitală europeană importantă, iar publicul merită să aibă acces la asemenea capodopere", a declarat regizorul și producătorul George Costin.

Ce actori fac parte din distribuția "Chicago"

Selecția actorilor pentru musicalul "Chicago" a fost una extrem de riguroasă. La casting au participat peste 400 de artiști. Din distribuție fac parte: Mirela Zeța, Flavia Mihășan, Oana Pușcatu, Cristina Danu, Ana Crețu, Ana-Bianca Popescu, Theodor Andrei, Tudor Cucu Dumitrescu și Alin Florea.

RECOMANDARE: Actor și personaj cu Theodor Andrei: "Am fost întotdeauna pasionat de universul spectacolului de musical"

Synopsis "Chicago"

Acțiunea, plasată în mijlocul efervescenței anilor '20, se concentrează pe Roxie Hart și Velma Kelly, două criminale care încearcă să manipuleze mass-media pentru a scăpa de închisoare. Roxie Hart, o tânără dansatoare de cabaret, își ucide amantul după ce acesta o părăsește. În închisoare, Roxie le întâlnește pe Velma Kelly și Mama Morton care o îndrumă spre avocatul Billy Flynn. Acesta o va ajuta să câștige mass-media de partea ei. Între Roxie Hart și Velma Kelly se naște o rivalitate, iar cele două protagoniste luptă până la final pentru libertate și faimă.

Musicalul "Chicago", lansat pe Broadway în 1975, este o adaptare a cărții scrise de Fred Ebb și Bob Fosse care, la rândul lor, au pornit de la piesa scrisă de Maurine Dallas Watkins in 1926, inspirată din fapte reale. Muzica este compusă de John Kander, iar versurile sunt scrise de Fred Ebb. Regizorul Rob Marshall l-a adaptat pentru ecran, cu Renee Zellweger și Catherine Zeta-Jones în rolurile principale. Filmul a câștigat 6 Premii Oscar.

Citește în continuare

Actor și personaj cu Theodor Andrei: "Am fost întotdeauna pasionat de universul spectacolului de musical"

Theodor Andrei urmează să își etaleze toate atuurile artistice într-o nouă adaptare a celebrului musical "Chicago". Actorul ne-a introdus în lumea acestui spectacol și ne-a povestit mai multe despre teatru, muzică și dragoste pentru frumos. Te invităm să citești interviul.

Publicat

pe

Theodor Andrei
Theodor Andrei │ FOTO: Oltin Dogaru

Theodor Andrei este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. A devenit cunoscut după ce a reprezentat România la Eurovision 2023. În musicalul "Chicago", Theodor Andrei va juca rolul lui Mary Sunshine, un personaj versatil și surprinzător. Selectarea lui ca parte a distribuției musicalului fenomen, vine tocmai pentru a evidenția complexitatea lui Theodor Andrei ca artist.

Premiat la nivel internațional cu 6 premii Tony, 2 premii Olivier, un premiu Grammy, cu peste 11.000 de reprezentații în 36 de țări, Musicalul "Chicago" va fi pus în scenă la Circului Metropolitan București pe 6 și 7 aprilie 2024, în regia lui George Costin.

Teaser Musical Chicago:

Citește interviul acordat de Theodor Andrei:

InfoMusic: Peste foarte puțin timp te vom vedea pe scena Circului Metropolitan București în musicalul "Chicago". Ce anume te-a impulsionat să participi la casting și cum s-a desfășurat procesul de distribuție?

Theodor Andrei: Am fost întotdeauna pasionat de universul spectacolului de musical. Experiența mea ca rol principal în musicalul "Dacă Noi Ne Iubim", în regia Julietei Georoiu, pe muzica legendarei trupe Holograf și faptul că știam povestea musicalului "Chicago" m-au făcut să simt că acest spectacol poate fi o provocare inedită pentru mine și că aș putea să mă dezvolt.

Am trimis toate materialele pentru casting și așteptam cu sufletul la gură anunțul că am mai trecut o etapă a castingului. Îmi amintesc că la proba de dans, Cristina Danu, care o joacă pe Roxie în spectacol și care împreună cu Flavia Mihășan semnează coregrafia spectacolului, ne-a învățat o coregrafie destul de în afara zonei mele de confort pentru "All That Jazz". Am zis să mă dedic și să încerc tot ce pot și, desi am început ușor stângaci, repetițiile m-au ajutat să mă perfecționez în stilul acesta de dans, ușor lasciv, dar care, în contextul spectacolului, contează enorm și dă un efect extraordinar.

InfoMusic: Cum ai primit vestea că vei face parte din producția "Chicago"?

Theodor Andrei: Am fost foarte bucuros să aflu că voi juca în spectacolul "Chicago", unul dintre cele mai longevive musical-uri de pe Broadway și West End, un proiect cu adevărat iconic. Cred că e o realizare foarte mare să fiu într-un spectacol realizat de George Costin, un actor și om pe care îl admir foarte mult, alături de niște colegi minunați de la care am multe de învățat.

InfoMusic: Vei apărea în fața spectatorilor drept Mary Sunshine. Povestește-mi mai multe despre personajul tău.

Theodor Andrei: Mary Sunshine este o doamnă foarte empatică, caracterizată în mod special de tăria cu care își susține convingerile. Am făcut research, am urmărit cu atenție interpretările Mariei Callas și discursurile Gretei Thunberg, la recomandarea lui Geo (n.r. George Costin, regizorul musicalului) și multe diverse alte montări ale musicalului din toate colțurile lumii. Este o doamnă relativ influențabilă, care are o afinitate pentru avocatul Billy Flynn și două mari pasiuni: jurnalismul și opera.

InfoMusic: Dacă nu ai fi primit acest rol, ce alt personaj din acest musical ți-ar fi plăcut să interpretezi?

Theodor Andrei: Cu siguranță Billy Flynn. Este un rol diferit de cele pe care le-am mai avut până acum în teatru și, dincolo de această figură masculină autoritară, melodiile lui din spectacol sunt absolut superbe. Poate la vârstă potrivită voi avea ocazia să joc și acest personaj, la fel cum visez ca, la un moment dat, la vârstă potrivită, să îl joc pe Maxim de Winter în musicalul "Rebecca".

InfoMusic: Cum arată o zi de repetiții pentru "Chicago"?

Theodor Andrei: Întâi ne strângem cu toții, ne salutăm și povestim, iar apoi ne concentrăm să punem la punct toate detaliile necesare îndeplinirii scopului pe care îl avem - acela de a da o experiență cu totul specială spectatorilor, o privire asupra unei povești atât de triste, ambalată frumos, despre superficialitate, corupție, crimă, trădare și jazz. O poveste de o actualitate ce te pune pe gânduri. La sfârșit, Geo ne oferă feedback-ul său asupra repetiției, cu un ton atât de calm și motivațional încât și după o repetiție în care nu ai fost la capacitate maximă, pleci acasă cu o doză de optimism și cu dorința de a te depăși.

InfoMusic: Ce așteptări ai pentru cele două reprezentații din 6 și 7 aprilie? Cu ce impresii îți dorești ca spectatorii să plece de la eveniment?

Theodor Andrei: Cred că dacă ajungem în punctul în care oamenii observă - dincolo de glamour-ul show-ului, dincolo de performanțele muzicale acompaniate superb de orchestră, dincolo de costume și virtuozitate - cât de profundă, dură și totuși de actualitate este povestea, ne-am îndeplinit scopul. Dacă oamenii rămân și cu frumosul și cu adevărul trist, ajungem la un mix perfect care pune pe gânduri spectatorul și creează în el dorința de a explora și revedea universul "Chicago".

InfoMusic: Musicalul este unul dintre cele mai complexe proiecte de pus în scenă pentru că este un melanj de actorie, coregrafie și muzică. Cum simți că te ajută rolul din "Chicago" în evoluția ta ca artist?

Theodor Andrei: Cred că am multe de învățat atât de la George Costin, regizorul nostru, cât și de la colegii mei, unii dintre ei fiind implicați în mai multe proiecte de musical sau nominalizați la premiile Uniter. Este un colectiv în care mă simt onorat să fiu și sunt sigur că mă voi dezvolta frumos într-un asemenea grup.

InfoMusic: Ce sfat primit de la regizorul George Costin sau de la colegii de scenă ți-a rămas întipărit în minte și l-ai oferi, la rândul tău, mai departe?

Theodor Andrei: Cred că e mai mult o întâmplare fericită, o lecție, decât un sfat - anume faptul că gesturile mici, felul în care te deschizi în fața unei persoane contează. La un moment dat, după o repetiție, când ne pregăteam să mergem acasă, colega mea, Teodora Crișan, a deschis brațele înspre un coleg care saluta pe altcineva și nu a observat-o, așa că m-am dus eu să o îmbrățișez și a răspuns oarecum înduioșată. Nu se aștepta ca eu, care par uneori rece, să reacționez așa.

Îmi iau lucrul foarte în serios și uneori uit să mă gândesc la felul în care sunt perceput, însă de când am văzut reacția ei, am început să îmbrățișez mai des oamenii pe care îi întâlnesc. Nu ca și cum acum am învățat cum funcționează îmbrățișările - ci mai degrabă am re-observat cât de puternic poate fi un schimb de energie manifestat printr-o îmbrățișare. Poate să facă un om să se simță în siguranță, înțeles sau apreciat. În ciuda faptului că de multe ori considerăm îmbrățișările niște gesturi banale, neînsemnate - adevărul este că pot schimba ziua cuiva și felul în care se raportează la activități în cursul respectivei zile. Deci ăsta este sfatul pe care îl dau mai departe - iubiți-vă și mai ales arătați faptul că vă iubiți și că vă respectați, poate schimba complet ziua unui om.

InfoMusic: Cum arată Theodor Andrei înainte de a urca pe scenă? Ai vreun ritual pe care îl urmezi?

Theodor Andrei: Înainte să urc pe scenă, întotdeauna îmi fac o rugăciune și cer să ne ajute Dumnezeu pe mine și pe colegii mei să transmitem o emoție cât mai puternică publicului. Niciodată nu știi ce zi a avut omul care te privește. Dacă reușeșți să faci ziua cuiva mai bună, să îl faci să trăiască cu sufletul la gură povestea, să se deconecteze un timp de la grijile și problemele lui, e absolut minunat.

InfoMusic: Dacă ai putea descrie producția "Chicago" printr-un playlist muzical format din 3 piese, cum ar suna?

Theodor Andrei: "Are You Ready" (AC/DC), "The Greatest Show" (din The Greatest Showman), "That's Life" (Frank Sinatra).

Citește în continuare

Muzică & Dans

Theodor Andrei și Tudor Cucu-Dumitrescu se alătură distribuției musicalului "Chicago"

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, și actorul Tudor Cucu-Dumitrescu se alătură distribuției musicalului "Chicago" spectacolul fenomen care ajunge la București pe 6 și 7 aprilie.

Publicat

pe

Musicalul "Chicago" la București
Musicalul "Chicago" la București │ FOTO: Chicago Musical

Theodor Andrei este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. A devenit cunoscut după ce a reprezentat România la Eurovision 2023. În musicalul "Chicago", Theodor Andrei va juca rolul lui Mary Sunshine, un personaj versatil și surprinzător. Selectarea lui ca parte a distribuției musicalului fenomen, vine tocmai pentru a evidenția complexitatea lui Theodor Andrei ca artist.

"Pentru mine rolul din <<Chicago>> înseamnă o adevărată onoare și o provocare care mă bucură enorm. Încerc să dăruiesc la rândul meu spectatorilor o performanță care să îi poarte cât mai bine pe aripile poveștii din <<Chicago>>, pe ritm de jazz. Repetițiile sunt în toi, repetăm aproape zilnic, punem la punct fiecare detaliu pentru a oferi spectatorilor o seară de neuitat și multiple motive pentru a veni la mai multe reprezentații. Atmosfera grupului este una foarte plăcută și radem și obosim, dar toți avem același scop bine definit. Va așteptăm în număr cât mai mare la spectacol. Muzică extraordinară, textul presărat cu umor, dar și realitate crudă, coregrafiile pline de viață, indicațiile lui George Costin, cât și arena Circului Metropolitan București vor crea o experiență artistică de neuitat, împreună. Multă, multă dragoste și... jazz!", a declarat Theodor Andrei.

Cu o nominalizare la Gala Premiilor UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal, deținut în spectacolul "Equus", regizat de Victor Ioan Frunză, Tudor Cucu-Dumitrescu este considerat o adevărată revelație pentru teatrul românesc. A jucat rolul Hedwig din musicalul "Hedwig and the Angry Inch" și în musicalul "The Full Monty", ambele regizate de Răzvan Mazilu, și în numeroase alte piese de teatru.

Regizorul George Costin l-a ales să joace rolul principal masculin, cel al avocatului lipsit de scrupule Billy Flynn, care le ajută pe cele două criminale, Roxie Hart și Velma Kelly, să devină faimoase.

"Trăiesc vremuri splendide. Musicalul de tip Broadway ia amploare în București sub ochii mei. Am șansa să iau parte la căutări relevante și consistente ale unor oameni de teatru care au curajul sa pună cap la cap proiecte de asemenea dimensiuni. Una dintre marile bucurii pe care le am ca actor este că pot vedea născându-se momente care ulterior vor primi aplauze si vor atinge spectatorii. Sunt înconjurat de colegi talentați, tineri, inspirați si dornici să fie văzuți. Fiecare în parte are calitățile unor mari actori, dansatori sau cântăreți. Aștept curios, puternic, timid si obosit, sa avansăm în înțelegerea acestui univers magic din <<Chicago>>. Teatrul muzical strălucește. Strălucește si când e trist. Strălucește si când filozofează. In Chicago-ul nostru vor străluci crimele comise de femei frumoase, dragostea, singurătatea, banii si minciuna.", a declarat Tudor Cucu-Dumitrescu.

Ce actori mai fac parte din distribuția Musicalului Chicago

Selecția actorilor pentru musicalului "Chicago" a fost una extrem de riguroasă. La casting au participat peste 400 de artiști. Din distribuție mai fac parte și: Mirela Zeța, Flavia Mihășan, Oana Pușcatu, Cristina Danu, Ana Crețu, Ana-Bianca Popescu, Alin Florea.

Musicalul "Chicago" va fi pus în scenă la Circului Metropolitan București de regizorul George Costin, pe 6 și 7 aprilie.

Citește în continuare

Trending