Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"Twilight" devine serial; scriitoarea Stephenie Meyer s-ar implica în proiect

Celebra serie "Twilight" ar putea reveni pe micile ecrane sub formă de serial. Este cel mai recent exemplu prin care o îndrăgită franciză de cărți este transformată în serial. Anterior, a fost dezvăluit faptul că "Harry Potter" va beneficia de acest tratament, fiecare sezon concentrându-se pe câte o carte din totalul de șapte. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Trailer "Twilight: Breaking Dawn, part 2"
Trailer "Twilight: Breaking Dawn, part 2" │ FOTO: captură YouTube / The Twilight Saga

Poveștile celebre care s-au bucurat de aprecierea fanilor pare că nu au cu adevărat un final. Este și cazul seriei "Twilight". Potrivit The Hollywood Reporter, o adaptare TV este în curs de dezvoltare la compania Lionsgate Television. 

Scenariul serialului ar urma să fie scris de Sinead Daly, cunoscută pentru "Tell Me Lies", "The Walking Dead: World Beyond", "Raised by Wolves", "Dirk Gently’s Holistic Detective Agency" sau "The Get Down". Dely și Lionsgate încearcă să determine intriga specifică a serialului - dacă va fi o adaptare fidelă a cărților sau dacă vor veni cu alte idei.

Wyck Godfrey, care a produs seria de filme "Twilight", este atașat ca producător executiv alături de fostul co-președinte Lionsgate Motion Picture Group, Erik Feig, care a achiziționat drepturile asupra seriei de cărți în timpul mandatului său la Summit Entertainment. De asemenea, scriitoarea Stephenie Meyer, cea care a creat întregul univers "Twilight", s-ar implica în viitorul proiect.

Seria "Twilight" a fost compusă inițial patru romane: "Twilight", "New Moon", "Eclipse" și "Breaking Dawn" - publicate între 2005 și 2008. În 2015, Meyers a lansat cartea "Life and Death: Twilight Reimagined", în care a schimbat genul protagoniștilor și îi prezintă pe Beau Swan și Edythe Cullen în locul Bellei și Edward. Apoi, în 2020, scriitoarea a publicat "Midnight Sun", care spune povestea primei cărți din serie din perspectiva lui Edward, nu a Bellei.

Seria de filme, cunoscută sub numele "The Twilight Saga", a fost compusă din cinci filme și a fost lansată între 2008 și 2012. Lungmetrajele au încasat peste 3 miliarde de dolari la box office-ul global și le-au adus succesul actorilor principali - Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner.

Trending