Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

David Garrett revine în concert la București, parte a turneului "Iconic Tour 2023"

În plin sezon estival, David Garrett revine la București și va concerta pe 18 august, la Arenele Romane, un spațiu adecvat pentru conceptului scenic al show-ului "Iconic". Astfel, admiratorii violonistului se vor putea bucura de un concert inedit de muzică clasică, susținut în aer liber, începând cu ora 20:00. Mai multe detalii și bilete în articol.

Publicat

pe

Concert David Garrett la Sala Palatului pe 13 septembrie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După turneul de succes al anului 2022, "Alive-my Soundtrack", care a cuprins peste 32 de concerte în 11 țări, celebrul violonist David Garrett deschide un nou capitol, în stilul clasic, și traversează mapamondul cu cea mai nouă producție concertistică, în cadrul turneului "Iconic Tour 2023".

În cadrul concertului de la Arenele Romane, artistul va cânta la o vioară care valorează 3,5 milioane de euro. În urmă cu aproximativ un an, David Garrett a devenit proprietarului unei viori Guarneri del Gesù fabricată în anul 1734 la Cremona, de lutierul Bartolomeo Giuseppe Guarnerius, valoarea acesteia fiind de 3,5 milioane de euro.

"Sunt deosebit de încântat să vă prezint noua mea vioară pe scena Arenelor Romane din București: un Guarneri del Gesù din 1734, deținut cândva de marele virtuoz Gaetano Pugnani. Unul dintre principalele motive pentru care am achiziționat acest instrument minunat, care nu a mai fost utilizat de mult timp, a fost de fapt acest turneu - ca să vi-l pot prezenta.

Cred că sunetul unei viori Guarneri poate exprima toată vulnerabilitatea și fragilitatea, tot ceea ce este uman - în timp ce un Stradivarius sună întotdeauna oarecum supraomenesc. Mai ales cu repertoriul meu actual - <<ICONIC>> - care este plin de emoții și sentimente puternice, acea atingere umană fragilă este mult mai importantă pentru mine decât sunetul supraomenesc al unui Stradivarius. De aceea, consider că noua mea vioară Guarneri del Gesù este perfectă pentru concertele <<ICONIC>> și sper să vă bucurați să o ascultați la fel de mult pe cât îmi place mie să o cânt", a declarat David Garrett.

Turneul de promovare a noului album de succes semnat David Garrett - "Iconic", a debutat în luna martie a acestui an cu un show remarcabil în Rosengarten, Mannheim. Conceptul muzical Iconic se bucură de un succes imens în rândul publicului, astfel că în numai două luni de la debut a înregistrat vânzări de peste 100.000 de bilete, iar alte 26 de concerte sunt deja sold-out.

Actuala producție concertistică a celebrului violonist David Garrett este concepută într-o manieră inedită și fascinează audiența din întreaga lume. Pentru prima dată, violonistul David Garrett evoluează pe aceeași scenă în formula de trio, alături de Franck van der Heijden la chitară și Rogier van Wegberg la bass, creând o atmosferă intimă, relaxată și, în același timp, plină de emoție.

Concertul Iconic reprezintă un omagiu adus marilor violoniști ai epocii de aur. Repertoriul ales pentru show aduce în prim plan piese ale virtuozilor viorii, precum Zino Francescatti, Arthur Grumiaux, Jascha Heifetz, Fritz Kreisler sau Yehudi Menuhin care, de-a lungul timpului, i-au cucerit pe iubitorii de muzică clasică din întreaga lume. Programul concertului cuprinde melodiile care l-au însoțit pe David Garrett pe tot parcursul artistic, repere muzicale descoperite în copilărie și aprofundate până în prezent.

Până în prezent, programul turneului cuprinde peste 55 de concerte în 12 țări. Pe lângă Germania și Austria, David Garrett va concerta pe cele mai mari scene din Elveția, Luxemburg, Danemarca, Polonia, Italia, Bulgaria, Cehia, Turcia, Georgia, Singapore și, bineînțeles, România. Alte 25 de concerte în 7 țări, inclusiv Australia și China, se află pe lista turneului amplu din acest an.

Bilete concert David Garrett la Arenele Romane

Biletele au fost puse în vânzare online, la prețuri pornind de la 220 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 18 august 2023

David Garrett

Loc
Arenele Romane

Trending