Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

David Garrett revine în concert la București, parte a turneului "Iconic Tour 2023"

În plin sezon estival, David Garrett revine la București și va concerta pe 18 august, la Arenele Romane, un spațiu adecvat pentru conceptului scenic al show-ului "Iconic". Astfel, admiratorii violonistului se vor putea bucura de un concert inedit de muzică clasică, susținut în aer liber, începând cu ora 20:00. Mai multe detalii și bilete în articol.

Publicat

pe

Concert David Garrett la Sala Palatului pe 13 septembrie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După turneul de succes al anului 2022, "Alive-my Soundtrack", care a cuprins peste 32 de concerte în 11 țări, celebrul violonist David Garrett deschide un nou capitol, în stilul clasic, și traversează mapamondul cu cea mai nouă producție concertistică, în cadrul turneului "Iconic Tour 2023".

În cadrul concertului de la Arenele Romane, artistul va cânta la o vioară care valorează 3,5 milioane de euro. În urmă cu aproximativ un an, David Garrett a devenit proprietarului unei viori Guarneri del Gesù fabricată în anul 1734 la Cremona, de lutierul Bartolomeo Giuseppe Guarnerius, valoarea acesteia fiind de 3,5 milioane de euro.

"Sunt deosebit de încântat să vă prezint noua mea vioară pe scena Arenelor Romane din București: un Guarneri del Gesù din 1734, deținut cândva de marele virtuoz Gaetano Pugnani. Unul dintre principalele motive pentru care am achiziționat acest instrument minunat, care nu a mai fost utilizat de mult timp, a fost de fapt acest turneu - ca să vi-l pot prezenta.

Cred că sunetul unei viori Guarneri poate exprima toată vulnerabilitatea și fragilitatea, tot ceea ce este uman - în timp ce un Stradivarius sună întotdeauna oarecum supraomenesc. Mai ales cu repertoriul meu actual - <<ICONIC>> - care este plin de emoții și sentimente puternice, acea atingere umană fragilă este mult mai importantă pentru mine decât sunetul supraomenesc al unui Stradivarius. De aceea, consider că noua mea vioară Guarneri del Gesù este perfectă pentru concertele <<ICONIC>> și sper să vă bucurați să o ascultați la fel de mult pe cât îmi place mie să o cânt", a declarat David Garrett.

Turneul de promovare a noului album de succes semnat David Garrett - "Iconic", a debutat în luna martie a acestui an cu un show remarcabil în Rosengarten, Mannheim. Conceptul muzical Iconic se bucură de un succes imens în rândul publicului, astfel că în numai două luni de la debut a înregistrat vânzări de peste 100.000 de bilete, iar alte 26 de concerte sunt deja sold-out.

Actuala producție concertistică a celebrului violonist David Garrett este concepută într-o manieră inedită și fascinează audiența din întreaga lume. Pentru prima dată, violonistul David Garrett evoluează pe aceeași scenă în formula de trio, alături de Franck van der Heijden la chitară și Rogier van Wegberg la bass, creând o atmosferă intimă, relaxată și, în același timp, plină de emoție.

Concertul Iconic reprezintă un omagiu adus marilor violoniști ai epocii de aur. Repertoriul ales pentru show aduce în prim plan piese ale virtuozilor viorii, precum Zino Francescatti, Arthur Grumiaux, Jascha Heifetz, Fritz Kreisler sau Yehudi Menuhin care, de-a lungul timpului, i-au cucerit pe iubitorii de muzică clasică din întreaga lume. Programul concertului cuprinde melodiile care l-au însoțit pe David Garrett pe tot parcursul artistic, repere muzicale descoperite în copilărie și aprofundate până în prezent.

Până în prezent, programul turneului cuprinde peste 55 de concerte în 12 țări. Pe lângă Germania și Austria, David Garrett va concerta pe cele mai mari scene din Elveția, Luxemburg, Danemarca, Polonia, Italia, Bulgaria, Cehia, Turcia, Georgia, Singapore și, bineînțeles, România. Alte 25 de concerte în 7 țări, inclusiv Australia și China, se află pe lista turneului amplu din acest an.

Bilete concert David Garrett la Arenele Romane

Biletele au fost puse în vânzare online, la prețuri pornind de la 220 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 18 august 2023

David Garrett

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Concert David Garrett la Arenele Romane: program și reguli de acces

Celebrul violonist David Garrett revine la București cu o nouă producție concertistică. Evenimentul are loc pe 18 august la Arenele Romane și din dorința de a le oferi spectatorilor o experiență cât mai plăcută, organizatorii prezintă programul și regulile de acces.

Publicat

pe

Concert David Garrett la Sala Palatului pe 13 septembrie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După numeroase concerte crossover, David Garrett revine la stilul muzical care l-a consacrat și traversează mapamondul cu un nou concert de muzică clasică, prezentat cu succes pe marile scene internaționale în cadrul turneului "ICONIC Trio TOUR 2023".  Vineri, 18 august, iubitorii de muzică clasică din țara noastră se vor putea bucura de actuala producție concertistică, în spațiul outdoor al Arenelor Romane din Capitală, începând cu ora 20:00.

Pentru prima dată, David Garrett va concerta în formula de trio, alături de Franck van der Heijden la chitară și Rogier van Wegberg la bas, creând o atmosferă intimă, relaxată și, în același timp, plină de emoție. Concertul "ICONIC" reprezintă un omagiu adus marilor violoniști ai epocii de aur și cuprinde interpretări inegalabile ale unor capodopere muzicale care l-au inspirat pe David Garrett încă din copilărie.

Repertoriul concertului cuprinde o amplă selecție de compoziții ce aparțin unor nume legendare, precum Franz Schubert, Antonio Vivaldi, Fritz Kreisler, Wolfgang Amadeus Mozart sau chiar Grigoraș Dinicu. Timp de două ore, artistul îi va încânta pe cei prezenți cu sunetele magice ale unei viori speciale - Guarneri del Gesù , o bijuterie creată în anul 1734 la Cremona, de lutierul Bartolomeo Giuseppe Guarnerius, a cărei valoare a fost estimată la 3,5 milioane de euro.

Program concert David Garrett la Arenele Romane

 • Concertul va începe la ora 20:00, va avea o pauză de aproximativ 20 de minute și se va încheia în jurul orei 22:30.
 • Pentru a evita aglomerarea zonelor de acces, porțile se vor deschide la ora 18:30, prin urmare, organizatorii le recomandă participanților să ajungă la Arenele Romane în timp util, astfel încât accesul să se poată desfășura în condiții optime.
 • Persoanele care vor opta pentru serviciile de transport BlackCab, în zilele de 18 și 19 august 2023, pot beneficia de 15% reducere prin utilizarea codului "Laishoo".

Reguli de acces concert David Garrett

 • Accesul la concert este permis doar pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Sunt acceptate biletele emise de agenția de bilete Eventim și vor fi validate prin scanarea acestora la intrare. Prin prezentarea biletelor achiziționate prin intermediul altor agenții de bilete, alta decât agenția autorizată, organizatorul nu garantează cu validarea acestora și asigurarea accesului în locație.
 • Este obligatorie păstrarea biletului pe toată durata concertului. În cazul în care anumiți spectatori decid să părăsească incinta sălii de spectacol înainte de încheierea concertului, aceștia vor putea reveni în locație doar dacă își achiziționează un nou bilet.
 • În cazul în care spectatorii vor intra în sala de spectacol după începerea concertului, aceștia își vor putea ocupa locurile numai în pauza dintre melodii sau în timpul aplauzelor.
 • În incinta locației, va fi amenajată o zonă de baruri cu băuturi/snacks-uri etc.
 • Fotografierea/filmarea cu telefonul mobil este permisă în timpul concertului fără a fi utilizat flash-ul.
 • Buchetele de flori/cadourile din partea publicului vor fi colectate de agentul de securitate și îi vor fi înmânate artistului în timpul pauzei sau la finalul concertului.
 • Pentru siguranţa publicului şi pentru buna desfăşurare a evenimentului, la momentul accesului în locație participanţii sunt, de asemenea, rugaţi să se supună controlului corporal amănunţit la cererea agenţilor de securitate.
 • Minorilor cu vârsta de peste 3 ani li se va permite accesul în incinta sălii doar pe baza unui bilet valid.

Este INTERZIS accesul cu: băuturi şi produse alimentare cumpărate din afara perimetrului locaţiei, sticle (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, lasere, scaune, arme, obiecte contondente, lanţuri, umbrele, animale de companie, rucsacuri, căşti de motociclist, bagaje voluminoase mai mari decât o coală A4, selfie stick-uri, aparate foto profesionale.

Prețuri bilete concert David Garrett la Arenele Romane

 • Bilete pentru concertul David Garrett se găsesc online la prețuri ce variază între 220 și 590 lei în funcție de categorie. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending