Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Depeche Mode anunţă o piesă nouă, "Ghosts Again" şi dezvăluie când o va lansa

Depeche Mode ne-a promis de ceva vreme că va lansa un album nou şi până atunci ne oferă un nou single. Se numeşte "Ghosts Again" şi azi aflăm când va sosi. Primele teasere pentru muzica nouă începuseră din ianuarie 2023.

Publicat

pe

Depeche Mode Memento Mori coperta
Depeche Mode Memento Mori coperta │ FOTO: Depeche Mode

Pe 27 ianuarie 2023 trupa Depeche Mode a început să ne ofere teasere pentru "o lansare iminentă de muzică nouă". Noul track se va numi "Ghosts Again" şi a scăpat pe Internet în diferite forme, de bootleg, demo şi remixuri. Avem de-a face cu un single extras de pe albumul cu numărul 15 al formaţiei, "Memento Mori", iar albumul va debuta pe 17 martie prin Columbia şi Mute. O postare pe contul oficial al trupei a apărut cu o săptămână în urmă, incluzând şi o numărătoare inversă şi cuvintele "timpul este trecător, vezi ce aduce".

Acum formaţia a partajat o a doua postare cu detalii despre titlul şi data de debut. Acest single va fi lansat pe 9 februarie 2023, la ora României 19:00. Avem de-a face cu primul album nou al grupului britanic din ultimii 6 ani. "Spirit" din 2017 a fost ultimul şi mai important de atât, cel din 2023 este primul material discografic fără membrul fondator Andy Fletcher, care a murit în 2022.

Muzicianul de la clape a murit în mai 2022, la vârsta de 60 de ani. Solistul Dave Gahan a început să vorbească despre un album nou cu câteva luni în urmă, declarând că a ezitat să pornească la drum cu un nou LP fără colegul său. Ce e drept înregistrările începuseră înainte de moartea lui Fletcher, dar artistul nu a înregistrat material penru LP. Gahan a declarat şi că în ciuda temelor emoţionale, "Memento Mori" are la bază pozitivitatea, fiind o cale ca el şi colegul Martin Gore să evadeze din cotidian.

"Memento Mori" va fi promovat printr-un turneu internaţional de anvergură, care va aduce Depeche Mode inclusiv în România, pe 26 iulie 2023. Evenimentul are loc pe Arena Naţională şi face parte din al 19-lea turneu din cariera grupului. Depeche Mode este activă din 1980 şi a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2020. Formaţia a avut 54 de piese în UK Singles Chart şi 17 albume în Top 10 din Marea Britanie. A vândut peste 100 de milioane de discuri global.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 26 iulie 2023

Depeche Mode

Loc
Arena Națională
Comentează

Trending