Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Ed Sheeran anunţă un nou album, "Subtract"; Când se lansează?

Ed Sheeran ne face prima zi de primăvară mai bună, anunţând un nou album, cunoscut sub numele de "Subtract". Astfel continuă tema matematică apărută şi în titlurile precedentelor LP-uri. Aflăm şi că artistul va porni un turneu european şi aflaţi data de lansare a LP-ului său mai jos.

Publicat

pe

Ed Sheeran poza promotionala album Subtract
Ed Sheeran poza promotionala album Subtract │ FOTO: Annie Leibovitz

Ca de obicei titlul noului album al lui Ed Sheeran este de fapt un simbol matematic, "-". "Subtract", pe numele său real este succesorul lui "=" ("Equal") din 2021 şi va sosi pe 5 mai prin casele de discuri Asylum/Atlantic. Acest disc este descris ca ultimul din seria matematică întinsă pe ulitmul deceniu şi se va axa pe materiale acustice. Ele au fost scrise şi rescrise pe fondul unui tumult personal al lui Ed Sheeran.

Aaaron Dessner de la The National a colaborat cu Ed Sheeran la compoziţie şi scrierea versurilor. Iată ce a spus Sheeran despre noua sa creaţie:

Am lucrat la "Subtract" pe parcursul unui deceniu, încercând să "sculptez" albumul acustic perfect, scriind şi înregistrând sute de piese cu o viziune clară a ceea ce am crezut că ar trebui să fie. Apoi, la începutul anului 2022 o serie de evenimente mi-au schimbat viaţa, sănătatea mentală şi în cele din urmă modul în care văd muzica şi arta.

Scrisul de piese este terapia mea. Mă ajută să îmi înţeleg sentimentele. Am scris fără să mă gândesc la ceea ce vor fi piesele, am scris ceea ce am simţit. În puţin peste o săptămână am înlocuit un deceniu de material cu cele mai negre şi adânci gânduri.

De unde vine tumultul lui Ed Sheeran? Într-o singură lună, la început de an 2022 a aflat că soţia sa este însărcinată, că are o tumoare tratabilă doar după naştere şi cel mai bun prieten al lui Ed, Jamal Edwards a murit. Apoi a apărut şi un proces cu privire la originalitatea unor piese ale lui Ed. Rezultatul? Frică, depresie şi anxietate. Posibil să fie cel mai deprimant album al artistului şi unul plin de piese acustice oneste şi brutal de sincere.

Sheeran şi Dessner au început să lucreze la albumul nou în februarie 2021, creând 30 de piese în timpul unei luni de muncă în studio. Am aflat recent şi că Ed Sheeran a refuzat să cânte la ceremonia de încoronare a Regelui Charles în mai.

Concerte & turnee

Au fost suplimentate biletele la concertul Ed Sheeran de la București

Aprecierea românilor pentru Ed Sheeran este vizibilă prin numărul de bilete vândute la concertul din 24 august, de la Arena Națională din București. Organizatorii vin cu o veste bună pentru cei care încă nu și-au ocupat un loc.

Publicat

pe

Ed Sheeran în concert la București pe 3 iulie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Datorită interesul ridicat din partea fanilor, organizatorii concertului Ed Sheeran au anunțat suplimentarea locurilor la categoria C, cea despre care se știa că e SOLD OUT. Așadar, biletele care costă 299 RON sunt din nou disponibile. În plus, organizatorii au decis încă de pe acum și suplimentarea categoriilor A (499 RON) și B (399 RON).

Informații utile despre achiziționarea biletelor

Promotorii lui Ed Sheeran se angajează să combată vânzarea neetică și revânzarea biletelor. Astfel, pentru turneul anului 2024, se aplică o politică de afișare a numelui pe biletele vândute DOAR prin intermediul punctelor de vânzare aprobate.

IMPORTANT: Cumpărătorul principal trebuie să fie prezent împreună cu tot grupul pentru acces la locație și să dețină un document de identitate valid și confirmarea rezervării primită pe adresa de e-mail. Biletele cumpărate de pe site-uri terțe sau de la vânzători neautorizați nu sunt valide pentru acces.

Ed Sheeran vine pentru a doua oară în România, cu un concert ce va avea loc la Arena Națională din București pe 24 august 2024. Evenimentul face parte din turneul "+ - = ÷ x" și îl va avea ca act în deschidere pe Calum Scott.

Artistul a cântat pentru prima dată în țara noastră în 2019, tot pe Arena Națională, în fața a peste 50.000 de oameni, făcându-și apariția îmbrăcat în tricoul echipei naționale de fotbal a României. Sheeran a interpretat atunci cele mai cunoscute piese ale sale în fața unui stadion arhiplin și a fost impresionat de faptul că românii îi știu versurile pe de rost.

Citește în continuare

Trending