Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Fanii Led Zeppelin se pot bucura de o piesă nemaiauzită, "The Seasons" - AUDIO

După ce am tot văzut remasterizări şi reinventări de piese Pink Floyd, un alt nume gigantic ne aduce bunătăţi din arhivă: Led Zeppelin. De această dată Jimmy Page însuşi a partajat un demo Led Zeppelin care nu mai fusese auzit până acum, "The Seasons", care avea să devină "The Rain Song".

Publicat

pe

Jimmy Page
Jimmy Page │ FOTO: wholelottaled.webs.com

Avem de-a face cu un demo instrumental cunoscut pur şi simplu drept "The Seasons". El a fost baza unui jam session din care s-a născut piesa "The Rain Song", de pe albumul din 1973 al formaţiei, "Houses of the Holy". Jimmy Page a trimis fanilor un mesaj în care a explicat ce e cu această piesă:

Ideea originală pentru piesele de început de pe albumul "House of the Holy" a fost cea a unei scurte uverturi. E vorba despre o secţiune instrumentală care să incite, cu chitare electrice suprapuse, care vor duce înspre "The Seasons", ulterior numită "The Rain Song". Acolo se va găsi şi o chitară acustică contrastantă, un instrumental cu melotron inclus, care va duce spre primul track vocal de pe album şi prima strofă a piesei.

"The Seasons" a servit şi ca un soi de memo şi reper pentru Page. Uvertura se numeşte "The Plumpton And Worcester Races", iar secţiunea sa de mijloc avea să se transforme încet-încet în "The Song Remains the Same". Repetiţiile s-au făcut în Puddle Down, în Dorset, Marea Britanie. Primul set de înregistrări s-a făcut la Olympic Studios, cu George Chkiantz. Apoi la Stargroves, unde înregistra şi Sir Mick Jagger.

"The Song Remains the Same" a fost cântată pe o chitară Fender 12, aceeaşi folosită la Becks Bolero, iar dublajul a fost asigurat de un Les Paul 1. "The Rain Song" are un tuning atipic pe chitara acustică şi cea electrică. Piesa a avut şi e un demo interesant, dar casetele din casa lui Jimmy Page s-au pierdut. Chitaristul a mai confirmat că lucrează la multiple proiecte, dar a refuzat să apară pe albumul lui Ozzy, "Patient Number 9", lansat în 2022.

James Patrick Page, are 79 de ani şi este cunoscut drept chitarist şi fondator al trupei Led Zeppelin. Este un prolific creator de riff-uri şi experimeneaza mult cu tuning-ul chitarelor şi solo-urile melodioase, dar şi cu tonalităţi distorsionate. Are multe influenţe din folk.

Comentează

Trending