Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Steve Vai a înregistrat un album întreg cu Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne vine după un an excelent, cu un album premiat cu două Grammy-uri, dar recent a fost nevoit să ne dea veşti proaste cu privire la renunţarea la turnee. Acum avem din nou veşti bune şi anume un nou album ar fi la orizont, unul colaborativ cu Steve Vai.

Publicat

pe

Legendarul chitarist a dezvăluit celor de la Eonmusic că are în arhive un album întreg înregistrat alături de Ozzy Osbourne. Steve Vai a înregistrat o serie de track-uri cu solistul Black Sabbath cu ani în urmă. Comentariile au venit în cadrul interviurilor promoţionale pentru noul album Vai/Gash. Fostul membru Whitesnake a compus piesa "My Little Man" de pe albumul lui Ozzy din 1995 "Ozzmosis", deci cei doi nu sunt străini de colaborări.

Osbourne şi-a anunţat retragerea din turnee extinse la început de an 2023, spre dezamăgirea fanilor. Problemele de sănătate sunt cele care îl ţin pe loc pe septagenar, care ar putea urca totuşi pe scenă, dar doar dacă nu implică nişte călătorii complexe şi extinse.

Steve Vai a descris albumul înregistrat cu Ozzy drept unul cu un sound unic. E înregistrat din perspectiva chitaristului, cu accent pe părţile de chitară ritm. Chitaristul a folosit un efect de despărţitor de octave şi astfel discul sună complet inedit. Fostul colaborator al lui David Lee Roth a declarat şi că a fost foarte aproape să devină un membru al trupei lui Ozzy în anii 1990.

Steve Vai va reveni în România în 2023, urmând a concerta la Sala Palatului pe 24 aprilie. Cel mai nou album solo al său este "Inviolate", lansat pe 28 ianuarie 2022. Ozzy nu e străin de colaborări cu nume mari, lansând o piesă alături de Eric Clapton în 2022 şi având şi câteva melodii cu Zakk Wylde şi Jeff Beck pe albumul său de anul trecut, "Patient Number 9". Nu a lipsit nici colaborarea cu fostul coleg de la Black Sabbath, Tony Iommi.

Steve Vai este un chitarist american, compozitor şi producător în vârstă de 62 de ani. Şi-a început cariera muzicală la 18 ani, în 1978, sub tutela lui Frank Zappa. A cântat alături de nume mari, de la David Lee Roth şi Whitesnake la Alice Cooper, Motorhead, Public Imagine Ltd şi Spinal Tap.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 24 aprilie 2023

Steve Vai

Loc
Sala Palatului
Comentează

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ozzy Osbourne lansează prima piesă din 2024, "Crack Cocaine" - AUDIO

Ozzy Osbourne îşi continuă recuperarea înainte să spere la concerte în perioada următoare, dar între timp lansează muzică nouă. Artistul a colaborat cu Billy Morrison şi Steve Stevens, lansând piesa "Crack Cocaine".

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine
Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine │ FOTO: Ozzy Osbourne

Îl vedem pe "Prinţul Întunericului" într-un videoclip în care stă pe un fotoliu din piele şi cântă dramatic despre vicii. Mai precis despre "Crack Cocaine", drogul care a făcut atât de multe victime în anii '80. Piesa îi aparţine de fapt lui Billy Morrison, care va lansa "The Morrison Project", al treilea său album solo şi primul din 2015 pe 19 aprilie.

Pentru cei cărora nu le sună familiar numele, Morrison este un chitarist, solist şi compozitor britanic. E cunoscut mai degrabă drept chitaristul lui Billy Idol (chitară ritm) din ultimii 15 ani, alături de chitaristul principal, Steve Stevens. A mai fost şi basist în cadrul The Cult. Acum e gata să ne ofere 12 piese noi, pe care a colaborat cu Ozzy Osbourne, Billy Idol, DMC şi Al Jourgensen de la Ministry.

Lista e mult mai lungă şi îi include şi pe chitaristul John 5, care a pornit la Marilyn Manson şi a ajuns la Motley Crue, dar şi Steve Vai şi Tommy Clufetos.

În videoclipul oficial "Crack Cocaine" apar Ozzy Osbourne, Stevens, dar şi Clufetos la tobe. Plus o muză blondă care se luptă cu adicţia. Acest track este primul cu Ozzy la voce din 2022 încoace. Pe atunci muzicianul lansa albumul "Patient Number 9", care i-a adus două premii Grammy, pentru "Cel mai bun album rock" şi "Cea mai bună reprezentaţie metal".

Se pare că noua piesă a fost scrisă în doar 20 de minute, inspiraţia venind pe loc. Chitariştii au pornit de la ideea unui "riff Ozzy". Între timp Osbourne a acordat celor de la Rolling Stone un interviu, în care a spus că ar vrea să revină la concerte live, dar nu se poate ridica din scaun şi sta drept în acest moment.

Artistul are 75 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

Citește în continuare

Trending