Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Tom Hanks şi Jared Leto au câştigat premii Zmeura de Aur 2023

Înainte de ceremonia Premiilor Oscar de pe 13 martie are loc şi mai puţin flatanta ceremonie a Premiilor Zmeura de Aur. În acest an Tom Hanks a adăugat şi o Zmeură lângă colecţia sa de premii Oscar. Jared Leto a fost de asemenea premiat. Cine a mai luat trofee aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Tom Hanks in Elvis
Tom Hanks in Elvis │ FOTO: Warner Bros

Premiile Zmeura de Aur, cunoscute şi ca Razzies nu au fost lipsite de controversa la ediţia din 2023. Asta pentru că au inclus o nominalizare pentru "cea mai slabă actriţă" pentru o fată de doar 12 ani, provocând o controversă pe Internet. E vorba despre Ryan Kiera Armstrong, din filmul "Firestarter", iar organizaţia din spatele premiilor şi-a cerut deja scuze pentru aceasta nominalizare, punând o limită de 18 ani pentru viitoarele desemnări. Un gest apreciat de public e că Premiile s-au pus singure în acea categorie în care era şi junioara pentru a se pedepsi.

Cu bune şi cu rele Razzies au ajuns cumva la ediţia cu numărul 43. Cel mai slab film a fost desemnat "Blonde", în care Ana de Armas devine Marilyn Monroe, în vreme ce "Elvis" a primit două Zmeure: una pentru Tom Hanks în rol secundar, criticat pentru masca de latex slabă şi accent, plus "cel mai rău combo de pe ecran" (tot Hanks plus masca de latex). E drept că Austin Butler şi Hanks nu au avut deloc chimie.

Şi "Morbius" a luat acasă două trofee, filmul cu super eroi cu Jared Leto primind distincţia pentru "Cea mai slabă actriţă secundară", Adria Arjona şi "cel mai slab actor", Jared Leto. El este de altfel la al doilea astfel de trofeu. "Pinocchio" de la Disney, nu cel al lui Guillermo del Toro a fost desemnat "cel mai slab remake", în vreme ce Colin Farrell a fost numit "Razzie Redeemer" pentru modul cum a jucat în "The Banshees of Inisherin". Acea distincţie se aplică atunci când un câştigător de Zmeură face un rol fabulos şi face uitată o prestaţie slabă, în acest caz cea din "Alexander" în 2005.

Cel mai slab regizor a fost desemnat Machine Gun Kelly pentru peliculă "Good Morning", iar cel mai slab scenariu l-a avut "Blonde" aparent, cel scris de Andrew Dominik.

Comentează

Trending