Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Câştigătorul Eurovision 2022, Kalush Orchestra a lansat prima piesă în limba engleză, "Changes"

Câştigătorul Eurovision 2022 a fost Kalush Orchestra, trupă din Ucraina care combină elemente folclorice cu pop şi hip hop. Susţinuţi de o bună parte din publicul european, artiştii au mai lansat piese în limba ucrainiană până acum, iar la început de martie 2023 au lansat şi prima piesă în limba engleză, "Changes".

Publicat

pe

Videoclip Kalush Orchestra Changes
Videoclip Kalush Orchestra Changes │ FOTO: Kalush Orchestra

În 2022 au câştigat marele trofeu Eurovision la Torino cu melodia "Stefania". Acum ne propun o melodie ritmată, "Changes" cu un beat de hip-hop şi elemente corale puternice. Are un videoclip cu valenţele unui scurt metraj şi o coloristică superbă. Liderul grupului, Oleh Psiuk a declarat următoarele despre această creaţie:

Aceasta este o melodie despre casa noastră, unde locuim şi cum am învăţat să o protejăm. Continuăm să trăim şi când pericolul e deasupra noastră. Casa se poate schimba, dar ce e important e că ne păstrăm tradiţiile şi obiceiurile.

În descrierea clipului YouTube e menţionată şi povestea Ucrainei şi a invaziei ruseşti, dar şi a modului în care ţara se schimbă prin durere şi ură. Videoclipul nu a fost filmat în Ucraina, cum aţi putea crede, ci în Polonia. Membrii Kalush Orchestra joacă personaje mitologice şi se perindă prin şi în jurul unei case tradiţionale. Interpretul la fluier Tymofii Muzychuk devine un Molfar din Carpaţi, o entitate cu puteri supranaturale, în vreme ce personajul KilimWoman îşi face debutul cu acest grup.

Regizorul Leonid Kolosovky a explicat că povestea este una a personajelor magice din cadrul familiei Kalush Orchestra. Fiecare membru are o super putere şi propria sa metodă de a îşi apăra Casa. Unii cu rugăciunea, alţii cu fapte, unii cu adevărul, alţii cu spiritualitatea. Formaţia se pregăteşte acum de un turneu în America de Nord, care va include o reprezentaţie la festivalul SXSW. În fiecare concert se vor strânge bani pentru Ucraina, fondurile mergând la forţele armate şi la reconstrucţia clădirilor culturale distruse de război.

Formaţia a strâns doar în 2022 peste 1.5 milioane de euro. A mai lansat în 2022 single-ul Nasze Domy, colaborare cu rapperul polonez Szpak, plus o colaborare cu The Rasmus.

Comentează

Trending