Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

The Rolling Stones a înregistrat o piesă cu Paul McCartney pentru un album nou

The Rolling Stones îşi continuă cariera legendară şi pregăteşte un nou album. Şi nu orice album, ci unul care va include colaborări cu nume uriaşe, oameni de la Beatles chiar, precum Paul McCartney.

Publicat

pe

The Rolling Stones (Live)
The Rolling Stones (Live)

În ultimii ani The Rolling Stones a avut de suferit, între moartea toboşarului Charlie Watts şi operaţia pe inimă a lui Mick Jagger. Grupul îşi continuă totuşi marşul muzical după atât de multe decenii şi l-a adus în studio pe legendarul Paul McCartney pentru a înregistra un nou LP. Cei de la Variety au aflat că Sir Paul a înregistrat secţiuni de bas în cadrul unor sesiui recente în Los Angeles. Şi Ringo Starr, colegul său de la Beatles va apărea pe acelaşi album încă neanunţat.

La cârma sa se afla Andrew Watt, câştigător de premii Grammy şi considerat omul care l-a adus înapoi în relevanţă pe Ozzy Osbourne. Totul pornea în 2019, când Andrew Watt îi aducea împreună pe Ozzy şi Post Malone pentru o piesă în colaborare. Ce a urmat a fost un album solo Ozzy în 2020 şi unul în 2022, ambele foarte bine primite şi cu semnătura lui Watt pe ele.

Revenind la The Rolling Stones, nu ştim foarte multe despre noul LP în acest moment. Ce ştim e că în 2021, Mick Jagger le-a spus celor de la Los Angeles Times că Stones aveau o sumedenie de track-uri pregătite şi că urmau să mai înregistreze după ce terminau turneul. În acelaşi interviu Keith Richards a confirmat că toboşarul Charlie Watts, care a încetat din viaţa a lăsat secţiuni de tobe înregistrate pentru noul disc.

Trebuie spus şi că foştii membri The Beatles au mai colaborat cu Rolling Stones de-a lungul anilor, dar nu foarte des. Spre exemplu McCartney şi John Lennon chiar au fost backing vocal pe single-ul Stones din 1963 "We Love You". Brian Jones a cântat la saxofon pe piesa "You Know My Name" de la Beatles din 1970. În plus Lennon şi Yoko Ono au fost într-o trupă fictivă cu Keith Richards pentru un show TV din 1968 "The Rolling Stones' Rock and Roll Circus".

Au trecut 6 decenii de când drumurile acestor trupe s-au intersectat, uneori cu declaraţii belicoase, alteori cu prietenie. Ultimul album de înregistrări noi Stones a fost cel din 2016, "Blue & Lonesome", care a inclus coveruri blues. Mateiral complet nou şi original am avut ultima dată în 2005, pe "A Bigger Bang".

Comentează

Trending