Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Depeche Mode a lansat albumul "Memento Mori"

24 martie este o zi de sărbătoare pentru fanii Depeche Mode, care ascultă noul album "Memento Mori". Este o experienţă dulce-amăruie, deoarece Depeche ne oferă muzică nouă din postura unui duet, după pierderea lui Andrew Fletcher. Cu această ocazie a început şi turneul care va aduce trupa şi în România.

Publicat

pe

Coperta album Depeche Mode Memento Mori
Coperta album Depeche Mode Memento Mori │ FOTO: Depeche Mode

"Memento Mori" este albumul cu numărul 15 din discografia formaţiei britanice. Albumul a fost produs de către James Ford şi Marta Salogni şi a fost prefaţat de două single-uri, "Ghosts Again" şi "My Cosmos Is Mine". Este primul album de studio lansat de Depeche Mode după moartea lui Andy Fletcher, cofondator al grupului şi omul de la clape. Din păcate Fletcher, care a murit pe 26 mai 2022 nu a apucat să înregistreze material pentru LP.

Dave Gahan şi Martin Gore ne oferă 12 track-uri care surprind o varietate de stări de spirit, de la paranoia şi obsesie la bucurie şi catharsis. Aparent mai există încă 5 track-uri care nu au mai ajuns pe album. Acesta este primul album al formaţiei în ultimii 5 ani şi a fost conceput în bună parte pe durata pandemiei. Este un LP dominat de un sunet întunecat, de singurătate.

Într-un interviu cu Zane Lowe pentru Apple Music 1, Dave Gahan a discutat despre modul în care minimalismul e cheia pentru modul în care formaţia a abordat acest disc:

Unele dintre cele mai bune piese de la Bob Marley şi John Lennon au ca punct cheie simplitatea, asta rămâne cu tine pe vecie. Eu şi Martin suntem conştienţi că nu trebuie să supra aglomeram totul şi să complicăm lucrurile.

Pe lângă exprimarea angoaselor pandemiei, "Memento Mori" este şi un tribut adus colegului Andy Fletcher. Numele acestui album înseamnă tradus din latină "aminteşte-ţi că trebuie să mori". E într-o cheie mai întunecată decât "Spirit" din 2017, e mai experimental şi în special părţile de synth sunt grele şi pline de durere. Producătorii au lucrat cu Arctic Monkeys şi Frank Ocean sau Bjokr şi ştiu să seteze un mood pentru piesele lor.

Albumul surprinde încă de la prima piesă, intro-ul "My Cosmos Is Mine", o melodie aproape industrială, care se apropie mai mult de Nine Inch Nails, decât de un Depeche clasic. Chitara din "Never Let Me Go" e de asemenea impunătoare.

Depeche Mode a pornit deja turneul global de promovare a acestui album, care durează până în august, în prima etapă, iar a doua începe în a doua parte a anului. Formaţia va ajunge în România pe 26 iulie pentru a concerta pe Arena Naţională.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 26 iulie 2023

Depeche Mode

Loc
Arena Națională

Trending