Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Trupa E-an-na a lansat albumul "Alveolar", o introspecție artistică

E-an-na a lansat albumul "Alveolar" - o introspecție care explorează micile refugii artistice de care dispunem într-o lume suprasaturată de griji și viteză, o lume care ne ostenește cu o sete nesfârșită pentru atenția noastră. Materialul este disponibil pe toate platformele digitale de streaming și în perioada martie-mai va beneficia de un turneu național de promovare. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Trupa E-an-na
Trupa E-an-na │ FOTO: Allyas Dweller / Metalborn Photography

"Alveolar" este rodul a cinci ani de muncă, timp în care sonoritatea E-an-na a trecut prin numeroase metamorfoze. Albumul poate fi ascultat pe toate rețelele de streaming și va fi disponibil în format fizic la concertele din turneu.

"<<Alveolar>> descrie o introspecție care explorează micile refugii artistice de care dispunem într-o lume suprasaturată de griji și viteză, o lume care ne ostenește cu o sete nesfârșită pentru atenția noastră. În aceste mici alveole ne găsim sanctuarul și liniștea care ne îngăduie să creem mai departe. Albumul a fost înregistrat în diferite părți ale țării, în condiții destul de dificile cauzate de pandemie, dar cu o hotărâre neclintită de a duce lumea E-an-na la următorul capitol din poveste", a declarat Ovidiu Ban, chitaristul trupei.

E-an-na va porni într-un turneu de promovare a materialului, cu recitaluri în orașe precum București, Constanța, Cluj, Brașov, Sibiu sau Iași. La concertul de la București, trupa îi va avea invitați speciali pe Dora Gaitanovici, Paulina și SPP. Iar pe 15 martie, de la ora 18:00, E-an-na își invită fanii la un mic concert acustic și un meet & greet la Cărturești Carusel. Alături de E-an-na la Cărturești o să fie și Dora Gaitanovici.

Exprimându-se natural prin cântece de folk, modern metal și interpretări unice ale unor piese tradiționale românești mai puțin cunoscute, E-an-na a reușit să adune o bază numeroasă de fani din toate colțurile Europei. Au cântat la Wacken Open Air în 2017, au fost favoriții publicului la Eurovision România în 2022 și au ajuns în trending-ul românesc de pe Spotify și Youtube cu piese precum "Ies", "Malere" sau "Floare de Fier", totalizând milioane de ascultări.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

E-an-na lansează piesa "Trecătoare", păstrând abordarea folcloric metal

Acum un an trupa E-an-na era pe buzele tuturor, atunci când avea şanse reale să se califice în preselecţia naţională Eurovision 2022. Din păcate nu a ajuns mai departe, dar a ajuns în atenţia publicului şi ulterior avea să deschidă concerte importante pe plan local. Grupul tocmai a lansat prima piesă din 2023, "Trecătoare".

Publicat

pe

Visualizer E-An-Na Trecatoare
Visualizer E-An-Na Trecatoare │ FOTO: E-An-Na

"Trecătoare" este un single de pe noul album al trupei, "Alveolar", care va sosi în 2023. Se bazează mult mai mult pe latura metal decât pe elementul folcloric, semnalat doar sub forma unor instrumente tradiţionale care se aud mai pregnant la început de track. Modul în care acestea răsună pe final îmbinate cu urlete de lupi şi un sample înfiorător, iar rezultatul are ceva de atmosfera "Vikings". Apare şi un segment binevenit de viori şi cor feminin.

Chiar dacă are 3 minute şi 24 de secunde, acest single e cât se poate de cuprinzător. Pe E-an-na i-am văzut în deschiderea concertului Gogol Bordello din 2022, de la Arenele Romane, dar în toamna lui 2022, la un concert cu aer de circ şi saltimbancărie în compania celor de la Sex P*la Pistol.

În ce priveşte noul album, "Aveolar" se va lansa la începutul lunii martie 2023 şi va fi susţinut de un turneu naţional de promovare. Iată şi cum explică Andrei Oltean, solist E-an-na ce se ascunde în spatele noului single:

"Trecătoare" explorează natura primordială a omului, instinctul animalic care ne-a ghidat de-a lungul secolelor de evoluţie, omniprezent oricând ne confruntăm cu situaţii dificile, care ne aduc la limită şi ne încolţesc. Piesa descrie răscrucea atavistică dintre intuiţia umană şi cea animală, un punct crepuscular din care se întrevede o stare viitoare, care le succede pe cele două.

Această cale de comunicare între cele două lumi ne permite să ne întoarcem la rădăcini atunci când situaţia o impune, să ne arătăm colţii atunci când ceva drag nouă cere a fi apărat. În acelaşi timp, e o recunoaştere a faptului că tocmai în aceste situaţii ne arătăm cu adevărat faţa, dezbrăcând toate straturile care ornează miezul fiinţei, arătându-ne natura ancestrală.

Artwork-ul, mixul şi masterul piesei sunt realizate de către basistul trupei, Dragoş Geomolean. Dacă vă întrebaţi cine este persoana ilustrată digital în videoclip, e vorba despre Ovidiu Ban, cofondator şi chitarist al trupei.

E-An-An are în CV o apariţie la Wacken Open Air în 2017, faptul că au fost favoriţii publicului la Eurovision România 2022 şi au intrat în trending-ul romanesc pe Spotify şi YouTube. Au făcut asta prin piese că "Ies", "Malere" şi "Floare de Fier".

Citește în continuare

Trending