Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Katatonia şi Antimatter vin la Bucureşti, la Metal Gates Festival 2023; Avem lineup nou!

Pe 5 mai 2023 organizatorii festivalului Metal Gates din Quantic au dezvăluit un nou val de artişti. Festivalul are loc în septembrie 2023 în Quantic, pe parcursul a 3 zile. Detalii despre noii artişti găsiţi mai jos.

Publicat

pe

Metal Gates Festival 2023 poster
Metal Gates Festival 2023 poster

Metal Gates Festival 2023 are loc între 28 şi 30 septembrie 2023 în Club Quantic din Bucureşti. Cele mai noi nume de pe listă sunt Batushka, formaţie din Polonia, Arkona din Rusia, dar şi Machiavellian God din România. Vine şi Aeternam din Canada, Drown The Sea şi îi vom putea asculta live şi pe cei de la DinUmbra.

Alte nume foarte mari de pe nouă listă sunt Katatonia, care a mai cântat în România în 2022, la festivalul Way Too Far (împreună cu Within Temptation), dar şi Rotting Christ şi Antimatter, pe care i-am văzut în Quantic cu câţiva ani în urmă. Darvaza şi Shores of Null din Italia completează lista, alături de Khors, Shattered Hope, Remina, Sinnery, Doomas, Pilgrimage, Woe Unto Me şi Ocean of Grief, plus Olympus Mons din România.

Vreau să subliniez de pe această listă numele Remina, care ar trebui să aibă o greutate mare pentru fanii Draconian. Solista proiectului muzical este Heike Langhans, pe care o mai ştim pentru proiectele muzicale, ISON, Lorelei, Light Field Reverie şi pe ultimele 2 albume Draconian drept solista (acum s-a întors Lisa, solista originală).

Katatonia a lansat în 2023 piesa "Opaline", împreună cu videoclipul asociat, sărbătorind debutul noului album, "Sky Void of Stars". Am avut parte şi de un alt single nou, "Birds", după ce în 2022 primisem track-ul "Austerity". Legat de Rotting Christ, relaţia lor cu România e una specială, între multiplele concerte de la noi şi fabulosul cover după "Cine iubeşte şi lasă".

Remina a lansat albumul "Strata" în noiembrie 2022, un LP de ambiental-cosmic doom metal, combinat cu rock alternativ. Vocea lui Heike Langhans e cea care face diferenţa, în vreme ce logodnicul sau, Mike se ocupă de chitara ce sună a post rock.

Abonamentele pe 3 zile au costat 420 de lei până pe 1 mai, vor costa 480 lei până pe 1 iulie şi 540 de lei până pe 27 septembrie.

PUBLICITATE
Comentează

Trending