Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ville Valo (HIM) vine în România la Metalhead Meeting, alături de Pantera

Se pare că zvonurile au fost adevărate: Ville Valo vine în România şi va cânta în cadrul festivalului Metalhead Meeting 2023. Va fi headliner pe data de 26 mai. Setlistul va include în majoritatea sa piese HIM, dar şi piese proprii.

Publicat

pe

Videoclip Ville Valo Loveletting
Videoclip Ville Valo Loveletting │ FOTO: Ville Valo

Ville Valo a avut un început fulminant de an, fostul solist HIM lansând apreciatul album solo "Neon Noir". La costum şi cu bască tip Peaky Blinders pe cap, Ville a fost apreciat în toate ţările în care a concertat în ultimele luni, iar piesele HIM cunosc un reviriment acum. Artistul a acordat şi interviuri în care ne arată că e în mare formă şi are multă poftă de cântat, chiar dacă se apropie de 50 de ani şi are 20+ ani de carieră în spate.

Pe lângă Ville Valo, a fost anunţat şi un nou val de artişti pentru Metalhead Meeting 2023. Headliner rămâne Pantera, dar aflăm că i se alătura următoarele grupuri: Black Sonic Pearls, Rhemorha, Oyd, Black Tooth, Fuelled by Fear, Ironwill, Sense of Fear, Nest of Plagues, Spektrum şi Psychorepaths. Având în vedere că evenimentul de la Romexpo este întins pe 3 zile, între 26 şi 28 mai, cu siguranţă vom mai auzi nume în perioada următoare.

Dacă mă întrebaţi pe mine ce s-ar potrivi cu specificul evenimentului şi ce trupe au mai fost la Metalhead, 3 nume vin imediat în minte: Soulfly, Sepultura şi Cradle of Filth. Mai ales că aceştia din urmă pregătesc două albume noi: unul live şi unul cu piese noi. N-ar strica şi ceva symphonic, de la Within Temptation la Epica, Nightwish. Poate un Katatonia şi Lacuna Coil pentru melancolie.

Avenged Sevenfold sau Trivium intră la categoria "wishful thinking", plus vreun alt act thrash ca Anthrax sau Napalm Death.

Revenind la Ville Hermanni Valo, el are 46 de ani şi a fost solist al trupei HIM între 1991 şi 2017. HIM a fost una dintre cele mai de succes trupe finlandeze din istorie, cu peste 10 milioane de albume vândute. A primit 8 premii Emma, o distincţie finlandeză şi a inventat genul muzical Love Metal. Ville a păstrat logo-ul formaţiei, heartagram pe care îl foloseşte acum pentru proiectul său muzical solo, VV. De altfel el a creat acel logo.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 26 mai 2023

Pantera - Metalhead Meeting 2023

Loc
Romexpo
Comentează

Concerte & turnee

Ville Valo revine în România pentru un concert la Sala Palatului, în 2024

După ce ne-a încântat cu hiturile HIM la Metalhead Meeting 2023, Ville Valo revine în România în 2024. De această dată va urca pe scena de la Sala Palatului, continuând promovarea primului său LP complet solo.

Publicat

pe

Poster concert Ville Valo VV Sala Palatului 2024
Poster concert Ville Valo VV Sala Palatului 2024 │ FOTO: Ville Valo

Ville Valo îşi continuă turneul Neon Noir Tour, cu o oprire la Bucureşti pe 8 aprilie 2024. Primele bilete s-au pus în vânzare deja pe 15 septembrie, cu un preţ special earlybird. Solistul H.I.M. şi-a început cariera solo de ceva vreme, după ce istoria trupei care a inventat Love Metal s-a încheiat în 2017.

Activând sub numele de VV, Ville Valo a lansat la început de an 2023 albumul "Neon Noir". A fost o adevărată provocare să îl înregistreze, asta pentru că artistul cânta la toate instrumentele de pe LP şi a făcut totul singur, pe durata pandemiei. Vallo citează ca influenţe în cariera sa muzicală formaţii şi artişti ca Black Sabbath, Type O Negative, Fields of Nephilim.

A mentionat şi literatura care l-a dezvoltat ca artist complet, prin nume ca Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire sau Charles Bukowski.

Ville Hermanni Valo are 46 de ani şi este activ muzical din 1991. E născut şi crescut în Helsinki şi a început cariera de muzician ca basist şi toboşar. În 1991 a cofondat şi a devenit solist şi compozitor principal al grupului HIM. A mai colaborat pe parcursul anilor cu trupe ca Agents, The 69 Eyes, Apocalyptica. E cunoscut pentru o voce baritonală şi are una dintre cele mai largi game vocale din lume.

Conform VVN Music ar fi pe locul 8. El este şi creatorul simbolului heartagram, care avea să definească identitatea vizuală a trupei HIM, dar şi pe cea a proiectului solo VV. Cu HIM a lansat 8 albume, ultimul fiind "Tears on Tape" din 2013. Are la actitv premii Metal Hammer, BMI, Emma şi multe altele. A mai lansat albume şi sub numele de Daniel Lioneye şi Ville Valo & Agents.

Citește în continuare

Trending