Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Sleep Token anunţă al treilea album, "Take Me Back to Eden"

Sleep Token, una dintre cele mai cool şi virale trupe ale momentului tocmai a lansat al cincilea single din 2023, "Vore". Odată cu el vine şi vestea unui nou album, al treilea din cariera trupei britanice. Se numeşte "Take Me Back to Eden".

Publicat

pe

Videoclip Sleep Token Alkaline
Videoclip Sleep Token Alkaline │ FOTO: Sleep Token

Grupul a explodat în popularitate la început de an 2023, contribuind şi faptul că Demi Lovato a postat pe Instagram faptul că le ascultă piesele. În plus, fiecare single lansat a fost însoţit de mult hype în social media. Contribuie şi misterul legat de Sleep Token, membrii săi purtând măşti şi identitatea lor fiind necunoscută. Îi ştim ca Vessel, II şi alte nume de genul.

Noul album, "Take Me Back to Eden" va fi lansat pe 19 mai prin casa de discuri Spinefarm. Vine după "Sundowning", albumul de debut din 2019, urmat de "This Place Will Become Your Tomb" în 2021. Vom primi peste o oră de muzică, împărţită în 12 track-uri şi aparent avem de-a face cu partea a treia a unei trilogii. Ce e bizar e că spre deosebire de ultimul release, aici nu am primit vreun videoclip.

Iată cum arată tracklist-ul lui "Take Me Back to Eden":

01. Chokehold
02. The Summoning
03. Granite
04. Aqua Regia
05. Vore
06. Ascensionism
07. Are You Really Okay?
08. The Apparition
09. DYWTYLM
10. Rain
11. Take Me Back To Eden
12. Euclid

Până acum Sleep Token a lansat de pe noul LP single-urile "Chokehold", "The Summoning", "Granite", "Aqua Regia" şi "Vore", în ordinea de pe album. Ele au un sound eclectic, prima fiinda o baladă alternativă, a doua fiind cea mai dură piesă a formaţiei, până să apară "Vore" cel puţin şi având şi o surpriză jazz-R&B la final. "Aqua Regia" e pop, iar "Granite" e rock alternativ din nou.

Single-ul "The Summoning" a fost cel mai bine primit, generând 16.5 milioane de stream-uri la nivel global şi a fost în trending pe Twitter. În plus a ajuns pe locul întâi pe Spotify în tot soiul de topuri virale. Sleep Token a fost de fiecare dată headliner pentru evenimente sold out în ultima vreme. Toate pentru o trupă care nu vorbeşte cu presa şi cu identităţi misterioase.

Vedem grupul acesta şi în România la vară cu ocazia lui Rockstadt Extreme Fest 2023, alături de Trivium, While She Sleeps, In Flames şi Anthrax.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Sleep Token a lansat albumul "Take Me Back to Eden"

Sleep Token, cea mai proaspătă trupa metal a momentului a lansat pe 19 mai 2023 albumul "Take Me Back to Eden". Trupa va cânta în România în august la Rockstadt Extrem Fest 2023 şi o descoperim împreună într-o nouă versiune prin acest nou LP în rândurile de mai jos.

Publicat

pe

Sleep Token solist Vessel Take Me Back to Eden artwork
Sleep Token solist Vessel Take Me Back to Eden artwork │ FOTO: Andy Ford andyfordphotography.co.uk

"Take Me Back to Eden" este finalul unei trilogii, după primul LP, "Sundowning" din 2019 şi apoi "This Place Will Become Your Tomb" în 2021. Grupul britanic a apărut de nicăieri şi îşi păstrează misterul, artiştii din trupă având măşti şi fiind identificaţi drept Vessel, Vessel II, Vessel III şi Vessel IV. Creierul e totuşi Vessel, solistul şi omul care proiectează carismă, o imagine enigmatică, uneori înspăimântătoare. Ce ştim despre Vessel e ceea ce ne-a spus: că venerează zeul Somn şi mesajele din piesele sale i-au fost transmise prin vise. Versurile pun mare accent pe suferinţa, despărţiri, chimie şi alchimie, zeităţi şi iubire metafizică.

A trecut prin câteva variante de măşti, aidoma lui Corey Taylor la Slipknot şi îşi ascunde identitatea cu pictură corporală şi costume complexe în stilul jocurilor Final Fantasy. "Take Me Back to Eden" are 12 piese şi jumătate dintre ele au fost deja lansate ca single-uri. S-au remarcat "Chokehold" şi "The Summoning", care au strâns deja milioane de stream-uri pe Spotify.

Grupul britanic a fost cel mai bine definit de către Metal Hammer ca "R&B Metal". Acum o să îi auziţi inclusiv experimentând cu trap, rap, pop cu autotune, dar finalul aparţine mereu metalului şi pianului. E poate cel mai trist album Sleep Token şi gurile rele spun că ar fi ultimul pentru această variantă a trupei. Fie vedem o schimbare de identitate, costum, masca, fie asta a fost tot.

Cine ascultă cu atenţie ultimă piesă de pe LP, "Euclid" va auzi că se termină exact cum începe primul album, "Sundowning", cu piesa "The Night Belong to Gods". Mai sunt şi alte throwback-uri, precum "Take Me Back to Eden" având versuri din "Chokehold".

"Euclid" are momente când aminteşte de Elton John combinat cu The Darkness şi cu un mic throwback spre Metallica. O menţiune specială merge spre piesa "Ascensionism", care începe sensibil de tot, iar în cele 7 minute te trece prin balada depresivă, trap îndrăzneţ cu metafore despre viaţa din turneu şi provocările sale apoi rock alternativ de cea mai bună speţă.

Djent-ul e unul foarte dur spre final, iar în ultimele momente piesa e atât sensibilă, cât şi dură. "Rain" merită şi ea o menţiune pentru melodicitate şi modul în care se leagă versurile cu instrumentalul. E poate singura melodie fără abundenţă de metal spre final, ci oarecum constantă în tonalitate.

Rămâne acum doar să auzim Sleep Token live la Rockstadt şi vă promit o prestaţie excelentă, după ce am văzut ce poate trupa într-un concert din UK în aprilie.

Citește în continuare

Trending