Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Within Temptation și Kamelot sunt confirmate la Maximum Rock Festival 2023

Maximum Rock Festival 2023 se va desfășura în perioada 2-3 iunie, iar primele formații anunțate de organizatori sunt Within Temptation, Kamelot, Dirty Shirt, As I May, Trope și Ad Infinitum. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Within Temptation în videoclipul piesei "The Fire Within"
Within Temptation în videoclipul piesei "The Fire Within" │ FOTO: captură YouTube

Anul 2023 marchează a 10-a ediție Maximum Rock Festival, de aceea aniversarea urmează a fi sărbătorită printr-un eveniment special, într-o locație specială, la 17 km de Brașov, 4 km de Râșnov și 13 km de Bran, în inima muntelui.

Printre capetele de afiș ale evenimentului se numără Within Temptation. Formația neerlandeză de muzică rock/metal a fost fondată în 1996 de chitaristul Robert Westerholt și cântăreața Sharon den Adel. Cel mai nou album lansat de trupă se numește "Resist" și a apărut în 2019.

Pe scenă va urca și Kamelot, formația americană de progressive power metal. Trupa a fost fondată în 1991 de către Thomas Youngblood și Richard Warner.

Va fi o ediție specială, ce va avea două scene, pe care vor urca mai multe formații, într-un interval de două zile de distracție și voie bună. Locația va beneficia de o zonă de camping dotată cu toate utilitățile, situată exact lângă zona de festival. Nu vor lipsi barurile, o zonă extinsă dedicată deliciilor gastronomice și o zonă de merch. De asemenea, oaspeții festivalului se pot aventura până la Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Cheile Râșnoavei, Circul Glaciar Țigănești, Peștera Valea Cetății, Peștera Râșnoavei, Dinoparc, Prăpăstiile Zărneștiului, Culuarul Rucăr- Bran și multe altele.

Publicul prezent la eveniment va avea la dispoziție curse regulate din Brașov, pe toată perioadă festivalului.

La această ediție aniversară vor participa atât formații care au mai urcat pe scena festivalului la edițiile precedente și au creat o impresie puternică, cât și trupe în premieră, etalon pe scena rock-ului și metalului mondial. Desigur, scena românească underground nu va fi neglijată.

Bilete Maximum Rock Festival 2023

Abonamentele sunt disponibile online, la prețuri pornind de la 279 lei. Festivalul pune la dispoziție și abonament de camping, la prețul de 30 de lei de persoană. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.

Comentează

Concerte & turnee

Steel Panther, Alestorm, Kamelot, Moonspell, Ne Obliviscaris, Infected Rain au fost confirmate la Metalhead Meeting 2024

Lineup-ul festivalului Metalhead Meeting 2024 a fost completat cu mai multe formații, printre care Steel Panther, Alestorm, Kamelot, Moonspell, Ne Obliviscaris și Infected Rain. Mai mult, au fost puse în vânzare și biletele de o zi. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Trupe noi confirmate la Metalhead Meeting 2024
Trupe noi confirmate la Metalhead Meeting 2024 │ FOTO: Metalhead www.facebook.com

Trupele Steel Panther (US), Alestorm (UK), Kamelot (US), Moonspell (PT), Ne Obliviscaris (AU) și Infected Rain (MD) completează lineup-ul festivalul Metalhead Meeting. Evenimentul va avea loc între 17 și 20 iulie la Romexpo, în Pavilionul Central.

Programul definitiv al primei zi de festival - 17 iulie

Odată cu anunțul noilor trupe, programul scenei mari din prima zi (17 iulie) este gata. Pe aceasta vor urca: Judas Priest (cu un show de 90 de minute), Steel Panther, Alestorm și Ne Obliviscaris.

De asemenea, biletele pentru această zi sunt deja în vânzare, la prețul de 279 lei (+ taxe). Sunt disponibile doar 1000 de bilete la acest preț, iar după epuizarea acestora se vor pune în vânzare alte 1000 de tichete, la prețul de 350 lei (+ taxe).

Organizatorii vor finaliza în curând și programul celorlalte zile și vor pune la dispoziția participanților bilete de o zi și pentru acestea.

Camping Metalhead Meeting 2024

Organizatorii pregătesc un camping la Metalhead Meeting 2024. Acesta costă 149 de lei (+ taxe) de persoană, pentru cele 4 zile de festival. Zona de camping se află fix lângă cupola Romexpo și are o capacitate de doar 1.000 de persoane. Facilitățile incluse sunt dușuri, toalete, food court și zona de bar cu prețuri de camping (nu de festival), pază, acces controlat, curent electric. Campingul se deschide pe 17 iulie la prânz și se închide pe 21 iulie, tot la prânz. Fix lângă camping este și parcarea B unde festivalierii își pot lăsa mașinile contra cost. Organizatorii nu oferă și corturi, participanții trebuie să vină de acasă cu ele.

Mai multe detalii despre Metalhead Meeting 2024

Anul acesta festivalul oferă o singură categorie de bilete și o zonă VIP la etaj (inel 1) cu facilități extra.

Tot din 2024, concertele vor ține în anumite zile până la miezul nopții, asta înseamnă mai mulți artiști și setlisturi mai lungi, dar și o rockotecă după concerte. În exteriorul Pavilionului va exista și o zonă de merch, o zonă de mese cu un food court generos, dar și alte activități.

Prețuri bilete Metalhead Meeting 2024

  • Biletele se găsesc online, la prețuri cuprinse între 279 lei (+taxe) și 966 lei (+ taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa "Ritual", cu un sunet tribal

Within Temptation continuă să lanseze single-uri pentru a promova noul său album din 2023. Acest track se numeşte "Ritual" şi are un sample tribal pe fundal care aminteşte cumva de filmul "Avatar". Impresii despre ce ne propune trupa olandeză aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation Ritual
Coperta single Within Temptation Ritual │ FOTO: Within Temptation

"Ritual" este un single promoţional pentru noul album de studio Within Temptation, "Bleed Out", care se lansează pe 20 octombrie. Este al optulea album al formaţiei, gândit pentru a reflecta tumultul global. Sunt citate ca surse de inspiraţie uciderea lui Mahsa Amini în Iran şi războiul din Ucraina. Există totuşi şi lumina speranţei pe acest LP.

Solista Sharon den Adel a explicat despre ce e vorba în "Ritual":

Este una dintre cele mai kinky piese scrise de trupă şi este complet inspirată de filmul lui Quentin Tarantino "From Dusk Till Dawn". Este un track distractiv despre seducţie. Este despre doamna sau domnişoară care preia puterea într-o lume dominată de bărbaţi şi ea preia iniţiativa.

"Bleed Out" este un pas în faţă pentru acest grup. Include riff-uri de djent, sample-uri electronice şi evident elemente simfonice, care au definit sunetul Within Temptation pe parcursul carierei. De la începutul războiului din Ucraina, formaţia şi-a schimbat subiectele melodiilor sale, de la emoţii personale şi aspecte sociale la nedreptate la scară globală şi starea lumii în care trăim.

Piese de pe albumul nou că "Wireless" şi "We Go to War" examinează agresiunea din Ucraina şi alte teatre de război. În schimb, piesa titulară este despre femeile din Iran care luptă pentru drepturile lor, în frunte cu Mahsa Amini, care a fost ucisă.

Solist Sharon den Adel a locuit în Yemen când era copil şi este familiarizată cu opresiunea împotriva femeilor din Orientul Mijlociu.

Iată tracklist-ul noului album:

01. We Go To War
02. Bleed Out
03. Wireless
04. Worth Dying For
05. Ritual
06. Cyanide Love
07. The Purge
08. Don't Pray For Me
09. Shed My Skin (feat. Annisokay)
10. Unbroken
11. Entertain You

Formaţia symphonic metal din Olanda este activa din 1996 şi a fost fondată de către solista Sharon den Adel şi chitaristul Robert Westerholt. A abordat genuri că symphonic metal, alternative metal, gothic metal şi chiar doom metal la începuturile sale.

Citește în continuare

Trending