Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Dora Gaitanovici a lansat o piesă în colaborare cu Irina Rimes - VIDEO

Dora Gaitanovici a readus albumul de debut în atenția publicului printr-o colaborare live cu Irina Rimes - "Luna". Piesa se găsește pe varianta deluxe a materialului discografic. Te invităm să o asculți în articol.

Publicat

pe

Dora Gaitanovici și Irina Rimes live
Dora Gaitanovici și Irina Rimes live │ FOTO: captură YouTube / Dora Gaitanovici

Dora Gaitanovici și Irina Rimes continuă frumoasa relație începută la Vocea României. Cele două artiste au colaborat pentru piesa "Luna", extrasă de pe albumul de debut al Dorei - "Descântec". Melodia a fost interpretată live în cadrul concertului de lansare din Expirat și beneficiază și de un videoclip filmat la eveniment.

"Descântec" prezintă o colecție de nouă piese inspirate din poveștile mitice și din folclor, printre care se numără piese despre personaje din povești și legende românești. Prima piesă de pe album, "Ana", a fost melodia participantă în cadrul Selecției Naționale Eurovision, cu care Dora a ajuns la sufletul telespectatorilor, poziționând-se pe primul loc în preferințele publicului, conform voturilor. De asemenea, "Ana" a fost pe prima poziție în topul Spotify Viral România, pentru trei săptămâni consecutiv.

Albumul este unul conceptual, în care Dora Gaitanovici prezintă dualitatea, fiecare piesă având corespondent, iar materialul se termină cu cea de-a noua piesă, "Descântec", care încheie lanțul referințelor mistice. Astfel, sunt prezentate piesele "Ana" și "Manole", "Făt-Frumos" și "Cosânzeana", "Soarele" și "Luna", "Miorița" și "Moldoveanu".

Lansarea albumului a avut loc pe 11 decembrie, în Expirat, unde Dora Gaitanovici i-a avut ca invitați pe Irina Rimes, Adrian Despot și Cezar Popescu, care au cântat în deschidere, dar și un public extraordinar care a fredonat alături de ea piesele deja lansate.

VIDEO: Dora Gaitanovici & Irina Rimes - Luna

Sport & Divertisment

Andra, Smiley, Andreea Esca cântă "Visăm Împreună", imnul echipei naționale pentru EURO 2024 - VIDEO

Piesa "Visăm Împreună" îi aduce la un loc pe fotbaliștii echipei naționale, pe unele dintre cele mai cunoscute vedete PRO TV (Smiley, Andreea Esca, Andra, Pavel Bartoș, Theo Rose, Irina Rimes, Cătălin Măruță, Corina Caragea, Ramona Păun și Cosmin Seleși) și pe suporterii tricolori.

Publicat

pe

Imn "Visăm Împreună"
Imn "Visăm Împreună" │ FOTO: captură YouTube / FRF TV

PRO TV și FRF au lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Sub egida HaHaHa Production, "Visăm Împreună" este interpretată de artiști în vogă precum Smiley, Andra, Theo Rose, Irina Rimes, alături de cele mai apreciate fețe ale postului PRO TV - Andreea Esca, Pavel Bartoș, Cătălin Măruță, Corina Caragea, Ramona Păun și Cosmin Seleși.

Noul imn al echipei naționale pentru EURO 2024 este acompaniat de un videoclip în care apar numele mai sus menționate, dar și fotbaliști și suporteri. Mesajul versurile este accentuat de succesiunea emoționantă de imagini, în care dragostea pentru fotbal și patriotismul se contopesc.

În inimile suporterilor, fiecare meci al Echipei Naționale este o poveste despre pasiune și devotament. EURO 2024, cel mai așteptat eveniment fotbalistic al anului, nu este doar despre jocul de pe teren, ci și despre conexiunea emoțională dintre suporteri și jucători, despre forța pe care o împărtășesc atunci când luptă împreună pentru o întreagă națiune.

Campionatul European va începe pe 14 iunie și va putea fi urmărit la PRO TV, PRO ARENA și pe VOYO, suporterii având ocazia să trăiască la intensitate maximă toate meciurile de la turneul final. România face parte din grupa E și va întâlni Ucraina, Belgia și Slovacia în prima fază a competiției.

VIDEO: Visăm Împreună | Imnul echipei naționale pentru EURO 2024

Citește în continuare

pop, rock, world music

Dora Gaitanovici: "Energia și concentrarea pe scenă sunt pur și simplu parte din mine"

Dora Gaitanovici și trupa sa vor urca anul acesta pe scena festivalului Rocanotherworld, programat pentru 20-23 iunie la Iași. Artista ne-a povestit mai multe despre momentul muzical pe care îl pregătesc, universul concertistic văzut atât de pe scenă, cât și din fața ei, dar ne-a și introdus în povestea noului lor EP, "Pas cu Pas".

Publicat

pe

Trupa Dora Gaitanovici
Trupa Dora Gaitanovici │ FOTO: Vladimir Pogonariu

Dora Gaitanovici și colegii săi de trupă - Dani, Dante și Codruț - fac parte din lineup-ul ediției din acest an a festivalului Rocanotherworld. Evenimentul are loc la Iași și promite o experiență de neratat în rândul pasionaților de muzică și distracție.

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. După un episod devenit viral la DWMT și participarea la Eurovision, precum și lansarea unui album concept și turnee naționale, Dora Gaitanovici a reușit să impresioneze cu performance-uri electrizante la cele mai mari festivaluri din România, devenind conducătorii detașați ai noului val alternativ din țară. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Vocea captivantă a Dorei, virtuozitatea chitarei lui Dante, armoniile lui Dani și groove-ul lui Codruț, împreună cu producțiile complexe și energia transmisă în fiecare live definesc proiectul Dora Gaitanovici.

Muzicienii au pregătit un EP proaspăt, format din trei piese, ce se numește "Pas cu Pas". Materialul vorbește despre evoluție, perseverență, dezlegarea de conexiuni toxice și portretizarea unei noi viziuni despre muzică. Cele trei melodii au fost gândite să fie lansate individual, prima fiind "Pas cu pas", a doua "Micul prinț", ultima urmând să fie în curând prezentată publicului larg.

Citește interviul acordat de Dora Gaitanovici

InfoMusic: Planurile voastre muzicale din viitorul apropiat cuprind și o participare la Rocanotherworld. Cum vezi acest festival muzical în imaginea de ansamblu a industriei muzicale și concertistice din România?

Dora Gaitanovici: E foarte fain că se întâmplă Roca. Credem că fiecare oraș mare ar trebui să aibă un festival cum se cuvine. Abia așteptăm să simțim energia locului.

InfoMusic: Cum te pregătești înaintea unui concert live și cum îți menții energia și concentrarea pe tot parcursul lui?

Dora Gaitanovici: Nu am niciun mod special prin care mă pregătesc de un concert, de multe ori îmi încălzesc vocea și cam atât. Pot să spun totuși că este foarte important să petrec niște timp în backstage cu toată lumea din trupă ca să creăm energia cu care mai apoi ne urcăm pe scenă. Un backstage funcțional, curat și intim ajută întotdeauna. Energia și concentrarea pe scenă sunt pur și simplu parte din mine. Asta am făcut și am visat să fac din ce în ce mai mult de când eram mică și nu am avut niciodată probleme legate de asta.

Dora Gaitanovici: La ce să se aștepte participanții Rocanotherworld 2024 de la show-ul vostru?

Dora Gaitanovici: Ar trebui să se aștepte la un show profesionist, unic, multă energie și rock'n'roll. Suntem într-o perioadă de ușoară reinventare, deci o să fie muzică nouă, ușor diferită de cea de până acum, din punctul nostru de vedere "evoluată". Abia așteptăm să ne întâlnim cu oamenii care vin la fest, suntem super bucuroși de invitație!

InfoMusic: Ce sfaturi ai pentru cei care vor să vă vadă live și cum îi încurajezi să se bucure de experiența concertului?

Dora Gaitanovici: Nu am neapărat niște sfaturi pentru oamenii din public, pot să le spun doar să se bucure de muzică și dacă nu au mai fost până acum la un concert de-al nostru, să vină cu toată încrederea!

InfoMusic: Ce interacțiune cu publicul sau cu un fan s-a făcut remarcată și îți amintești cu drag de ea?

Dora Gaitanovici: Momentele în care văd oameni din public cântând piesele cu noi sunt geniale! Nu pot alege un singur moment. Avem și un grup drag nouă, cu o mână de fani apropiați, care ne-au devenit într-un fel prieteni deja.

InfoMusic: Care a fost cel mai tare festival/concert la care ai participat ca spectator?

Dora Gaitanovici: Cel mai mare festival a fost EC, m-am distrat foarte mult, a fost o experiență cu adevărat frumoasă!

InfoMusic: Ați pregătit EP-ul "Pas cu Pas", un material despre care ați declarat că apare chiar la trecerea dintre perioada de încercare a trupei și clădirea proiectului în funcție de viziunea și dorințele voastre. Cum ai pornit în această călătorie muzicală și cum simți că ești acum, că s-a încheiat?

InfoMusic: Parcursul meu artistic și schimbările care vin la pachet sunt cât se poate de naturale. Întotdeauna am lăsat muzica să vină singură la mine, cel puțin așa se simte. Până acum nu am simțit că s-a încheiat vreo perioadă creativă din viața mea. Toate sunt parte din personalitatea mea artistică, fără un început și un sfârșit. Nu pot niciodată să explic de ce fac muzica pe care o fac, este pur și simplu parte din mine, așa cum sunt eu în acel moment din viață. Este rezultatul a tot ce mă înconjoară și al felului în care se leagă și se transformă în mintea mea.

InfoMusic: În perioada în care ai lucrat la album te-ai confruntat cu blocaje creative și cum le-ai depășit, în cazul în care au apărut?

Dora Gaitanovici: Din păcate nu știu să vorbesc despre blocajele creative. Probabil că tactica mea pentru a putea trece peste ele este să nu le recunosc și când simt că nu e momentul să lucrez la ceva, nu o fac.

InfoMusic: EP-ul "Pas cu Pas" beneficiază de un turneu de promovare, cu evenimente în mai multe orașe din țară. Cum arată playlist-ul tău când călătorești dintr-un oraș în altul?

Dora Gaitanovici: Playlistul care se ascultă în dubă atunci când călătorim este foarte eclectic. Se ascultă metal, pop, trap și multe altele. Ne distrăm cât de tare putem pe drum ca să putem să supraviețuim.

Citește în continuare

Industria muzicala

Irina Rimes cântă live dintr-o sufragerie piesele "Ultima" și "Nimic" - VIDEO

Irina Rimes a lansat piesele "Ultima" și "Nimic", în variantă live, din sufragerie. Artista își invită ascultătorii în intimitatea casei sale, să fie mai aproape de ea și de mesajele pe care le transmite cu fiecare melodie. Te invităm să urmărești fragmentele video care acompaniază partitura muzicală.

Publicat

pe

Irina Rimes cântând live piesa "Ultima"
Irina Rimes cântând live piesa "Ultima" │ FOTO: captură YouTube

Irina Rimes se află în plin turneu național cu "Sufrageria Irinei", un concept muzical prin care artista își deschide porțile sufletului și cântă cele mai iubite piese din repertoriul său. Pentru cei care nu pot ajunge la concerte, dar și pentru fanii care vor să retrăiască emoțiile transmise de muzica Irinei, acesta a lansat două variante live, direct din sufragerie.

Acompaniată de trupa sa, Irina interpretează "Ultima" și "Nimic". Ambele melodii sunt scrise de artistă, producția muzicală fiind realizată de Alex Cotoi pentru prima și Andrei Comaroni pentru cea de-a doua piesă.

Irina Rimes - Ultima

Irina Rimes - Nimic

Începând cu 28 martie, Irina Rimes va transforma România în scena și locul ei de joacă. Muzica emoționantă, atmosfera plină de bucurie și profunzimea versurilor artistei vor fi prezente în fiecare colț, deoarece artista va pleca într-un turneu oficial "Sufrageria Irinei".

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.

"Despre el", "Cosmos", "Pastila" și "ACASĂ" sunt cele patru albume compuse de Irina care includ hituri precum "Visele", "Ce s-a întâmplat cu noi", "Iubirea noastră mută", "Bandana", "Bolnavi amândoi", "Nu ştii tu să fii bărbat", iar colaborările cu artişti precum Guess Who, Carla's Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar şi piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry, confirmă versatilitatea sa.

În 2023, Irina și-a încântat audiența cu piese precum "Neiubita ta", "Flori de mai", "Changer", "Gelos", dar și colaborarea cu Theo Rose pentru "Stinge Luminile", extrasă de pe soundtrack-ul filmului "Miami Bici 2".

Citește în continuare

Trending