Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

The Chemical Brothers a lansat piesa "No Reason", gata de festivalurile din vară

The Chemical Brothers a lansat o nouă piesă, "No Reason", care pare pregătită să ia cu asalt festivalurile rave din această vară. A primit şi un videoclip destul de minimalist şi simplu, pe care îl puteţi vedea în articol.

Publicat

pe

Videoclip The Chemical Brothers No Reason
Videoclip The Chemical Brothers No Reason │ FOTO: The Chemical Brothers

The Chemical Brothers a fost la Summer Well în 2016, iar acum îi aşteptăm la Electric Castle 2023, poate cu "No Reason", poate cu alte track-uri noi. Basul e cheia care face şi desface această piesă, ce pare într-un etern crescendo spre un beat ce aminteşte de anii '90. Nu putem spune că s-a reinventat muzică electronică prin acest single, ci doar că a fost suflat praful de pe nişte sample-uri bune de tot, ignorate de cei care fac muzică acum. Mai rar auzi un acid riff în ziua de azi şi un snare atât de hipnotic. E ceva milităresc în acel snare de altfel.

Acesta este primul release de la componenţii Chemical Brothers, Tom Rowlands şi Ed Simmons din 2021 încoace. Atunci ei lansau un disc cu două piese, "The Darkness That You Fear". Piesa s-a tot auzit la show-urile şi DJ-urile live ale trupei în ultima vreme. A fost masterizată în Dolby Atmos de către producătorul Beatles Giles Martin la legendarele studiouri Abbey Road Studios din Londra.

Videoclipul pe care îl vedeţi aici este familiar pentru orice participant care a fost la unul dintre show-urile The Chemical Brothers din 2022. Este regizat de către Smith şi Lyall, colaboratori de ani buni cu trupa. Gecko Theatre se ocupă cu dansul şi coregrafia. Discul "No Reason" va sosi cu o ediţie limitată 12 inch red vinyl şi va avea şi un B Side numit "All of a Sudden". Va debuta pe 28 aprilie 2023.

Dar nu e doar atât! The Chemical Brothers lucrează la succesorul albumului din 2019, "No Geography". Duo-ul va cânta la Coachella în 2023, Isle of Wight Festival, Wilderness Festival. În vara trecută au fost nevoiţi să anuleze un set la Glastonbury din cauză că unul dintre ei a făcut Covid. Trupa e activă din 1989 şi a considerată printre pionerii muzicii electronice cu BPM ridicat, alături de Prodigy, Fatboy Slim, The Crystal Method. Numele final a apărut în 1995, după câţiva ani de apariţii ca Dust Brothers.

Au la activ 6 premii Grammy.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri miercuri, 19 iulie 2023

Electric Castle 2023

Loc
Castelul Banffy
Comentează

Trending