Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Avenged Sevenfold lansează piesa "Nobody", anunţă un nou album

Avenged Sevenfold, una dintre trupele descrise frecvent ca "următoarea Metallica" tocmai a lansat un single nou, "Nobody". Acesta prefaţează de altfel şi un album nou, "Life is But a Dream....", despre care avem detalii în articol.

Publicat

pe

Videoclip Avenged Sevenfold Nobody
Videoclip Avenged Sevenfold Nobody │ FOTO: Avenged Sevenfold

"Nobody" vine după o perioadă lungă de secetă pentru fanii trupei, care nu au mai primit material nou din 2016 (când apărea albumul "The Stage"). Noul single e însoţit de un video stop motion, care aminteşte de primele creaţii ale lui Tim Burton. Regia îi aparţine lui Chris Hopewell. Cât despre melodie, e foarte groovy şi dinamică, cu un sunet de "drujbă" care ţine ascultătorul în priză.

Disconfortul pare să fie cheia şi construcţia piesei e atipică. Subiectele abordate în clip includ viaţa, moartea, iubirea şi războiul. Personajul central al poveştii trece printr-o criză existenţială. Tehnica stop motion e foarte migăloasă şi implică multă muncă manuală, fiind nevoie şi de 90 de minute de setup pentru a captura doar două secunde de video. Înainte de a lansa melodia, Avenged Sevenfold a pornit o campanie-teaser, care a inclus puzzle-uri, cifruri, imagini şi postări de pe blogul trrupei scrise de Chat GPT, DALL-E 2 şi AI-ul care modificau voci.

Conform Avenged Sevenfold inspiraţia pentru noul disc vine de la scrierile lui Albert Camus.

Odată cu "Life Is But a Dream..." trupa din California ajunge la 8 albume. Noul release va sosi pe 2 iunie. Grupul din SUA are vânzări de peste 10 milioane de album şi a avut două LP-uri ocupante de loc întâi în Billboard Top 200: "Nightmare" din 2010 şi "Hail to the King" din 2013. Bifează şi peste 1 miliarde de vizualizări pentru clipuri şi peste 1 miliard de stream-uri pe Spotify.

Avenged Sevenfold, abreviat şi ca A7X porneau călătoria muzicală în 1999. Un moment dramatic în existenţa grupului a fost moartea toboşarului James "The Rev" Sullivan". Ulterior avea să treacă la tobe legendarul Mike Portnoy de la Dream Theater. Din 2014 bate la tobe Brooks Wackerman de la Bad Religion.

Comentează

Trending