Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Serialul "The Last of Us" a debutat pe HBO Max, creat după un joc video horror popular

După o îndelungată aşteptare, avem în sfârşit un serial realizat după jocul video "The Last of Us". A debutat pe 16 noiembrie pe HBO Max şi spune povestea lui Joel, jucat de Pedro Pascal, care trăieşte într-o lume post apocaliptică, având grijă de o fetiţă pe numele Ellie.

Publicat

pe

The Last Of Us serial HBO Max
The Last Of Us serial HBO Max │ FOTO: HBO Max

The Last of Us a câştigat o sumedenie în calitate de joc video, ducând la o adaptare a sa sub formă de serial. Dacă protagonistul, Joel este jucat de Pedro Pascal, pe care îl stm din "The Mandalorian" şi "Game of Thrones", ei bine pe adolescentă Ellie o joacă Bella Ramsey, de asemenea un star din "Game of Thrones". În distribuţie se afla şi Anna Torv, care a fost excelentă în Frânge, dar şi Merle Dandridge, drept Marlene. De altfel aceasta actriţă i-a şi dat vocea lui Merle în joc.

Povestea începe cu o ciupercă misterioasă care infectează toată populaţia din SUA şi face oamenii să o ia razna, comportându-se ca zombii. Joel îşi pierde fiica şi apoi îl vedem la 20 de ani distanţă, de această dată fiind o persoană rece care face comisioane pentru diferite facţiuni militare. Cea mai nouă misiune a sa este de o escortă pe tânăra Ellie spre una dintre tabere.

Faţă de joc, unde Joel părea foarte puternic, în film el nu aude bine cu o ureche, din cauza unui foc de armă tras prea aproape de ea. Are şi probleme cu genunchii şi este complet blazat şi detaşat din cauza traumei morţii fiicei sale. Creierul din spatele acestui proiect este Craig Mazin, omul care ne-a adus fabulosul "Chernobyl" cu câţiva ani în urmă.

Bella Ramsey a avut un casting foarte greu pentru Ellie, peste 105 de actriţe fiind luate în calcul. Actriţă britanică a învăţat accentul american, și-a tăiat 38 de centimetri din păr pentru a adopta look-ul dorit. Gabriel Luna îl joacă pe fratele mai mic al lui Joel, iar Anna Torv este Tess, un soi de Furiosa din Mad Max, o războinică fără frică şi un partener traficant al lui Joel.

Taberele care se lupta aici îi includ pe FEDRA (Federal Disaster Response Agency) şi Fireflies. Creaturile reprezentate în joc/serial sunt hibrizi oameni-ciuperci groteşti cu abilităţi superumane.

Trending