Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Rareș Prisacariu a câștigat marea finală „Românii au talent”

Rareș Prisacariu (7 ani) a câștigat trofeul „Românii au talent” în finala celui de-al 13-lea sezon al show-ului de la ProTV. Premiul de originalitate i-a revenit lui Sandip Brahamin.

Publicat

pe

Rareș Prisacariu, câștigător Românii au talent 2023
Rareș Prisacariu, câștigător Românii au talent 2023 │ FOTO: ProTV

Copilul de doar 7 ani, Rareș Prisacariu a obținut marele trofeu și cei 120.000 de euro, în cel de-al 13-lea sezon „Românii au talent”. Pe următoarele locuri s-au clasat, în ordine: Olya și Valera, Oleg Spînu, Monique Family, Bianca Avram, Eduard Dragu, Albert Gugulan, Sandip Brahamin, Taheira Sașa, Sara Piliego și Carina Veghiu.

Într-o finală spectaculoasă, Rareș a reușit să ajungă la inimile oamenilor prin versurile recitate și să-i convingă pe telespectatori să-l voteze. În cadrul finalei a fost desemnat și câștigătorul premiului de originalitate de 10.000 de euro. După o săptămână de vot, Sandip Brahamin s-a bucurat de cea mai mare susținere.

Rareș Prisacariu a intrat în concurs cu ajutorul celor doi prezentatori, Smiley și Pavel Bartoș acordându-i primul Golden Buzz al sezonului al 13-lea. Băiețelul vine din Botoșani și este pasionat de literatură, citind foarte multe cărți pentru vârsta sa. El a uimit audiența prin felul în care recită versuri din Eminescu ori monologuri. El a transmis inclusiv lecții de patriotism, într-un mod atipic vârstei, pe lângă apreciere ridicând și semne de întrebare privind influența avută sau chiar manipularea talentului său.

Momentul lui Rareș Prisacariu în finala Românii au talent 2023

„Mă simt foarte bine, sunt foarte emoționat că am putut să dau o impresie bună și oamenii m-au votat. Nu mă așteptam să câștig premiul cel mare. Am avut multe emoții și cred că am transmis. I-aș sfătui pe toți să vină la Românii au talent pentru că știu că toți au un har”, a declarat Rareș.

În Marea Finală, Rareș Prisacariu a interpretat un dialog imaginar cu Dumnezeu pe seama condiției umane, a valorilor ce trebuie apreciate în viață și a greșelii la care e supus omul. Momentul a inclus sfaturi de viață, comparații vibrante între aparență și esență, elemente de pildă și foarte multă emoție prin prisma vârstei fragede a oratorului și a profunzimii vorbelor moralizatoare specifice omului înțelept.

Dragoș Bucur a evidențiat acest lucru:

„Eu am ajuns la aproape jumătate de secol să încep să mă gândesc la ceea ce spui tu la 7 ani. Aș fi vrut, aș vrea să vorbesc despre lucrurile astea, dar mi-e teamă, mă gândesc că nu e potrivit să le spun în public, aș vrea să le transmit oamenilor și cred că ce ai făcut tu astăzi a fost să vorbești și în numele meu astăzi de acolo de pe scenă. Este un lucru extraordinar. Eu cred că d-aia am venit eu la Românii au talent ca să te văd pe tine în seara asta pe scenă!”

Juratul Mihai Bobonete i-a apreciat talentul de orator:

„De fiecare dată... am impresia că ai o forță din asta teribilă, din alte lumi (..) Pe mine efectiv mă descompui în părți mici aici așa (..) Ai un fel de transmisie aparte, a ta, care este mai mult decât ce au actorii mari. Cred că ești un orator cu desăvârșire (..) Cred că lumea are nevoie de un om ca tine (..) Tu vei face viitorul să-și amintească cu mare plăcere de trecut. Bravo, felicitări!”

Show-ul „Românii au talent” de la ProTV a fost lider de audiență în intervalul orar 20:28 - 24:25, fiind urmărit de peste 1,9 milioane de români. După încheierea sezonului au fost deschise înscrierile pentru ediția a 14-a Românii au talent.

Trending