Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

U2 anunţă albumul "Songs of Surrender": reînregistrări ale hiturilor formaţiei

U2 părea a fi intrat într-un con de umbră în ultima jumătate de deceniu, între probleme cu vocea ale lui Bono şi lipsa de concerte provocată de pandemie. Ce e drept artiştii au donat serios spre cei afectaţi de Covid, iar acum U2 ne anunţă un nou album.

Publicat

pe

Trailer U2 Songs of Surrender
Trailer U2 Songs of Surrender │ FOTO: U2

U2 a anunţat albumul "Songs of Surrender", care include variante reînregistrate ale hiturilor formaţiei irlandeze. Nu mai puţin de 40 de piese din trecut ale grupului vor primi o reinterpretare cu iz de secolul 21. Melodiile au fost "reimaginate şi re-înregistrate", iar teasing-ul pentru acest disc a fost început de ceva vreme. Modalitatea? Chitaristul The Edge a trimis scrisori fanilor.

În scrisorile respectiv muzicianul scria următoarele:

Atunci când o piesă devine populară, este întotdeauna asociată cu o anumită voce. Nu mi-aş putea imagina "Tangled Up In Blue", fără timbrul lui Bob Dylan sau "All The Time In the World" fără vocea unică a lui Louis Armstrong. Ce se întâmplă atunci când o voce se dezvoltă şi experienţa şi maturitatea îi dau extra rezonanţă?

The Edge a explicat şi că majoritatea pieselor U2 au fost scrise şi înregistrate atunci când artiştii erau bărbaţi foarte tineri. Anumite mesaje s-au schimbat şi sensul versurilor a devenit altul. Inclusiv sound-ul melodiilor se va schimba, căpătând o sonoritate modernă, actuală.

Şi acum lucrul pe care îl aştepta cu toţii: data de lansare. "Songs of Surrender" va debuta pe 17 martie 2023. Avem şi un video teaser mai jos care ne prezintă o versiune proaspătă a hitului din anul 2000 "Beautiful Day". Încă nu avem un tracklist, dar sunt şanse mari ca piesele să fie aceleaşi precum cele din cartea lui Bono din 2022, "Surrender: 40 Songs, One Story". Acolo el a explorat originea a 40 de piese din discografia U2.

Bono va începe o rezidenţă la Beacon Theatre în New York, pentru a oferi publicului sesiuni de citit în public din "Surrender", nişte muzică şi "puţin haos". A avut deja un turneu pentru a îşi promova cartea cu opriri în 14 oraşe din Europa. Sunt momente puternice amintite în respectiva carte, precum tributul pentru tatăl său, care a murit de cancer.

Comentează

Trending