Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Sam Smith lansează piesa "Gloria", care dă numele noului său album

Sam Smith e pe buzelele tuturor în aceste zile, penru că tocmai a lansat piesa ce dă numele noului său album, "Gloria". În plus, pe 21 ianuarie artistul a apărut la Saturday Night Live, ca invitat muzical, unde a interpretat noua melodie.

Publicat

pe

Sam Smith interpreteaza Gloria la Saturday Night Live
Sam Smith interpreteaza Gloria la Saturday Night Live │ FOTO: NBC

Sam Smith vede "Gloria" ca un imn de dragoste queer şi ne pregăteşte un album nou cu acelaşi nume, care va debuta pe 27 ianuarie. La prima ascultare piesa are un sunet neaşteptat, începând cu un soi de cor gregorian. Pare genul de melodie pe care ai auzi-o într-un serial "Lord of the Rings" şi are ceva spiritual, religios în acest sound. Un cor bogat cu voci puternice se îmbină cu vocea lui Sam Smith, care transmite mesaje de empowerment pentru comunitatea LGBTQ+.

Versiunea de la Saturday Night Live a fost extinsă, a inclus şi un cor cu mantii cu sclipici şi pe Sharon Stone ca muză întinsă pe scenă. Sam Smith a îmbrăcat o mantie aurită şi a cântat la un microfon auriu, într-o atmosferă înălţătoare, în vreme ce Sharon Stone poza în diferite poziţii într-un soi de beatitudine.

De pe albumul "Gloria" am mai ascultat până acum două single-uri, "Love Me More", dar şi "Unholy", colaborare cu Kim Petras. În plus, Sam Smith a lansat în ianuarie 2023 şi piesa "Gimme", colaborare cu Koffee şi Jessie Reyez. Cu privire la melodia "Gloria", Sam Smith a explicat că Gloria ar putea fi natura sau o energie feminină din interiorul său, pe care o eliberează.

Recent artistul a anunţat şi un turneu "Gloria" în Marea Britanie şi Europa, care îl va aduce inclusiv la noi. Artistul participă la festivalul Summer In the City, desfăşurat pe 3 şi 4 iunie la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei. Acolo mai urcă pe scenă Robbie Williams, Editors, Calum Scott şi Abby Roberts.

Sam Smith are 30 de ani, este activ în muzică din 2008 şi abordează genuri ca pop, R&B şi soul. A câştigat Globul de Aur şi un premiu Oscar pentru melodia din "Spectre", filmul James Bond din 2015. A bifat şi 4 premii Grammy, 3 Brit Awards, 3 Billboard Music Awards şi un American Music Award.

Comentează

Concerte & turnee

UNTOLD 2024 anunţă primii artişti: britanic premiat cu Oscar, trupă legendară de muzică EDM

Organizatorii UNTOLD Festival 2024 au anunţat în primele zile din luna decembrie câteva nume pentru festivalul programat la anul. E vorba despre o trupă de muzică EDM din Suedia, dar şi despre un artist britanic cap de afiş în ultimii ani.

Publicat

pe

Prima zi UNTOLD 2023
Prima zi UNTOLD 2023 │ FOTO: Alive Coverage

Sam Smith e primul nume, iar pe el trebuia să îl vedem în România în vara lui 2023, în cadrul festivalului Summer In the City. Din păcate nu a mai ajuns şi a fost înlocuit de Jason DeRulo. Ei bine, Sam va ajunge în ţara noastră, dar la Cluj-Napoca, în august 2024.

Sam Smith are la activ un Oscar, un Glob de Aur şi 5 premii Grammy, la cele mai importante categorii: Best Pop Vocal Album, Best New Artist, Record of the Year şi Song of the Year. Sam Smith a mai luat acasă şi două trofee Brit Awards: Best British Breakthrough şi Global Success Award. Premiul Oscar venea în anul 2016, alături de Globul de Aur pentru piesa "Writing's On the Wall", de pe coloana sonoră a filmului "James Bond - Spectre".

Celălalt nume anunţat oficial este Swedish House Mafia, trio de DJ reunit acum câţiva ani după aproape un deceniu de pauză. E vorba despre Axwell, Sebastian Ingrosso şi Steve Angello. Aceşti pionieri EDM sunt figuri cât se poate de relevante în zona progressive house şi în cultura dance. Cei 3 suedezi pulsează de euforie şi au un sound specific.

Printre hiturile lor se numără "One (Your Name)", featuring cu Pharrell, care a urcat pe locul întâi în Billboard Dance Chart Breakout, dar şi "Miami 2 Ibiza", la care au colaborat cu Tinie Tempah. În mai 2011 Swedish House Mafia lansa "Save the World", un hit care a urcat pe locul 10 în UK. În 2013 îşi încheia activitatea, pentru o reunire în 2019 şi o revenire cu muzică nouă în 2021.

Până să vedem aceşti artişti la UNTOLD Festival 2024, vă reamintim că există şi UNTOLD Dubai, care are loc între 15 şi 18 februarie 2024. Se desfăşoară la Expo City Dubai, iar pe scenele de acolo vor urca Armin van Buuren, Bebe Rexha, Don Diablo, Ellie Goulding, G-Eazy, Hardwell, Major Lazer Soundsystem, Paul Kalkbrenner şi Timmy Trumpet.

Citește în continuare

Muzică nouă

Sam Smith şi Charli XCX colaborează pe piesa "In the City" - AUDIO

Sam Smith şi Charli XCX au lansat ceea ce aş putea numi "o piesă cuminte de party". Ea se infiltrează subtil în mintea ascultătorului, care mai degrabă o să bată din picior când aşteaptă la trecerea de pietoni decât să danseze frenetic pe ringul de dans.

Publicat

pe

Coperta single Charli XCX Sam Smith In the City
Coperta single Charli XCX Sam Smith In the City │ FOTO: Charli XCX

De abia când auzi partea de la refren îţi dai seama că "In the City" se poate pune şi într-un club, eventual într-o ediţie Bass Boosted. Piesa a fost coprodusă de Charli alături de George Daniel de la trupa The 1975, de ILYA, A. G. Cook şi Omer Fedi. Charli XCX a explicat semnificaţia piesei şi anume descoperirea oamenilor pe care îi iubeşti cu adevărat şi conectarea prin "nopţi sălbatice de petrecere în locuri magice".

"E despre a te simţi acceptat, sentimentul magnific de a ţi se ura bun venit în spaţii queer şi între cei oameni pe care îi cunoşti odată în viaţă" a mai spus cântăreaţa. Smith a numit-o pe artistă "o forţă" şi a spus că s-a distrat de minune când a devenit creativ alături de ea. A numit single-ul un imn despre libertate şi nopţile de abandon.

Charli anunţase piesă cu o săptămână în urmă, partajând o parte din ea în social media. E primul său release de la "Speed Drive", care apare pe coloana sonoră a filmului "Barbie". Revenind la colaborarea cu Sam Smith, aşa cum ne aşteptăm o serie de remixuri ale melodiei vor sosi pe 28 octombrie, purtând semnătura lui DJ Heartstring.

E prima dată când Smith şi Charli colaborează, dar XCX nu e străină de operele lui Sam, ea realizând un cover în 2014 după hitul "Stay With Me".

Artista în vârstă de 31 de ani a oferit indicii în septembrie că lucrează la un nou album, al şaselea său album de studio. Ultimul LP nu a sosit mai departe de 2022, "Crash", în martie. Între timp Charlotte Emma Aitchison (numele real al muzicianei) a părăsit casa de discuri Atlantic Records şi a semnat un contract nou cu o altă casă, pentru două albume.

Sam Smith s-a reunit în vara lui 2023 cu Calvin Harris, pentru a lansa imnul de party "Desire". Tot în vară a colaborat cu Madonna pe melodia "Vulgar". Muzicianul trebuia să cânte la Bucureşti la Summer In the City, dar s-a retras din cauza unor probleme de sănătate.

Citește în continuare

Trending