Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Trupa E-an-na a lansat albumul "Alveolar", o introspecție artistică

E-an-na a lansat albumul "Alveolar" - o introspecție care explorează micile refugii artistice de care dispunem într-o lume suprasaturată de griji și viteză, o lume care ne ostenește cu o sete nesfârșită pentru atenția noastră. Materialul este disponibil pe toate platformele digitale de streaming și în perioada martie-mai va beneficia de un turneu național de promovare. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Trupa E-an-na
Trupa E-an-na │ FOTO: Allyas Dweller / Metalborn Photography

"Alveolar" este rodul a cinci ani de muncă, timp în care sonoritatea E-an-na a trecut prin numeroase metamorfoze. Albumul poate fi ascultat pe toate rețelele de streaming și va fi disponibil în format fizic la concertele din turneu.

"<<Alveolar>> descrie o introspecție care explorează micile refugii artistice de care dispunem într-o lume suprasaturată de griji și viteză, o lume care ne ostenește cu o sete nesfârșită pentru atenția noastră. În aceste mici alveole ne găsim sanctuarul și liniștea care ne îngăduie să creem mai departe. Albumul a fost înregistrat în diferite părți ale țării, în condiții destul de dificile cauzate de pandemie, dar cu o hotărâre neclintită de a duce lumea E-an-na la următorul capitol din poveste", a declarat Ovidiu Ban, chitaristul trupei.

E-an-na va porni într-un turneu de promovare a materialului, cu recitaluri în orașe precum București, Constanța, Cluj, Brașov, Sibiu sau Iași. La concertul de la București, trupa îi va avea invitați speciali pe Dora Gaitanovici, Paulina și SPP. Iar pe 15 martie, de la ora 18:00, E-an-na își invită fanii la un mic concert acustic și un meet & greet la Cărturești Carusel. Alături de E-an-na la Cărturești o să fie și Dora Gaitanovici.

Exprimându-se natural prin cântece de folk, modern metal și interpretări unice ale unor piese tradiționale românești mai puțin cunoscute, E-an-na a reușit să adune o bază numeroasă de fani din toate colțurile Europei. Au cântat la Wacken Open Air în 2017, au fost favoriții publicului la Eurovision România în 2022 și au ajuns în trending-ul românesc de pe Spotify și Youtube cu piese precum "Ies", "Malere" sau "Floare de Fier", totalizând milioane de ascultări.

Comentează

Albume noi

E-an-na a lansat EP-ul "Serată cu E-an-na" - AUDIO

Trupa E-an-na a lansat EP-ul "Serată cu E-an-na", inspirat din genuri muzicale diverse, de la tango, swing, la muzică lăutărească veche. Găsești în articol mai multe detalii despre acest material.

Publicat

pe

Trupa E-an-na
Trupa E-an-na

"Am vrut să creăm acest EP pentru că lumea a reacționat foarte bine la aceste piese în turneul nostru Serată cu E-an-na, lucru pentru care îi apreciem foarte mult, și atunci am simțit nevoia să le dăm ceva înapoi. EP-ul este scurt, format din 3 piese, din culturi foarte diferite, de la ceva inspirat din tango la swing și la muzică lăutărească veche. Îl văd ca un mini energizant la care dai play și când se termină deja ai o altă stare, te încarcă cu o energie și un chef de dans", a declarat Ovidiu "Cio" Ban, cofondatorul și chitaristul trupei.

Ultimele două concerte din turneul "Serată cu E-an-na" au loc săptămâna aceasta, la Iași, pe 12 aprilie, și Suceava, pe 13 aprilie. Ambele evenimente sunt aproape sold out.

Audio EP "Serată cu E-an-na":

Din 2015, E-an-na a cucerit scena metalului românesc, devenind rapid una dintre cele mai iubite trupe tinere. După doar doi ani de la debut, au reușit să reprezinte cu succes România la Wacken Metal Battle în 2017, ocupând locul 2.

În 2022, au obținut cele mai multe voturi la Eurovision România cu piesa "Malere", ce a stârnit rapid controverse și a ajuns devenit virală pe Spotify și Youtube. Cu cinci albume lansate în opt ani, sute de concerte susținute și o reputație pentru spectacole live complexe și pline de energie, E-an-na reușește mereu să cucerească inimile ascultătorilor săi.

E-an-na înseamnă Andrei "Solomonar" Oltean (voce, fluiere, cimpoi), Andrei Piper (chitară), Dragoș Geomolean (chitară bass), Ioana Popescu (clape), Ovidiu "Cio" Ban (chitară), Paul Cristian (tobe), Roxana Amarandi (voce, vioară).

Citește în continuare

Trending