Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Platforma Alternative Culture prezintă primul sezon de concerte din 2023; află ce trupe se găsesc în lineup

Primul sezon de concerte din acest an marca Alternative Culture se va desfășura în perioada mai - iunie în București, Cluj și Brașov și va aduce pentru prima data în România artiști din Franța, Olanda, Marea Britanie sau Islanda. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Alternative Culture își menține interesul de a propune publicului din România muzicieni și producători din zonele alternative și electronică, artiști apreciați internațional, dar și local. Scopul principal este de a promova abordări muzicale variate, călătorind printre acorduri indie și sunete melodioase, sintetizatoare sau vibrații electronice, dar și ritmuri dinamice de chitară.

"Primul sezon de concerte marca Alternative Culture propune publicului local turneele trupelor Black Lilys (Franța) și Daníel Hjálmtýsson (Islanda), dar și show-urile energice ale lui Alex Banks (UK) și Coloray (Olanda), artiști din zona muzicii electronice. Toate concertele vor avea loc în spații consacrate precum Control Club (București), Expirat (București), Guesthouse (București), Aftăr Hours (Brașov), Rockstadt (Brașov) și Flying Circus (Cluj). Primul sezon reprezintă o introducere, dar și promisiunea noastră de perspectivă și continuitate, urmând a fi anunțate noi concerte și show-uri începând din toamnă", a declarat Ionuț Trandafirescu, fondatorul Alternative Culture.

Francezii de la Black Lilys ajung pentru prima data în România și deschid noul sezon de evenimente cu o serie de concerte în formulă full band, într-o manieră complexă și dinamică de ritmuri indie-pop și alternative. Frații Camille și Robin au compus muzică în garajul tatălui lor la început, ulterior cucerind publicul din Europa și urcând pe unele dintre cele mai mari scene. În deschiderea concertelor lor din România vor performa trupele locale: Rana (în București, 3 mai), Phonic Bomb (în Brașov, 4 mai) și Musspell (în Cluj, 5 mai)

Suita Alternative Culture - Electronica Aplicată

Alternative Culture - Electronica Aplicată este un concept ce se axează pe liveset-uri din zona electronică și propune publicului un segment aproape nou în România, fiind totodată o zonă mediană între live act-uri și dj set-uri. Conceptul propune, de asemenea, artiști / DJ locali ce vor fi complementari fiecărui event în parte ca spectru sonor și abordare.

Muzica lui Coloray (Olanda) și liveset-ul acestuia acoperă peisajele sonore electro și indie dance. Există o forță și o finețe în prezența și abordările sale muzicale, elemente pe care le poți simți în mod real, astfel încât te îndrăgostești instantaneu de creațiile semnate de Coloray. Artistul va performa în București la Guesthouse (26 mai). În deschidere și after party: Dumitrescu, Călin, John David.

Alex Banks (Marea Britanie) prezintă cele mai bune sensibile unde ale genului electronic. Producțiile și live set-urile sale sunt formate din cascade de ritmuri și armonii, muzica reușind să te determine să visezi și să dansezi în același timp. Alex Banks va susține prestația live în Club Control, în București (9 iunie). În deschidere și after party: Călin, Giuseppe Pericolo.

Cu influențe dark-rock și post-punk și cu muzică inspirată din creațiile lui Nick Cave, Depeche Mode sau Nine Inch Nails într-un univers parcă imaginat de Leonard Cohen, islandezul Daníel Hjálmtýsson ne provoacă la o călătorie pe ritmuri rock. Artistul va concerta cu propriul band la Control Club în București (14 iunie), Aftăr Hours în Brașov (15 iunie) și va susține un show special în Cluj în cadrul TIFF (16 iunie). Pentru concertele din București și Brașov, trupa Nouă Ani Lumină va susține show-uri în deschidere.

Despre Alternative Culture

Alternative Culture este o platformă culturală multidisciplinară dedicată fotografiei, muzicii, filmului, literaturii, artei. Focusul principal al platformei este organizarea și producerea de spectacole de muzică live exclusiv cu artiști internaționali și nume din diferite domenii ale industriei muzicale: electronica, pop-indie, rock, alternative, world music, dar și abordări experimentale sau subgenuri ale acestora.

PUBLICITATE
Comentează

Trending