Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Duran Duran se reuneşte cu fostul chitarist, Andy Taylor; Va lansa un nou album

Trupa Duran Duran profita de revirimentul muzicii, culturii, filmelor asociate anilor '80 pentru a anunţa un nou album. De asemenea grupul se reuneşte cu fostul chitarist, Andy Taylor, pe un fond emoţionant.

Publicat

pe

Duran Duran (2015)
Duran Duran (2015) │ FOTO: WMG

Duran Duran se afla în procesul de înregistrare a unui nou album, lucrând în studio cu fostul său chitarist, Andy Taylor. Taylor, care a cântat în cadrul trupei între 1980 şi 2001 a fost diagnosticat cu cancer la prostată în stadiul 4 cu 4 ani în urmă. El trebuia să se reunească cu colegii de trupă în 2022, atunci când grupul a fost introdus în Rock & Roll Hall of Fame, dar o problemă cu tratamentul său l-a forţat să rateze această ocazie.

Basistul John Taylor a confirmat că Duran Duran pregăteşte piese noi împreună cu Andy. Aflăm şi că LP-ul se va lansa înainte de finalul anului 2023 şi va include o sumedenie de coveruri, accentul fiind pus pe piese care au însemnat ceva pentru artişti în copilăria lor. Simon LeBon a călătorit în Ibiza pentru a lucra îndeaproape cu Andy, într-un moment special, deoarece aceştia nu au mai împărţit un studio de 10 sau 20 de ani.

Andy Taylor a fost franc într-un interviu recent, spunând că a acceptat stadiul 4 al cancerului şi metastaza că o sentinţă la moarte. Poate de aici şi graba colegilor de a înregistra material cu chitaristul înainte de sfârşitul său. Duran Duran se pregăteşte de un turneu pe marile arene din UK şi Irlanda la final de aprilie, evident fără Taylor. Jake Shears, liderul trupei Scissor Sisters se va alătura grupului ca invitat special, cântând în deschidere alături de Lia Lia.

Duran Duran este unul dintre numele pivotale din synth-pop şi new wave, activ din 1978. Britanicii sunt văzuţi şi ca un grup rock, fondat în Birmingham de către solistul şi basistul Stephen Duffy, Nick Rhodes la clape şi chitaristul şi basistul John Taylor. Roger Taylor a ajuns la tobe în 1979. De abia în 1980 venea Simon Le Bon la voce. Pe lângă inovaţia muzicală, Duran Duran a fost un mare inovator pe partea de videoclipuri, fiind vârf de lance la debutul MTV.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Duran Duran lansează "Danse Macabre", un album cu tematică de Halloween

Duran Duran a anunțat cel de-al 16-lea album de studio, "Danse Macabre", care urmează să fie lansat pe 27 octombrie. Albumul va conține atât piese originale, cât și cover-uri. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Duran Duran (2015)
Duran Duran (2015) │ FOTO: WMG

"Danse Macabre" are ca sursă de inspirație sărbătoarea de Halloween. Albumul conține o serie de melodii noi, dar și câțiva invitați speciali și mai multe cover-uri, de la artiști precum Billie Eilish, Talking Heads sau The Rolling Stones.

Potrivit unui comunicat de presă, "Danse Macabre" și tematica sa de Halloween au fost inspirate de spectacolul de Halloween din 2022 al trupei Duran Duran, în care au fost folosite efecte vizuale gotice, iar setlistul a cuprins câteva cover-uri ce au creat o coloană sonoră de groază.

"Acea seară ne-a inspirat să explorăm mai departe și să facem un album, folosind Halloween-ul ca temă principală. Discul s-a metamorfozat printr-un proces pur, organic și nu numai că a fost realizat mai rapid decât oricare alt material de la albumul nostru de debut, dar a rezultat și în ceva ce niciunul dintre noi nu ar fi putut prezice vreodată", a declarat clăparul Nick Rhodes.

Odată cu anunțul albumului, trupa a lansat și single-ul principal, intitulat tot "Danse Macabre".

Printre cover-urile incluse pe album sunt  "Bury a Friend" (Billie Eilish) "Psycho Killer" (Talking Heads), "Paint It Black" (Rolling Stones), "Spellbound" (Siouxsie and the Banshees), "Supernature" (Cerrone) sau " Ghost Town" (The Specials).

În ceea ce privește colaboratorii, printre aceștia se numără foștii membri Duran Duran - Warren Cuccurullo și Andy Taylor - dar și Nile Rodgers și Victoria De Angelis de la Maneskin. Proiectul îi include și pe producătorii Josh Blair și Mr Hudson.

TRACKLIST "Danse Macabre":

 1. Nightboat
 2. Black Moonlight
 3. Love Voudou
 4. Bury A Friend
 5. Supernature
 6. Danse Macabre
 7. Secret Oktober 31st
 8. Ghost Town
 9. Paint It Black
 10. Super Lonely Freak
 11. Spellbound
 12. Psycho Killer (feat. Victoria De Angelis)
 13. Confession in the Afterlife
Citește în continuare

Trending