Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Linkin Park a lansat o piesă nemaiauzită cu Chester, "Fighting Myself"

Linkin Park continuă lansările de piese speciale din arhivă, cele înregistrate pentru albumul "Meteora", care a împlinit 20 de ani de existenţă. Tocmai a lansat piesa "Fightning Myself", cu Chester Bennington la voce şi o puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta album Meteora Linkin Park 20 Year Anniversary Edition
Coperta album Meteora Linkin Park 20 Year Anniversary Edition │ FOTO: Linkin Park

La început de an 2023 am ascultat piesa "Lost", extrasă din sesiunile de înregistrări ale lui "Meteora" de la început de mileniu. Fanii au avut fiori când l-au auzit pe Chester Bennington din nou, la 6 ani de la moartea sa. "Meteora" a debutat în martie 2003 şi a fost un mega hit. Al doilea album Linkin Park a avut single-uri care au cucerit topurile în toată lumea, de la "Somewhere I Belong" la "Faint" şi mai ales "Numb".

A vândut peste 8 milioane de unităţi în SUA şi a fost premiat cu discul de platină, de fapt multiple discuri de platină în 15 ţări. Pentru a marca aniversarea a 20 de ani de la debut, formaţia a relansat LP-ul pe 7 aprilie în multiple formaturi. Ele includ un Box Set Deluxe, viniluri, CD-uri într-un set de 3 discuri, plus digital. Toate oferă track-uri nelansate până acum, rarităţi, demo-uri şi B-Sides.

"Fighting Myself" e o combinaţie de versuri rap ale lui Mike Shinoda cu segmente de voce a lui Chester Bennington. E o piesă ceva mai soft decât restul albumului, cu accent mai mare pe rap parcă. E un breakdown plăcut spre final.

Linkin Park se află în pauză pe termen nedeterminat de la moartea lui Bennington în 2017, cu zero semnale că ar vrea să îl înlocuiască. Shinoda este liderul de facto al grupului şi a declarat în interviuri că nu plănuieşte să lanseze muzică nouă, albume sau să ţină concerte live cu trupă. Linkin Park nu a mai cântat public din octombrie 2017, când a ţinut un concert tribut pentru Chester Bennington în Los Angeles, alături de alţi artişti şi prieteni.

Muzicianul de 45 de ani a lansat recent o piesă solo, compusă pentru coloana sonoră a filmului horror "Scream VI". El apare de altfel şi în videoclipul lui Demi Lovato pentru o piesă compusă pentru acelaşi film, "Still Alive".

Comentează

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare

Trending