Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Steve Vai a înregistrat un album întreg cu Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne vine după un an excelent, cu un album premiat cu două Grammy-uri, dar recent a fost nevoit să ne dea veşti proaste cu privire la renunţarea la turnee. Acum avem din nou veşti bune şi anume un nou album ar fi la orizont, unul colaborativ cu Steve Vai.

Publicat

pe

Legendarul chitarist a dezvăluit celor de la Eonmusic că are în arhive un album întreg înregistrat alături de Ozzy Osbourne. Steve Vai a înregistrat o serie de track-uri cu solistul Black Sabbath cu ani în urmă. Comentariile au venit în cadrul interviurilor promoţionale pentru noul album Vai/Gash. Fostul membru Whitesnake a compus piesa "My Little Man" de pe albumul lui Ozzy din 1995 "Ozzmosis", deci cei doi nu sunt străini de colaborări.

Osbourne şi-a anunţat retragerea din turnee extinse la început de an 2023, spre dezamăgirea fanilor. Problemele de sănătate sunt cele care îl ţin pe loc pe septagenar, care ar putea urca totuşi pe scenă, dar doar dacă nu implică nişte călătorii complexe şi extinse.

Steve Vai a descris albumul înregistrat cu Ozzy drept unul cu un sound unic. E înregistrat din perspectiva chitaristului, cu accent pe părţile de chitară ritm. Chitaristul a folosit un efect de despărţitor de octave şi astfel discul sună complet inedit. Fostul colaborator al lui David Lee Roth a declarat şi că a fost foarte aproape să devină un membru al trupei lui Ozzy în anii 1990.

Steve Vai va reveni în România în 2023, urmând a concerta la Sala Palatului pe 24 aprilie. Cel mai nou album solo al său este "Inviolate", lansat pe 28 ianuarie 2022. Ozzy nu e străin de colaborări cu nume mari, lansând o piesă alături de Eric Clapton în 2022 şi având şi câteva melodii cu Zakk Wylde şi Jeff Beck pe albumul său de anul trecut, "Patient Number 9". Nu a lipsit nici colaborarea cu fostul coleg de la Black Sabbath, Tony Iommi.

Steve Vai este un chitarist american, compozitor şi producător în vârstă de 62 de ani. Şi-a început cariera muzicală la 18 ani, în 1978, sub tutela lui Frank Zappa. A cântat alături de nume mari, de la David Lee Roth şi Whitesnake la Alice Cooper, Motorhead, Public Imagine Ltd şi Spinal Tap.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 24 aprilie 2023

Steve Vai

Loc
Sala Palatului
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Concert Steve Vai la Sala Palatului: program și reguli de acces

Steve Vai, unul dintre cei mai influenți chitariști ai scenei muzicale internaționale, se întoarce în București cu un show ce va avea loc la Sala Palatului pe 24 aprilie. Organizatorii au comunicat programul, regulile de acces și alte informații utile. Te invităm să le afli.

Publicat

pe

Concertul de la București face parte din turneul "Inviolate World Tour", ce promovează cel mai nou album al artistului. "Inviolate" a fost lansat pe 28 ianuarie 2022.

Steve Vai are la activ trei premii Grammy și 15 nominalizări, alături de zeci de milioane de albume vândute. Muzicianul a început prin a cânta alături de marele Frank Zappa, între 1980 și 1983. Apoi a ales să urmeze o carieră solo, ce i-a adus succesul și admirația fanilor.

Program concert Steve Vai la Sala Palatului:

 • 19:00 - Acces
 • 20:00 - Concert Steve Vai

REGULI DE ACCES

 • Accesul publicului este permis începând cu ora 19:00, iar spectacolul începe la ora 20:00, astfel sunteți rugați să alocați timp suficient pentru drum, parcare, acces, lăsarea hainelor la garderobă, și orice alte activități ce premerg participarea la concert.
 • Accesul în perimetrul evenimentului este permis pe bază de bilet valid. Accesul publicului după ora de începere a spectacolului, așa cum apare tipărită pe bilet, nu este permis. Ușile de acces în sală se vor închide la ora începerii spectacolului, adică 20:00.
 • Accesul copiilor cu vârste peste 2 ani este permis pe baza de bilet și doar însoțiți de unul dintre părinți, posesor al unui bilet valid. Copiii sub 2 ani beneficiază de acces gratuit, dar trebuie să fie însoțiți de cel puțin un părinte, posesor al unui bilet valid. De asemenea, organizatorii recomandă, pentru a înlătura orice dubii, prezentarea la intrare a unui act doveditor al vârstei copilului (copie). Este recomandat să aduceți căști speciale pentru protecția auzului copilului. Volumul puternic poate afecta auzul celor mici. De asemenea, sunteți rugați ca pe toată durata spectacolului să îi țineți pe cei mici în brațe.
 • Deținătorii de bilete pot fi controlați la intrarea în locație pentru a se asigura respectarea regulilor anunțate. Spectatorii sunt rugați să păstreze permanent biletele asupra lor. După ce s-a făcut accesul, spectatorii nu mai pot părăsi incinta pentru a se reîntoarce, decât dacă își achiziționează din nou bilet, însă nu după ora de începere a spectacolului, adică 20:00.
 • Neprezentarea la timp în scopul intrării în sala de spectacole nu dă dreptul la rambursarea biletului sau la utilizarea sa la o reprezentație ulterioară.

Este INTERZIS accesul cu:

 • sticle, conserve, arme, bâte, cuțite, spray-uri, lanțuri lungi, selfie stick, glow stick, obiecte ascuțite, artificii, substanțe interzise (cf. legii 143 / 2000), mâncare sau băuturi de orice fel, obiecte periculoase, obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser), umbrele, aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil), aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale, animale de companie, persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare, consumul de droguri sau de alte substante ilegale în locația unde se desfășoară evenimentul constituie infracțiune și va fi pedepsită conform prevederilor legale în vigoare.

OBLIGAȚIILE PUBLICULUI

 • să respecte măsurile de apărare împotriva incendiilor.
 • să nu introducă sau să nu încerce introducerea în incintă de făclii, artificii, petarde, torțe, recipiente, materiale incendiare ori fumigene, substanțe toxice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant (ori alte asemenea materiale, substanțe sau obiecte), obiecte artizanale și de distracție, pe bază de amestecuri pirotehnice, artificii din categoria "obiecte zburătoare luminoase", pocnitori ori altele asemenea ce pot favoriza producerea și propagarea incendiilor.
 • să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, semnele, afișele, marcajele sau altele asemenea, destinate apărării împotriva incendiilor aflate în incintă.
 • să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor aflate în incintă.
 • publicului îi este interzis să dezlipească sau să distrugă reclamele, anunțurile și afișele expuse de organizator în incinta ansamblului construit, precum și să deterioreze, să ridice sau să mute semnele ori indicatoarele amplasate de organizator, pentru facilitarea accesului în incintă, a evacuării persoanelor, a intervenției în situații de urgență sau a celor care semnalează existența unui pericol pentru viața persoanelor.

Bilete concert Steve Vai la Sala Palatului

Mai sunt disponibile online bilete la categoriile C și D, ce costă 169 lei, respectiv 119 lei (+ comisionul de ticketing).

Citește în continuare

Premii muzicale

Beyonce și Harry Styles sunt marii câștigători ai Premiilor Grammy 2023 - LISTA COMPLETĂ

Gala de decernare a Premiilor Grammy 2023 a avut loc pe 5 februarie în Los Angeles și a celebrat cele mai populare acte muzicale. Beyonce și Harry Styles au condus detașat cu trofeele câștigate. Află restul premianților.

Publicat

pe

Beyonce și Harry Styles la Premiile Grammy 2023
Beyonce și Harry Styles la Premiile Grammy 2023 │ FOTO: captură YouTube / Recording Academy

Harry Styles a luat acasă premiul principal, câștigând "Album of the Year" pentru materialul "Harry's House". Cântărețul de 29 de ani a câștigat și la categoria "Best Pop Vocal Album".

Beyonce nu s-a lăsat mai prejos și chiar a doborât un record, devenind cel mai decorat artist din istoria Premiilor Grammy. Queen Bey a adăugat încă patru premii Grammy la colecția sa de trofee, cu un total acum de 31. Cel mai recent album al ei, "Renaissance", a câștigat la categoria "Best Dance/Electronic Album", piesa "CUFF IT" a câștigat la "Best R&B Song", "Break My Soul" a fost desemnată "Best Dance/Electronic Recording", iar "Plastic Off the Sofa" a obținut "Best Traditional R&B Performance".

Brandi Carlile a plecat cu trei premii Grammy, la fel ca Bonnie Raitt. Lizzo a câștigat doar un trofeu Grammy, dar a fost unul mare: "About Damn Time" a câștigat "Song of the Year". Kendrick Lamar a dominat categoria hip-hop, cu albumul "Mr. Morale & The Big Steppers", dar și cu piesa "The Heart Part Five".

Printre alți artiști care au plecat acasă cu trofeele Grammy s-au numărat Ozzy Osbourne, Wet Leg și Willie Nelson. În plus, actrița Viola Davis a câștigat Premiul Grammy la categoria "Best Audio Book, Narration, and Storytelling Recording".

Câștigători Premiile Grammy 2023:

Album of the Year:

 • Harry Styles - Harry’s House - câștigător
 • ABBA - Voyage
 • Adele - 30
 • Bad Bunny - Un Verano Sin Ti
 • Beyonce - Renaissance
 • Mary J. Blige - Good Morning Gorgeous (Deluxe)
 • Brandi Carlile - In These Silent Days
 • Coldplay - Music of the Spheres
 • Kendrick Lamar - Mr. Morale & the Big Steppers
 • Lizzo - Special

Song of the Year:

 • Bonnie Raitt - Just Like That - câștigătoare
 • Gayle - abcdefu
 • Lizzo - About Damn Time
 • Taylor Swift - All Too Well (10 Minute Version)
 • Harry Styles - As It Was
 • Steve Lacy - Bad Habit
 • Beyonce - Break My Soul
 • Adele - Easy On Me
 • DJ Khaled feat. Rick Ross, Lil Wayne, JAY-Z, John Legend, and Fridayy - God Did
 • Kendrick Lamar - The Heart Part 5

Record of the Year:

 • Lizzo - About Damn Time - câștigătoare
 • ABBA - Don’t Shut Me Down
 • Adele - Easy On Me
 • Beyonce - Break My Soul
 • Mary J. Blige - Good Morning Gorgeous
 • Brandi Carlile feat. Lucius - You and Me on the Rock
 • Doja Cat - Woman
 • Steve Lacy - Bad Habit
 • Kendrick Lamar - The Heart Part 5
 • Harry Styles - As It Was

Best New Artist:

 • Samara Joy - câștigătoare
 • Anitta
 • Omar Apollo
 • Domi & JD Beck
 • Muni Long
 • Latto
 • Måneskin
 • Tobe Nwigwe
 • Molly Tuttle
 • Wet Leg

Best Alternative Music Album:

 • Wet Leg - Wet Leg - câștigători
 • Arcade Fire - WE
 • Big Thief - Dragon New Warm Mountain I Believe in You
 • Björk - Fossora
 • Yeah Yeah Yeahs - Cool It Down

Best Alternative Music Performance:

 • Wet Leg - Chaise Lounge - câștigători
 • Arctic Monkeys - There’d Better Be a Mirrorball
 • Big Thief - Certainity
 • Florence + The Machine - King
 • Yeah Yeah Yeahs feat. Perfume Genius - Spitting Off the Edge of the World

Best Rock Performance:

 • Brandi Carlile - Broken Horses - câștigătoare
 • Bryan Adams - So Happy It Hurts
 • Beck - Old Man
 • The Black Keys - Wild Child
 • IDLES - Crawl!
 • Ozzy Osbourne feat. Jeff Beck - Patient Number 9
 • Turnstile - Holiday

Best Rock Song:

 • Brandi Carlile - Broken Horses - câștigătoare
 • Red Hot Chili Peppers - Black Summer
 • Turnstile - Blackout
 • The War on Drugs - Harmonia’s Dream
 • Ozzy Osbourne feat. Jeff Beck - Patient Number 9

Best Rock Album:

 • Ozzy Osbourne - Patient Number 9 - câștigător
 • The Black Keys - Dropout Boogie
 • Elvis Costello & The Imposters - The Boy Named If
 • IDLES - Crawler
 • Machine Gun Kelly - Mainstream Sellout
 • Spoon - Lucifer on the Sofa

Best Metal Performance:

 • Ozzy Osbourne feat. Tony Iommi - Degradation Rules - câștigători
 • Ghost - Call me Little Sunshine
 • Megadeth - We’ll Be Back
 • Muse - Kill or Be Killed
 • Turnstile - Black Out

Best Solo Pop Performance:

 • Adele - Easy on Me - câștigătoare
 • Bad Bunny - Moscow Mule
 • Doja Cat - Woman
 • Steve Lacy - Bad Habit
 • Lizzo - About Damn Time
 • Harry Styles - As It Was
 • DJ Khaled feat. Rick Ross, Lil Wayne, JAY-Z, John Legend, and Fridayy - God Did

Best Solo Pop Duo/Group Performance:

 • Sam Smith & Kim Petras - Unholy - câștigători
 • ABBA - Don’t Shut Me Down
 • Camila Cabello feat. Ed Sheeran - Bam Bam
 • Coldplay & BTS - My Universe
 • Post Malone & Doja Cat - I Like You (A Happier Song)

Best Pop Vocal Album:

 • Harry Styles - Harry’s House
 • ABBA - Voyage
 • Adele - 30
 • Coldplay - Music of the Sphere
 • Lizzo - Special

Best Dance/Electronic Recording:

 • Beyonce - Break My Soul - câștigătoare
 • Bonobo - Rosewood
 • Diplo & Miguel - Don’t Forget My Love
 • David Guetta & Bebe Rexha - I’m Good (Blue)
 • Kaytranada feat. H.E.R. - Intimidated
 • RÜFÜS DU SOL - On My Knees

Best Dance/Electronic Album:

 • Beyonce - Renaissance - câștigătoare
 • Bonobo - Fragments
 • Diplo - Diplo
 • Odesza - The Last Goodbye
 • RÜFÜS DU SOL - Surrender

Best Rap Album:

 • Kendrick Lamar - Mr. Morale & the Big Steppers - câștigător
 • DJ Khaled - God Did
 • Future - I Never Liked You
 • Jack Harlow - Come Home the Kids Miss You
 • Pusha T - It’s Almost Dry

Best Rap Song:

 • Kendrick Lamar - The Heart Part 5 - câștigător
 • Future feat. Drake and Tems - Wait for U
 • Jack Harlow feat. Drake - Churchill Downs
 • DJ Khaled feat. Rick Ross, Lil Wayne, JAY-Z, John Legend, and Fridayy - God Did
 • Gunna and Future feat. Young Thug - Pushin’ P

Best Rap Performance:

 • Kendrick Lamar - The Heart Part 5 - câștigător
 • DJ Khaled feat. Rick Ross, Lil Wayne, JAY-Z, John Legend, and Fridayy - God Did
 • Doja Cat - Vegas
 • Gunna & Future feat. Young Thug - Pushin P
 • Hitkidd & GloRilla - F.N.F. (Let’s Go)

Best Melodic Rap Performance:

 • Future feat. Drake and Tems - Wait for U - câștigători
 • DJ Khaled feat. Future and SZA - Beautiful
 • Jack Harlow - First Class
 • Kendrick Lamar feat. BLXST and Amanda Reifer - Die Hard
 • Latto - Big Energy (Live)

Best Música Urbana Album:

 • Bad Bunny - Un Verano Sin Ti - câștigător
 • Rauw Alejandro - Trap Cake, Vol. 2
 • Daddy Yankee - Legendaddy
 • Farruko - LA 167
 • Maluma - The Love & Sex Tape

Best Americana Album:

 • Brandi Carlile - In These Silent Days - câștigătoare
 • Dr. John - Things Happen That Way
 • Keb’ Mo’ - Good to Be…
 • Robert Plant & Alison Krauss - Raise the Roof
 • Bonnie Raitt - Just Like That…

Best Comedy Album:

 • Dave Chappelle - The Closer - câștigător
 • Jim Gaffigan - Comedy Monster
 • Randy Rainbow - A Little Brains, a Little Talent
 • Louis CK - Sorry
 • Patton Oswalt - We All Scream

Best Music Video:

 • Taylor Swift - All Too Well: The Short Film - câștigătoare
 • Adele - Easy on Me
 • BTS - Yet to Come
 • Doja Cat - Woman
 • Kendrick Lamar - The Heart Part 5
 • Harry Styles - As It Was

Best Music Film:

 • Various Artists - Jazz Fest: A New Orleans Story - câștigător
 • Adele - Adele One Night Only
 • Justin Bieber -  Our World
 • Billie Eilish - Billie Eilish Live at The O2
 • Rosalía - Motomami (Rosalía TikTok Live Performance)
 • Neil Young & Crazy Horse - A Band A Brotherhood A Barn

Best Score Soundtrack for Visual Media:

 • Germaine Franco - Encanto - câștigător
 • Michael Giacchino - The Batman
 • Hans Zimmer - No Time to Die
 • Jonny Greenwood - The Power of the Dog
 • Nicholas Britell - Succession: Season 3

Best Compilation Soundtrack for Visual Media:

 • Encanto - câștigător
 • Elvis
 • Stranger Things: Soundtrack from the Netflix Series, Season 4 (Vol 2)
 • Top Gun: Maverick
 • West Side Story

Best Remixed Recording:

 • Lizzo - About Damn Time (Purple Disco Machine Remix) - câștigător
 • Beyonce - Break My Soul (Terry Hunter Remix)
 • Ellie Goulding - Easy Lover (Four Tet Remix)
 • The Knocks & Dragonette - Slow Song (Paul Woolford Remix)
 • Wet Leg - Too Late Now (Soulwax Remix)

Best Engineered Album, Non-Classical:

 • Harry Styles - Harry’s House - câștigător
 • Bayn - Adolescence
 • Robert Glasper - Black Radio III
 • Father John Misty - Chloë and the Next 20th Century
 • Wet Leg - Wet Leg

Producer of the Year:

 • Jack Antonoff - câștigător
 • Boi-1da
 • Dernst "D’Mile" Emile II
 • Dahi
 • Dan Auerbach
Citește în continuare

Concerte & turnee

Ozzy Osbourne îşi încheie cariera live, renunţă la turnee extinse

Problemele de sănătate continuă pentru Ozzy Osbourne, care se simte prea slăbit pentru a îşi relua turneele programate în 2023. Legendarul rocker a transmis un mesaj fanilor, prin care a anunţat cu mare durere că se vede nevoit să anuleze toate show-urile din 2023.

Publicat

pe

Ozzy Osbourne (screenshot YouTube)
Ozzy Osbourne (screenshot YouTube)

În vârstă de 74 de ani, Ozzy Osbourne a transmis fanilor la început de lună februarie 2023 faptul că s-a terminat cu zilele sale de turnee şi călătorit din oraş în oraş. Motivul este sănătatea sa şubredă. Fostul solist Black Sabbath şi câştigător de premii Grammy a postat mesajul în social media pe 1 februarie, citând accidentul pe care l-a avut cu 4 ani în urmă, care l-a lăsat cu sechele serioase la coloană.

Astfel, "Prinţul Întunericului" nu mai este capabil fizic să îşi onoreze concertele din Marea Britanie şi Europa. Ozzy subliniază că vocea sa nu a avut de suferit, dar corpul său nu mai poate. Aminteşte de 3 operaţii, tratamente cu celule stem, nenumărate ore de fizioterapie, ba chiar şi revoluţionara tehnologie Cybernics HAL. HAL înseamnă Hybrid Assistive Limb Treatment şi foloseşte on exoschelet pentru a îmbunătăţi mişcarea şi echilibrul.

Ozzy le-a mulţumit fanilor care au păstrat biletele de la precedentele concerte amânate sau anulate din cauza pandemiei. Osbourne pare a indica faptul că nu concertul în sine e problema, cât mai degrabă călătoriile dese între oraşe. La final de mesaj a mulţumit familiei, fanilor, membrilor trupei, dar şi colegilor din industrie, Judas Priest, cu care mergea în turneu. Deocamdată artistul rămâne în discuţii cu echipa sa, pentru a veni cu idei legate de reprezentaţii ale sale care să nu implice călătorii între oraşe şi ţări.

Toate biletele vor putea fi returnate. Problemele începeau pentru Ozzy în 2019, când şi-a anulat concertele după o căzătură serioasă. În 2020 a fost diagnosticat cu Parkinson, iar apoi a urmat Covid-19 şi operaţiile. Pe de altă parte, artistul a rămas cât se poate de activ, lansând un album în 2019, "Ordinary Man" şi unul în 2022, "Patient Number 9". Ozzy a avut o perioadă ocupată, între revitalizarea show-urilor TV alături de familia sa şi o muncă prolifică în studio.

Citește în continuare

Trending