Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Piese Prodigy rare şi demo-uri nemaiauzite au apărut online

Trăim revirimentul marilor formaţii de la început de ani 2000 şi 1990, astfel că nu doar Linkin Park ne oferă o piesă de pe vremea lui "Meteora", ci şi Prodigy are nişte material rar ajuns pe web. Se pare că o serie de demo-uri, melodii şi track-uri live ale formaţiei britanice au fost descoperite online.

Publicat

pe

The Prodigy
The Prodigy │ FOTO: The Prodigy / Townsend Music

Cei care administrau un site legat de trupa The Prodigy au descoperit o bază de date cu track-uri live, melodii de studio nelansate, proiecte secundare, sample-uri şi release-uri rare şi promoţionale. Multe dintre ele nu au fost ascultate vreodată şi nici lansate de trupă. Ele se pot găsi acum pe Soundcloud, YouTube şi Vimeo, fiind postate de către cei care le-au găsit.

Printre aceste conţinuturi şi rarităti se găseşte şi un cover de studio al piesei "Ghost Town" de la the Specials. Mai apare şi un videoclip alternativ la "Take Me to the Hospital", pe care nu îl mai văzusem până acum. Cei care au săpat în respectivul site au găsit de asemenea un VIP Mix al piesei "Made In 2 Minutes" de la Bug Kahn & The Plastic Jam, datând din 1997. Apare şi un cover live după melodia "Night Boat to Cairo", de la Madness.

În afară de muzică, cei care au lucrat la acel website au pus mâna pe setlist-uri de la primele concerte live Prodigy şi interviuri de la început de carieră a trupei. Există şi album art, dar şi touring art şi designuri. Site-ul respectiv, care e responsabil de scăpări, All Souvenirs este un proiect unic pus la punct de 5 profesionişti, care lucrează în diferite domenii, dar toate legate de muzică.

The Prodigy este un grup activ din 1990 şi care a rămas fără solistul Keith Flint în 2019, atunci când acesta şi-a luat viaţa. În iulie 2022 a realizat primul turneu fără Keith şi acum lucrează şi la un LP fără el. Grupul a lansat cu doi ani în urmă prima piesă după moartea lui Flint, "Breathe", în versiunea cu RZA. Tot în acea perioadă a apărut şi un documentar despre întreaga carieră de 30 de ani a grupului britanic.

AICI sunt noutăţile.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Prodigy vine în România; Îi vedem la Shine Festival 2023

Pe 5 mai 2023 s-au anunţat multiple concerte şi lineup-uri în România, dar poate cel mai important e faptul că Prodigy va concerta în ţara noastră. Ar fi primul concert aici fără Keith Flint şi are loc în cadrul Shine Festival 2023.

Publicat

pe

Shine Festival 2023 poster Prodigy
Shine Festival 2023 poster Prodigy

Shine Festival 2023 are loc pe 28 iulie la Romexpo şi primele două nume tocmai au fost anunţate: The Prodigy şi Kovacs. Biletele se vor pune în vânzare începând cu data de 8 mai, de la ora 10:00. Shine Festival are şi o ediţie de toamnă în 2023, aceasta desfăşurându-se pe 23 septembrie. Acolo cântă Selah Sue, Hooverphonic şi Naaz. Acel eveniment are loc la Arenele Romane.

The Prodigy a fost în multiple rânduri în România, de la reprezentaţia de la Coke Live pe Lacul Morii la începutul anilor 2000 la concertul înflăcărat din Piaţa Constituţiei în 2011, când se promova LP-ul "Invaders Must Die". Nu uităm nici concertele din 1995 şi 1997 de la Sala Polivalentă, în care toate frustrările şi angoasele generaţiilor de punkişti, rockeri şi depeşări s-au revărsat într-o mare de picioare dansând drăceşte.

În 2023 îi găsim pe legendarii raveri în formula restrânsă, doar Maxim şi Liam Howlett. Din păcate Keith Flinth nu mai este printre noi, solistul şi imaginea grupului luându-şi viaţa pe 4 martie 2019, la vârsta de 49 de ani. El începuse ca dansator în trupă şi a ajuns vocalist şi definiţia rebeliunii finalului de ani '90.

Ultimul album de studio Prodigy a fost "No Tourists", lansat pe 2 noiembrie 2018. În august 2020 Liam Howlett a declarat că Prodigy va continua să existe. A confirmat şi că lucrează la muzică nouă, care va apărea în 2021. Aparent Flint şi Howlett lucraseră deja la piese noi înainte de moartea solistului.

În 2022 formaţia revenea pe scenă pentru a sărbători 25 de ani de la debutul lui "The Fat of the Land". Pe 28 octombrie 2022 venea şi vestea primelor concerte internaţionale după 4 ani de pauză. Cu puţin noroc auzim şi un album nou în acest an.

Kovacs este de fapt artista olandeză Sharon Kovacs, iar ea a cântat în România ultima dată la Quantic în septembrie 2023. Se trage din scena de open mike din Eindhoven şi abordează genuri ca tango noir, sunând în acelaşi timp ca Amy Winehouse şi Portishead. Pe albumul său nou din 2023, "Child of Sin" apare şi Till Lindemann de la Rammstein.

Citește în continuare

Trending