Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Jane's Addiction interpretează live o nouă piesă, prima după 10 ani

Jane's Addiction a fost unul dintre marile nume din anii '90 şi începutul anilor 2000 în rock-ul alternativ. Propulsaţi spre faimă de carismaticul chiarist Dave Navarro, grupul era în pauză de 10 ani, fără vreo piesă nouă, până pe 8 martie 2023.

Publicat

pe

Concert live Jane's Addiction 2023 Bakersfield
Concert live Jane's Addiction 2023 Bakersfield │ FOTO: Nil By Mouth www.youtube.com

Grupul a interpretat live în premieră piesa "True Love", prima sa melodie nouă din 2013 încoace. E vorba despre o baladă destul de simplă şi golaşă, care s-a auzit la Mechanics Bank Arena din Bakersfield pe 5 martie 2023, în cadrul unui concert. Grupul a lansat ultimul single în 2013, "Another Soulmate", în vreme ce ultimul său album a fost "The Great Escape Artist", apărut în 2011.

În cadrul concertului de pe 5 martie s-au auzit hituri ca "Whores", "Ocean Size" şi "Been Caught Stealing". La început de an am aflat că Josh Klinghoffer, fostul chitarist Red Hot Chili Peppers îi ţine locul lui Dave Navarro în cadrul turneului actual, în vreme ce Dave îşi revine după Long Covid. Pe parcursul ultimilor ani Navarro a mai absentat, fiind înlocuit de chitaristul de la Queens of the Stone Age.

Jane's Addiction este considerat un pionier al metal-ului alternativ din anii 1990. A apărut de pe scena de glam şi goth din Los Angeles şi combină elemente de heavy metal, punk rock, folk, jazz şi funk rock. Grupul a avut o existenţă fragmentată, apărând în 1985, dizolvându-se în 1991, reapărând în 1997, apoi între 2001 şi 2004. Din 2008 a avut o activitate constantă.

A tot făcut schimb de membri cu Red Hot Chili Peppers, avându-l pe Flea la bas, în vreme ce Dave Navaro a cântat cu Chili Peppers după ce a plecat Frusciante. Inclusiv Duff McKagan de la Guns N' Roses a trecut prin componenţa trupei, alături de Troy Van Leeuwen de la Queens of the Stone Age. Nucleul dur al trupei e format totuşi din Eric Avery, basist şi cofondator, dar şi Perry Farrell, solistul grupului şi liderul său. El e omul din spatele festivalului Lollapalooza, gândit iniţial ca un turneu de adio pentru Jane's Addiction în 1991.

Trending