Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Sleep Token anunţă al treilea album, "Take Me Back to Eden"

Sleep Token, una dintre cele mai cool şi virale trupe ale momentului tocmai a lansat al cincilea single din 2023, "Vore". Odată cu el vine şi vestea unui nou album, al treilea din cariera trupei britanice. Se numeşte "Take Me Back to Eden".

Publicat

pe

Videoclip Sleep Token Alkaline
Videoclip Sleep Token Alkaline │ FOTO: Sleep Token

Grupul a explodat în popularitate la început de an 2023, contribuind şi faptul că Demi Lovato a postat pe Instagram faptul că le ascultă piesele. În plus, fiecare single lansat a fost însoţit de mult hype în social media. Contribuie şi misterul legat de Sleep Token, membrii săi purtând măşti şi identitatea lor fiind necunoscută. Îi ştim ca Vessel, II şi alte nume de genul.

Noul album, "Take Me Back to Eden" va fi lansat pe 19 mai prin casa de discuri Spinefarm. Vine după "Sundowning", albumul de debut din 2019, urmat de "This Place Will Become Your Tomb" în 2021. Vom primi peste o oră de muzică, împărţită în 12 track-uri şi aparent avem de-a face cu partea a treia a unei trilogii. Ce e bizar e că spre deosebire de ultimul release, aici nu am primit vreun videoclip.

Iată cum arată tracklist-ul lui "Take Me Back to Eden":

01. Chokehold
02. The Summoning
03. Granite
04. Aqua Regia
05. Vore
06. Ascensionism
07. Are You Really Okay?
08. The Apparition
09. DYWTYLM
10. Rain
11. Take Me Back To Eden
12. Euclid

Până acum Sleep Token a lansat de pe noul LP single-urile "Chokehold", "The Summoning", "Granite", "Aqua Regia" şi "Vore", în ordinea de pe album. Ele au un sound eclectic, prima fiinda o baladă alternativă, a doua fiind cea mai dură piesă a formaţiei, până să apară "Vore" cel puţin şi având şi o surpriză jazz-R&B la final. "Aqua Regia" e pop, iar "Granite" e rock alternativ din nou.

Single-ul "The Summoning" a fost cel mai bine primit, generând 16.5 milioane de stream-uri la nivel global şi a fost în trending pe Twitter. În plus a ajuns pe locul întâi pe Spotify în tot soiul de topuri virale. Sleep Token a fost de fiecare dată headliner pentru evenimente sold out în ultima vreme. Toate pentru o trupă care nu vorbeşte cu presa şi cu identităţi misterioase.

Vedem grupul acesta şi în România la vară cu ocazia lui Rockstadt Extreme Fest 2023, alături de Trivium, While She Sleeps, In Flames şi Anthrax.

Trending