Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Tom Hanks şi Jared Leto au câştigat premii Zmeura de Aur 2023

Înainte de ceremonia Premiilor Oscar de pe 13 martie are loc şi mai puţin flatanta ceremonie a Premiilor Zmeura de Aur. În acest an Tom Hanks a adăugat şi o Zmeură lângă colecţia sa de premii Oscar. Jared Leto a fost de asemenea premiat. Cine a mai luat trofee aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Tom Hanks in Elvis
Tom Hanks in Elvis │ FOTO: Warner Bros

Premiile Zmeura de Aur, cunoscute şi ca Razzies nu au fost lipsite de controversa la ediţia din 2023. Asta pentru că au inclus o nominalizare pentru "cea mai slabă actriţă" pentru o fată de doar 12 ani, provocând o controversă pe Internet. E vorba despre Ryan Kiera Armstrong, din filmul "Firestarter", iar organizaţia din spatele premiilor şi-a cerut deja scuze pentru aceasta nominalizare, punând o limită de 18 ani pentru viitoarele desemnări. Un gest apreciat de public e că Premiile s-au pus singure în acea categorie în care era şi junioara pentru a se pedepsi.

Cu bune şi cu rele Razzies au ajuns cumva la ediţia cu numărul 43. Cel mai slab film a fost desemnat "Blonde", în care Ana de Armas devine Marilyn Monroe, în vreme ce "Elvis" a primit două Zmeure: una pentru Tom Hanks în rol secundar, criticat pentru masca de latex slabă şi accent, plus "cel mai rău combo de pe ecran" (tot Hanks plus masca de latex). E drept că Austin Butler şi Hanks nu au avut deloc chimie.

Şi "Morbius" a luat acasă două trofee, filmul cu super eroi cu Jared Leto primind distincţia pentru "Cea mai slabă actriţă secundară", Adria Arjona şi "cel mai slab actor", Jared Leto. El este de altfel la al doilea astfel de trofeu. "Pinocchio" de la Disney, nu cel al lui Guillermo del Toro a fost desemnat "cel mai slab remake", în vreme ce Colin Farrell a fost numit "Razzie Redeemer" pentru modul cum a jucat în "The Banshees of Inisherin". Acea distincţie se aplică atunci când un câştigător de Zmeură face un rol fabulos şi face uitată o prestaţie slabă, în acest caz cea din "Alexander" în 2005.

Cel mai slab regizor a fost desemnat Machine Gun Kelly pentru peliculă "Good Morning", iar cel mai slab scenariu l-a avut "Blonde" aparent, cel scris de Andrew Dominik.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Jared Leto şi Machine Gun Kelly au 8 nominalizări la Zmeura de Aur; Iată nominalizările

Dacă în aceste zile se vorbeşte mai mult despre Premiile Oscar, Grammy sau alte decernări, nu uităm nici de latură întunecată a trofeelor cinematografice. E vorba despre Zmeura de Aur, care premiază anual cele mai slabe producţii. În acest an avem recorduri, deoarece rapperul Machine Gun Kelly a strâns 7 nominalizări la "Razzies". I se alătură Jared Leto şi Tom Hanks.

Publicat

pe

Jared Leto în "Morbius" (Screenshot)
Jared Leto în "Morbius" (Screenshot)

Parcă Zmeura de Aur e mai neiertătoare ca oricând în 2023 şi vedem mai multe nume mari decât de obicei pe listă. Mă refer în special la Tom Hanks şi Ana de Armas. Pe numele lor oficial Golden Raspberry Awards, premiile au ajuns la ediţia cu numărul 43. Ceremonia e ţinuta de obicei în acelaşi weekend cu Premiile Oscar şi "sărbătoreşte" cele mai slabe filme din ultimul an.

"Good Mourning", film în care joacă Machine Gun Kelly are nu mai puţin de 7 nominalizări. Artistul, care a făcut în ultimii ani tranziţia de la rapper la rocker a scris, regizat, a produs şi a jucat în această peliculă de tip stoner comedy. În ea mai apar şi Mod Sun şi Megan Fox. Filmul a beneficiat de o raritate: o notă de zero curat pe Rotten Tomatoes. MGK are nominalizări pentru "Cel mai slab actor", "Cel mai slab regizor", "Cel mai rău combo de pe ecran". Bifează nominalizări şi pentru cel mai slab scenariu şi cel mai slab film.

Prietenul rapperului, Pete Davidson este şi el pe listă, pentru "Cel mai slab actor secundar". Cumva nu acesta e filmul cel mai criticat, ci "Blonde", în care Ana de Armas o joacă pe Marilyn Monroe şi a strâns 8 nominalizări la Razzies. MGK nu e singurul rocker cu şanse mari la trofee de genul, deoarece Jared Leto, solistul Thirty Seconds to Mars e nominalizat pentru apariţia sa din filmul "Morbius".

"Morbius" are 5 nominalizări, iar Leto ar putea fi desemnat "Cel mai slab actor". Tom Hanks e nominalizat pentru rolul de Gepetto din "Pinocchio", versiunea Disney. "Jurassic World" Dominion" apare la categoria "Cel mai rău remake sau sequel". Din păcate nu avem şi o categorie de coloană sonoră sau melodie originală.

"Câştigătorii" deloc râvnitelor trofee vor fi anunţat pe 11 martie 2023, cu o zi înainte de Premiile Oscar.

Citește în continuare

Trending