Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Pendulum revine cu un single în colaborare cu solistul Bullet For My Valentine, "Halo"

Am mai folosit expresia "Pendulum revine" şi prin 2020, când a apărut single-ul "Driver" după 10 ani de absenţă a trupei şi iată acum ni se mai pregăteşte ceva. De această dată muzicienii colaborează cu Matt Tuck de la Bullet For My Valentine.

Publicat

pe

Afis Pendulum Reading Festival 2022
Afis Pendulum Reading Festival 2022 │ FOTO: Pendulum twitter.com

Înainte să ne declarăm uimiţi sau şocaţi de un crossover între DNB şi metal, aflaţi că Pendulum a colaborat chiar şi cu In Flames acum mai bine de un deceniu pe piesa "Self Versus Self". Acum pe piesa "Halo" îi auzim pe cei de la Pendulum împreună cu solistul Bullet For My Valentine, Matt Tuck. Trupa australiană de DNB descrie single-ul ca "sunetul apocalipsei".

Avem deocamdată doar un teaser pentru noua melodie, care va sosi oficial pe 2 iunie prin Mushroom/Virgin Music Group. Va fi primul release Pendulum din 2023 şi începutul unei veri de concerte şi DJ set-uri sau apariţii live band. Fanii ştiu probabil deja că melodia s-a auzit deja live în martie la concertul sold out Pendulum din Alexandra Palance în Londra.

În 2021 Pendulum a lansat un EP numit "Elemental", care a inclus piesa şi clipul "Louder Than Words", alături de Hybrid Minds. Ultimul album de studio lansat de Pendulum venea în mai 2010, sub numele de "Immersion". În 2012 grupul intra într-o pauză, dar se reunea în 2016 şi lansa apoi acel EP în 2021. Rob Swire nu a stat degeaba şi a mai lansat muzică şi sub numele de Knife Party, care s-a auzit la un moment dat inclusiv în serialul "Breaking Bad", dacă vă vine să credeţi.

Pendulum pornea la drum în 2002 şi a abordat genuri ca drum and bass, electronic rock şi dance-rock. Povestea sa pornea în Perth, Australia, dar Rob Swire, Paul Hardin şi Gareth McGrillen s-au mutat în UK când au cunoscut succesul. De alfel Swire şi McGrillen au format şi Knife Party după. Chiar dacă formaţia are doar 3 albume, a ajuns să fie însăşi definiţia DNB-ului prin anii 2010.

Grupul e cunoscut atât pentru piese proprii, cât şi pentru remixuri, cel mai popular fiind cel pentru "Voodoo People" de la The Prodigy.

Comentează

Concerte & turnee

Pendulum vine în România! Val nou de artişti anunţat pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Crăciunul vine cu surprize plăcute, iar cea de azi e una pentru fanii drum n' bass. Cea mai celebră trupă DNB din lume, Pendulum vine în România şi o va face chiar la Rockstadt Extreme Fest 2024. Tocmai a fost anunţat un val nou de artişti, pe care îl găsiţi detaliat mai jos.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Cap de afiş printre noile anunţuri este cu siguranţă Pendulum, trupa australiană de drum n' bass care făcea senzaţie la început de mileniu. Cu toţii am auzit hiturile "Tarantula", "Sugar", colaborarea cu In Flames pe "Self vs Self", dar şi remixul la "Voodoo People" de la Prodigy. În ultimul an artiştii de la antipozi au lansat piesa "Colorfast", dar şi colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo".

Asta după ce în 2020 şi 2021 ne oferiseră piesele "Come Alive" şi "Nothing for Free", plus "Driver", după un deceniu de pauză. Povestea Pendulum părea încheiată prin 2013, dar o parte din membrii săi a făcut muzica sub numele de Knife Party, cu piese auzite inclusiv în serialul "Breaking Bad". Pendulum îşi începea activitatea în 2002 şi a lansat albumele "Hold Your Color", "In Silico" şi "Immersion".

Iată şi celelalte trupe proaspăt anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024:

  • Hatebreed
  • Testament
  • Eluveitie
  • Lacuna Coil
  • The Exploited
  • Terror
  • 1000mods
  • Cynic
  • Left to Die

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară la Cetatea Râşnov, între 31 iulie 2024 şi 4 august 2024. Headlinerii au fost anunţaţi şi includ nume mari, precum Kreator, Amon Amarth, Opeth, Dimmu Borgir, dar şi Paradise Lost. Pasionaţii de death metal vor jubila, ascultând alde Insomnium şi evident Dark Tranquility, care duc torţa mai departe pentru In Flames şi Suidakra.

Mi se pare totuşi că avem parte de mai puţin rock alternativ decât la ediţia din 2023, unde au strălucit pe scenă din Râşnov Sleep Token, Architects şi While She Sleeps. Astptam totuşi să se anunţe şi alte nume. Nu ar strica să vedem un Spiritbox în lineup pentru a face totul perfect.

Citește în continuare

Trending