Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Smashing Pumpkins a lansat piesa "Spellbinding" şi va lansa ultima parte din rock opera sa curând

Smashing Pumpkins se pregăteşte să lanseze ultima parte din rock opera "ATUM" în curând, iar acum avem şi un single de pe acest final de trilogie. Se numeşte "Spellbinding" şi se poate asculta în articol, unde avem şi alte detalii despre trupa lui Billy Corgan.

Publicat

pe

Coperta album Atum The Smashing Pumpkins
Coperta album Atum The Smashing Pumpkins │ FOTO: The Smashing Pumpkins

Melodia "Spellbinding" e cât se poate de veselă, dar şi hipnotică, prin toate acele sintetizatoare mixate psihedelic. În părţile de chitară şi refren "Take me away" se găseşte un punk, poate chiar punk plin de energie şi dorinţa de a evada din această lume. Grupul a anunţat odată cu lansarea acestui single un turneu american împreună cu cei de la Interpol. Povestea rock operei în 3 părţi "ATUM" începea în septembrie 2022 şi e mai mult decât o creaţie nouă.

E chiar o continuare a poveştii de pe discul dublu "Mellon Collie and the Infinite Sadness" din 1995 şi "Machina/The Machines of God" din 2000. "Act I" a fost lansat în noiembrie, în vreme ce "Act II" a sosit în februarie. "Act III" va sosi pe 5 mai, după ce a fost amânat faţă de data iniţial promisă de 21 aprilie. Întregul proiect e cât se poate de ambiţios, numărând 33 de melodii noi.

Billy Corgan a recunoscut că iniţial colegii de trupă nu erau încântaţi de idee, dar el susţine că nu crede în "less is more". Solistul e mai degrabă adeptul lui "more is more".

La început de martie 2023 The Smashing Pumpkins a fost headliner la un festival în Mexic cunoscut drept The World is a Vampire. Şi acolo a cântat tot alături de Interpol. În viitorul turneu american li se mai alătura şi Rival Sons şi Stone Temple Pilots.

The Smashing Pumpkins e o trupă din Chicago, care a luat fiinţă în 1988, în plină ascensiune grunge. A cântat rock alternativ până în 2000, când s-a destrămat. S-a reunit în 2006 şi a trecut prin schimbări de personal de atunci. Corgan a rămas singurul membru constant de la debutul grupului. În acest moment îi avem în formaţie pe Corgan, toboşarul Jimmy Chamberlin, James Iha la chitara şi Jeff Schroeder tot la chitară.

Billy Corgan a ţinut un concert solo la Berăria H în 2019, un set care a ţinut mai puţin decât se aşteptau fanii, artistul fiind nemulţumit de condiţiile concertului aparent.

Comentează

Trending