Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Peter Gabriel a lansat piesa "The Court", despre sistemul de justiţie defectuos

Peter Gabriel a lansat piesa "The Court", dedicată abuzurilor sistemului de justiţie şi propusă pentru debut fix la faza de Lună Plină a acestei perioade. Vorbim despre un "Dark Side Mix" al piesei, care va fi inclusă pe viitorul său album.

Publicat

pe

Noul album al lui Peter Gabriel se numeşte "i/o" şi ne-a propus deja single-ul "Panopticom". "The Court" a fost compus şi produs de către Peter Gabriel şi include contribuţii de la Briano Eno şi backing vocal de la fiica lui Peter, Melanie Gabriel. Fostul solist Genesis a menţionat că inspiraţia pentru acest track este lupta dintre ordine şi haos, dar şi haosul din sistemul de justiţie.

Acesta este abuzat des şi este nedrept şi discriminatoriu conform artistului. În acelaşi timp nu ne putem lipsi de el pentru a avea o societate civilizată. Peter Gabriel s-a inspirat pentru acest track de la operă celor de la NAMATI, o organizaţie caritabilă care face justiţia accesibilă tuturor şi vrea să "pună puterea înapoi în mâinile oamenilor". Peter Gabriel nu a mai lansat un album nou de 7 ani.

Noul LP va aborda teme precum distrugerea planetei prin poluare şi abuz de resurse, dar şi distrugerea de care sunt capabili oamenii cu semenii lor. În 2022 Gabriel a anunţat primul său turneu în Marea Britanie din aproape un deceniu. Concertele vor avea loc în iunie 2023. Peter Gabriel este un artist britanic, în vârstă de 72 de ani, care abordează genuri muzicale precum rock, progressive, pop, world şi soul.

E activ din 1967 şi a fost parte a doua trupe, Garden Wall şi Genesis. Pe lângă albume solo şi colaborări cu trupe, artistul a creat şi 5 coloane sonore şi 4 compilaţii. Artistul a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame ca membru Genesis în 2010. Fusese introdus şi ca artist solo în 2014. Artistul nu trebuie subestimat, deoarece a fost un pionier al distribuţiei de muzica prin mijjloace digitale. A co-fondat OD2, primul serviciu online de download-uri muzicale.

El apărea încă din 1999. În 2004 a fost cumpărat de către firmă americană Loudeye pentru 40 de milioane de dolari, iar în 2006 ajungea la Nokia pentru 60 milioane.

Comentează

Trending