Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Premiile GOPO 2023 - câştigători şi surprize la "Oscarurile româneşti"

Pe 25 aprilie 2023 a avut loc gala Premiilor GOPO, ediţia 2023. Premiile aceste percepute ca un soi de Oscaruri de România au inclus surprize, mari câştigatori şi premii pentru întreaga carieră. Le aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Premiile Gopo 2023
Premiile Gopo 2023

Marele câştigător al Premiilor Gopo 2023 a fost filmul "Oameni de Treabă", desemnat "Cel mai bun film de lungmetraj". În regia lui Paul Negoescu, producţia a mai primit 5 alte trofee, printre care şi cel pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun actor principal. E vorba despre o comedie neagră aici, cu poliţistul Ilie ca personaj central, jucat de Iulian Postelnicu, care a primit de altfel un Gopo pentru prestația sa actoricească.

Paul Negoescu a luat o statuetă pentru regie, iar scenariul semnat de Oana Tudor şi Radu Romaniuc a fost şi el recompensat. Vasile Muraru a fost premiat de asemenea pentru rolul său secundar (primarul Costică). Nici "Dog Poop Girl" nu a plecat nepremiat, cea mai bună actriţă în rol principal fiind desemnată Andreea Grămoșteanu.

Marele pierzător al serii a fost "Metronom", care strânsese 11 nominalizări, dar la final de zi a plecat acasă doar cu trofee pentru "Cele mai bune costume", trofeu pentru imagine, machiaj şi coafură. Privim şi spre viitor, iar distincţia pentru "Tânăra Speranţă" a plecat spre Ioana Chitu, care apare în producţia "Crai Nou".

Ce ne interesează pe noi mai mult, muzica a adus un premiu Gopo pentru "Insula", filmul cu cea mai bună muzică originală compusă de Ada Milea şi Alexandru Bălănescu.

În cadrul ceremoniei Tudor Giurgiu i-a înmânat premiul Gopo pentru "Întreaga Activitate" actriţei Ioana Crăciunescu, în vreme ce actorul Mircea Andreescu a primit premiul pentru "Întreaga Carieră". Evenimentul a fost prezentat de Lia Bugnar şi Marius Manole, iar evenimentul s-a desfăşurat la Teatrul Național București.

Şi "Teambuilding" a plecat acasă cu un trofeu, primind Premiul Publicului. La scurtmetraje a câştigat "Vreau să sparg sera" de Teona Galgotiu şi producs de Ioana Bogdana şi Andra Gheorghiu. Sofia Vicoveanca a ţinut un recital special pe scenă, în cadrul unui moment de reculegere pentru actorii care au trecut în nefiinţă în ultimul an.

Comentează

Trending