Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Depeche Mode lansează piesa "My Cosmos Is Mine", cu un sound dur, spaţial

Depeche Mode a reuşit să ne surprindă pe 9 martie prin lansarea unui single intitulat "My Cosmos Is Mine". Este o piesă dură, minimalistă, cosmică în sound, atipică pentru Depeche-ul din ultimul deceniu.

Publicat

pe

Coperta album Depeche Mode Memento Mori
Coperta album Depeche Mode Memento Mori │ FOTO: Depeche Mode

"My Cosmos Is Mine" este al doilea single de pe noul album al formaţiei britanice, "Memento Mori". LP-ul va debuta pe 24 martie 2023 şi a fost deja prefaţat de single-ul "Ghosts Again", care a primit un videoclip alb-negru memorabil. Noul track sună a intro, sună ameninţător şi invocă tema cosmosului printr-un bas foarte dur, în vreme ce vocea lui Dave Gahan pluteşte eteric peste synth-uri potrivite unui film SF.

E mult chin în piesă, durere, tragedie şi dramă, dar cumva şi o beatitudine a suferinţei. Noul album vine după moartea lui Andrew Fletcher, component al trupei Depeche Mode, care a încetat din viaţă în 2022 la vârsta de 60 de ani. "Memento Mori" are 12 track-uri, este albumul cu numărul 15 din discografi formaţiei şi a fost produs de către James Ford, alături de Marta Salogni. Ultimul disc lansat de Depeche a fost "Spirit" în 2017.

Duo-ul va pleca într-un turneu global odată cu data de 23 martie, iar turneul va ţine până pe 11 august. Este primul turneu al artiştilor în mai bine de 5 ani şi cel cu numărul 19 în total. Acest turneu va aduce trupa inclusiv în România, pe Arena Naţională, pe 26 iulie. Acest concert vine la 10 ani distanţă de la ultima reprezentaţie a grupului britanic la noi. Am mai avut parte de un show Depeche şi la Cluj-Napoca în 2017.

Cu peste 100 de milioane de albume vândute, Depeche Mode este un uriaş al muzicii electronice. Grupul e activ din anul 1980 şi a redefinit conceptul de synth-pop, new wave şi dance rock. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2020, după nominalizări în 2017 şi 2018.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 26 iulie 2023

Depeche Mode

Loc
Arena Națională
Comentează

Trending